Cara Menggaji Seseorang untuk Membangun Laman Web

Cara Menyewa Seseorang untuk Membangun Laman Web


Memilih pembangun yang tepat untuk laman web masa depan anda adalah proses yang sukar. Ia mengandungi banyak faktor yang perlu dipertimbangkan. Adakah ia akan menjadi freelancer atau agensi? Berapa kos projek? Bagaimana mencari pakar yang dipercayai? Adakah lebih baik menangani proses pembinaan menggunakan pembina laman web?

Untuk menjawab soalan-soalan tersebut, perlu mempunyai pemahaman yang jelas mengenai matlamat dan objektif utama projek masa depan.

Adalah mustahak untuk menentukan struktur, menu, dan ciri halaman yang ingin anda miliki di laman web anda. Sama ada blog, kedai digital atau laman web syarikat.

Cara Menyewa & Berapa Banyak Membayar Seseorang untuk Membangun Laman Web:

 1. Tentukan Siapa yang Anda Perlu
 2. Cara Mencari Pembangun Web yang Dipercayai?
 3. Berapa Kosnya?
 4. Mengambil Pembangun vs Pembangun Laman Web
 5. Pokoknya

Setelah anda menjelaskan semua pelaksanaan yang anda perlukan, akan lebih mudah untuk memilih pembangun web yang tepat. Lihat panduan terperinci kami mengenai cara memilih seseorang untuk membina laman web.

1. Tentukan Siapa Yang Anda Perlu

Anda mungkin perlu membina laman web dari awal atau hanya membuat beberapa pengubahsuaian ke laman web yang sudah ada. Atas sebab ini, anda perlu memikirkan dengan teliti tentang siapa sebenarnya yang anda perlukan untuk menangani tugas tersebut.

Pereka Web vs Pembangun Web

Sebilangan besar pemula tidak dapat melihat perbezaan antara pereka dan pemaju. Ini adalah kesalahan biasa yang harus dielakkan. Kami akan menjelaskan perbezaannya:

 • Seorang Pereka – terutamanya orang yang menyesuaikan penampilan laman web. Dia berurusan dengan membuat ikon, butang, gambar dan elemen lain untuk halaman. Mereka bekerja dengan penyunting grafik dan program reka bentuk yang berbeza;
 • Pembangun – adalah orang yang berurusan dengan pelaksanaan laman web. Dia menulis kod, skrip iklan, mengedit fail laman serta bekerja dengan instrumen lain yang berkaitan dengan pengembangan web.

Walaupun teknologi web berkembang, semakin banyak pereka web terlibat dalam proses pelaksanaan juga. Pereka web sebenarnya menggabungkan fungsi pemaju dan pereka tradisional yang menampilkan kepakaran dalam HTML, CSS dan beberapa bahasa pengaturcaraan lain.

Pakar Sepenuh Masa vs Freelancer

Sekarang apabila anda mengetahui siapa sebenarnya yang anda perlukan untuk menyelesaikan tugas, sudah tiba masanya anda memutuskan di mana untuk mencari pembangun web. Sama ada akan menjadi freelancer, pakar sepenuh masa atau agensi pembangunan kitaran penuh. Pilihannya bergantung sepenuhnya pada perincian projek:

 • Freelancer – mereka nampaknya merupakan pilihan yang lebih baik sekiranya anda hanya memerlukan sedikit pengubahsuaian. Kedua-dua pihak dapat merundingkan masa dan tawaran terlebih dahulu. Freelancer juga mungkin berguna sekiranya anda memerlukan aktiviti harian dari masa ke masa;
 • Pakar Sepenuh Masa – mereka adalah pilihan yang baik jika anda sentiasa perlu menangani perubahan dan penambahbaikan di laman web anda. Adalah masuk akal jika anda ingin seseorang mengurus projek secara berterusan. Biasanya merujuk kepada beberapa laman web rumit yang memerlukan banyak kerja tangan (portal berita, forum, dll.);
 • Agensi Kitaran Penuh – pilihan ini adalah pertaruhan terbaik bagi orang yang memerlukan perkhidmatan kitaran penuh dari membina dan menyelenggara laman web sehingga menghasilkan kandungan yang mesra SEO, mempromosikan laman web, dan lain-lain. Agensi biasanya mempunyai kumpulan pakar dalam bidang yang berbeza seperti pengkod dan pereka hingga penulis iklan. , penganjur, dan pemasar.

Pilihan anda akan mempengaruhi kos projek. Pembangun dan agensi sepenuh masa biasanya mengenakan bayaran lebih tinggi jika dibandingkan dengan freelancer. Lebih baik merancang skop kerja anda terlebih dahulu untuk mematuhi anggaran.

2. Cara Mencari Pembangun Web yang Dipercayai?

Web Global mempunyai banyak ruang untuk mencari seseorang untuk membina laman web untuk anda. Pengguna boleh memeriksa beberapa rangkaian freelance terkemuka seperti Bekerja di Atas dan Fiverr atau periksa senarai syarikat dan agensi tempatan. Walaupun sukar menghadapi masalah ketika mencari eksekutif, kebanyakan orang gagal menentukan pakar yang boleh dipercayai dari seorang amatur.

Pembangun Berpengalaman vs Amatur

 • Pakar Berpengalaman – mereka bekerja lebih pantas dengan kesalahan minimum. Ini menghasilkan penyahpepijatan dan kos yang lebih rendah. Sebaliknya, mereka mengenakan kadar yang lebih tinggi;
 • Amatur – walaupun kadarnya lebih rendah, pemaju yang tidak berpengalaman menghabiskan lebih banyak masa untuk memperbaiki pepijat dan memperbaiki kesilapan. Kerja mereka memerlukan semakan tambahan, yang menghasilkan lebih banyak jam.

Ada yang sukar mendapatkan profesional yang terbukti. Atas sebab ini, kami menjalankan a senarai soalan yang akan membantu anda memilih pembangun web yang berpengalaman serta menjimatkan masa dan wang anda:

 1. Berapakah kos projek inklusif? Pastikan syarat kerjasama jelas tanpa bayaran tersembunyi. Anda perlu memahami dengan jelas apa yang anda bayar dan apa yang anda dapat untuk wang itu.
 2. Berapa lama prosesnya akan berlangsung? Pembangun yang berpengalaman akan selalu mempertimbangkan kemungkinan kejadian yang tidak dapat diramalkan. Mereka boleh menyebabkan kelewatan. Atas sebab ini, anggaran masa yang tepat sangat penting.
 3. Apakah yang termasuk dalam harga? Ketahui sama ada harganya sudah termasuk reka bentuk dan pembangunan, jadi saya tidak perlu mengambil lebih banyak pakar.
 4. Siapa yang akan mengusahakan projek ini? Sekiranya anda memilih agensi, lebih baik menyemak senarai semua pakar yang akan bekerja di laman web. Ini untuk memastikan mereka mempunyai kemahiran yang mencukupi untuk mengendalikan projek tersebut.
 5. Minta portfolio. Tidak menjadi masalah jika anda mengupah freelancer atau pakar sepenuh masa. Sentiasa minta mereka menunjukkan portfolio mereka. Anda mungkin menemui laman web yang berdekatan dengan projek anda. Ini bermaksud bahawa pakar itu pasti akan menguruskannya.
 6. Tanya mengenai jenis CMS. Anda adalah orang yang akan meneruskan kerja laman web lebih lanjut. Pastikan anda memahami bagaimana sistem ini berfungsi. Kadang-kadang terpulang kepada anda CMS apa yang hendak digunakan. Lebih-lebih lagi, agensi terkemuka menawarkan kursus latihan khas dan panduan CMS.

Jangan lupa untuk memeriksa reputasi di web membaca testimoni dan ulasan oleh pelanggan sebelumnya.

3. Berapa Kosnya?

Sudah tiba masanya kita mencapai angka dan angka. Perkara pertama dan terpenting yang perlu anda fikirkan ialah sama ada anda membayar yuran tetap atau kadar setiap jam. Kedua-dua jenis pembayaran mempunyai beberapa kelebihan dan kekurangan. Kami menawarkan cara mudah untuk membuat keputusan mengenai struktur yang paling sesuai:

 • Bayaran Setiap Jam – terbaik untuk projek kecil yang tidak memakan masa lebih dari seminggu. Struktur ini mempertimbangkan untuk mengupah pekerja bebas;
 • Harga tetap – bagus untuk laman web besar yang rumit yang memerlukan beberapa bulan untuk dibangunkan. Struktur ini mempertimbangkan untuk mengambil agensi kitaran penuh dengan semua tindakan termasuk dalam harga.

NOTA: ingat bahawa kos pembinaan laman web adalah individu. Mereka bergantung pada banyak faktor seperti kerumitan, teknologi pembinaan laman web, jangka masa dan banyak lagi. Mempunyai pelan tindakan yang jelas akan membolehkan anda menganggarkan sekurang-kurangnya harga laman web rata-rata.

Faktor yang Mempengaruhi Kos Laman Web

Periksa senarai faktor yang menentukan kos akhir proses pembinaan laman web:

 • Mengupah Freelancer untuk Membina Laman Web Kerumitan Sederhana – kira-kira $ 2,500 untuk satu laman web. Harga minimum untuk portfolio profesional atau kedai dalam talian sederhana mungkin bermula dari $ 1,000 dan meningkat hingga $ 3,000 seminggu bergantung pada komponen dan ciri yang anda perlukan.
 • Mempekerjakan Agensi untuk Membina Laman Web Kerumitan Sederhana – sehingga $ 50,000. Harga minimum untuk laman web syarikat bermula dari $ 10,000. Sekiranya anda memerlukan perkhidmatan kitaran penuh seperti SEO, Maintenance & Sokongan, persediaan untuk membayar sehingga $ 50,000.

Dengan mempertimbangkan kadar tersebut, mengendalikan proses pembinaan laman web sendiri kelihatan seperti penyelesaian yang lebih menjimatkan. Lebih-lebih lagi, pembangun laman web menjadikannya mudah dikendalikan dengan laman web dari pelbagai jenis dan kerumitan tanpa kemahiran khas. Hampir tidak akan menelan belanja lebih dari $ 80 setahun!

4. Mempekerjakan Pembangun vs Pembangun Laman Web

Pembangun laman web datang sebagai penyelesaian yang lebih cepat dan lebih menjimatkan kos untuk membina laman web. Mereka menjimatkan masa kita dan memudahkan anda menguruskan projek itu sendiri tanpa melibatkan pihak ketiga. Ia lebih murah dan senang digunakan.

Walaupun menyewa pembangun web mungkin memerlukan beberapa bulan untuk menyelesaikan projek itu, perisian dalam talian memerlukan 2-3 jam untuk membuat dan menerbitkan laman web yang siap digunakan. Kami telah mengetengahkan beberapa platform yang paling berpatutan dan popular.

Wix – Pembangun Laman Web Seret-dan-Jatuhkan Terbaik

WIX - Pembangun Laman Web Seret-dan-Jatuhkan Terbaik

Wix – adalah alat pembangunan laman web yang fleksibel untuk menangani pengembangan pelbagai jenis laman web. Ia bagus untuk perniagaan kecil dan laman web syarikat serta blog profesional dan kedai digital kecil. Seorang pengguna bahkan tidak perlu berurusan dengan pengekodan atau pengaturcaraan. Faedah utama merangkumi:

 • Penyunting Ringkas – Wix menawarkan fungsi drag-and-drop intuitif untuk menambah dan mengurus kandungan laman web;
 • Wix ADI – platform berasaskan AI yang membina laman web dalam beberapa minit. Pengguna hanya perlu menunjukkan beberapa ciri projek serta memilih niche perniagaan dan menjawab beberapa soalan tambahan. Sistem akan memproses jawapan dan menawarkan susun atur laman web yang siap digunakan dengan ciri, widget, blok laman web, dan bahagian yang sudah disatukan yang dapat diedit juga;
 • Templat Mesra Mudah Alih – pilihan tema profesional merangkumi pelbagai kategori templat yang berjalan dengan baik pada pelbagai peranti mudah alih;
 • Wix App Market – ruang permainan memberikan banyak widget percuma dan Alat Tambah untuk fleksibiliti laman web yang lebih baik;
 • Ciri eCommerce – Wix membawa sekumpulan alat eCommerce untuk perniagaan kecil dan kedai digital.

Mereka yang tidak memerlukan laman web yang rumit akan mendapat manfaat daripada rancangan Combo. Ia bermula pada $ 8.5 sebulan. Walau bagaimanapun, anda boleh menjimatkan sehingga 5% dan membayar dua tahun lebih awal. Anda akan dikenakan biaya hanya $ 8 sebulan termasuk hosting dan nama domain percuma. Baca lebih lanjut mengenai Wix pilihan berbayar di penyelidikan ini.

Wix mempunyai kumpulan pakar tersendiri untuk disewa. Pengguna boleh menjumpainya secara berasingan Platform Wix Arena. Ini adalah pasaran digital dengan beratus-ratus pakar dalam bidang reka bentuk dan pengaturcaraan web khas untuk projek yang dikuasakan oleh Wix. Mereka akan membantu menyesuaikan laman web yang sudah ada serta merancang yang baru untuk anda dari awal. Pengguna boleh melihat profil pakar yang menampilkan portfolio, jumlah projek yang diselesaikan, pendapatan pelanggan, dan penilaian bintang.

Cuba Wix secara Percuma

Shopify – Platform E-dagang Terbaik untuk Mula Jual Dalam Talian

Shopify - Platform E-dagang Terbaik untuk Mula Jual Dalam Talian

Shopify – adalah pemimpin yang terbukti dalam bidang pengembangan kedai digital. Platform ini membolehkan pemula dan profesional membuat kedai web dari pelbagai saiz dari kedai kecil hingga pasaran global yang semakin meningkat. Ia mempunyai editor intuitif dengan ciri WYSIWYG selain templat responsif yang hebat, alat pengurusan produk dan inventori canggih, instrumen promosi dan pemasaran, dll..

 • Pengurusan Produk Lanjutan – menguruskan produk dan inventori anda dari papan pemuka tunggal. Editor mempunyai fungsi sederhana untuk menambahkan barang baru, membuat kategori produk, koleksi, dan katalog, menetapkan mata wang, mengintegrasikan pelbagai pintu masuk pembayaran, dll..
 • Teknologi Gudang 3D – mewakili produk anda dengan cara yang paling menarik. Muat naik gambar yang memastikan rasa kehadiran membiarkan pelanggan memerhatikan ciri dan faedah item tersebut.
 • Pemasaran dan Promosi – buat laman web dengan alat pemasaran bersepadu. Kembangkan senarai mel anda, masukkan borang pemerolehan pengguna, lancarkan program kesetiaan, kongsi kod promo dan kupon, jalankan penjualan bermusim, dan banyak lagi.
 • Laporan yang Dihasilkan – sistem ini mempunyai alat analitik dan pelaporan terpadu untuk mengesan penjualan, menonjolkan produk yang paling berjaya dan juga saluran trafik utama. Laporan mengandungi maklumat terperinci mengenai kempen iklan untuk memantau hasil dalam waktu nyata.

Shopify menyediakan pelbagai rancangan untuk memenuhi keperluan eCommerce anda. Pengguna boleh mula membentuk kedai Facebook sederhana dengan rancangan Lite bermula dari $ 9 sebulan atau menjalankan pasaran digital yang berkembang dan berskala dengan ciri penjualan tanpa had dengan harga $ 299 sebulan. Pelan sederhana merangkumi rancangan Asas dan Shopify masing-masing berharga $ 29 dan $ 79 setiap bulan.

Sama seperti Wix, Shopify adalah peneraju yang terbukti dalam segmennya. Platform ini adalah pilihan # 1 bagi orang yang mencari alat web eCommerce canggih. Atas sebab ini, ia bekerjasama dengan individu dan agensi yang akan membantu memperbaik kedai masa depan anda. Pengguna adalah bebas untuk mengambil ahli dalam pelbagai bidang dari logo dan pereka web hingga pakar pemasaran e-mel dan pengurus SMM, pakar SEO, pengaturcara, dll. Mereka akan mengubah suai laman web Shopify yang sudah ada atau membuat yang baru. Yang anda perlukan hanyalah membuat pekerjaan baru di pasar Shopify dan menunggu pakar menghubungi anda secara langsung.

Cuba Shopify secara percuma

WordPress – CMS Hosted Terbaik di Dunia

WordPress - CMS Hosted Terbaik di Dunia

WordPress – adalah CMS # 1 dengan berjuta-juta pengguna aktif. Platform ini pada awalnya dilancarkan untuk membuat laman web, blog, dan laman web perniagaan berasaskan kandungan. Walau bagaimanapun, ia telah berkembang selama bertahun-tahun yang menawarkan cara baru untuk mengembangkan projek menjadikannya sebuah kedai digital. Alat itu sendiri mungkin memerlukan sedikit keluk pembelajaran dan pengekodan walaupun penyunting kandungannya sangat intuitif (lihat Kajian elemen) dan hampir tidak berbeza dengan instrumen seret dan lepas yang biasa. Lebih-lebih lagi, sebagai alat sumber terbuka, WordPress mempunyai lebih banyak fleksibiliti dan kebebasan dari segi reka bentuk atau penyesuaian web.

 • Kelenturan – WordPress memberikan akses ke kod sumber templat. Pengguna dapat mengubah kod, menambah fungsi baru, membuat elemen reka bentuk tersuai, dan lain-lain. Tugas tersebut memerlukan kemahiran teknikal yang baik.
 • Plugin dan Templat – WordPress mempunyai pilihan widget plugin untuk ditambahkan dari laman web dari analitik dan borang hubungan ke galeri, instrumen anti-spam, kod pendek, dll. Pengguna akan dapat memilih dari ribuan templat berbayar dan percuma yang merujuk kepada perniagaan apa pun secara harfiah. ceruk.
 • e-dagang – pemalam seperti WooCommerce memungkinkan untuk menetapkan kedai dalam talian anda sendiri. Pengekodan kecil diperlukan di sini, sementara semua tetapan utama intuitif. Anda mendapat alat pengurusan produk yang berfungsi sepenuhnya sama seperti editor drag-and-drop yang lain.
 • Komuniti Pemaju Global – mencari peminat atau pakar WP untuk membantu penyediaan laman web, penyatuan atau penyesuaian plugin adalah sebilangan besar kue ketika datang ke WordPress. Mereka akan membantu membuat laman web baru dari awal atau mengubah laman web yang ada. Lebih-lebih lagi pengguna akan menemui banyak tutorial video, forum blog, dll.

CMS itu sendiri percuma. Walau bagaimanapun, anda memerlukan nama domain dan hosting untuk disiarkan secara langsung dengan laman web anda. Di sinilah penyelesaian pelayan yang dioptimumkan WP akan sangat berguna. Bluehost adalah penyedia hosting terbaik untuk menggerakkan laman WordPress dari apa jua jenis. Ia menawarkan domain 1 tahun, penyatuan dengan WP, plugin percuma, tema, dan ciri lain dalam setiap rancangan mulai dari $ 2,95 sebulan. Kedengarannya seperti tawaran sebenar mempertimbangkan kemas kini sistem, sandaran, dan papan pemuka khusus WP yang sudah termasuk dalam harganya.

Cuba WordPress secara Percuma

uKit – Pembangun Laman Web Paling Mudah untuk Perniagaan Kecil

uKit - Pembangun Laman Web Paling Mudah untuk Perniagaan Kecil

uKit – mungkin pembangun laman web yang paling mudah untuk membuat laman web dalam beberapa minit tanpa kemahiran teknikal. Ia menawarkan antara muka yang sederhana, harga terendah dan pasukan sokongan profesional. Ia bagus untuk laman web asas seperti portfolio profesional, blog, dan laman satu halaman. Tidak ada kemahiran khas yang diperlukan untuk membina laman web profesional dengan uKit. Platform ini mempunyai faedah berikut:

 • Kemudahan penggunaan – Alat penyuntingan WYSIWYG menjadikannya mudah dan cepat untuk menambahkan kandungan baru, membuang dan menukar blok, melampirkan fail media, dll .;
 • Templat Penyesuaian Percuma – uKit mempunyai koleksi templat yang kelihatan profesional dan mudah alih;
 • Sokongan Profesional – pakar sokongan akan membantu anda menyelesaikan sebarang masalah melalui Skype dan e-mel;
 • SEO dan Alat Promosi – walaupun kesederhanaan platform, ia tetap membolehkan pengguna menangani tetapan SEO seperti deskripsi meta dan tajuk, kata kunci fokus, dll.

Perisian ini menawarkan 4 rancangan utama bergantung pada keperluan projek. Pakej minimum hanya mengandungi alat bangunan asas dengan harga $ 5. Pelan Asas lebih maju. Ia menawarkan alat statistik dan laporan tambahan dengan harga bulanan $ 10. Rancangan eCommerce dan Pro adalah untuk pengguna maju yang perlu melancarkan kedai kecil atau laman web perniagaan kecil yang lebih rumit. Rancangannya masing-masing berharga $ 12 dan $ 15. Langganan 2 tahun akan membolehkan anda menjimatkan beberapa dolar bermula dari $ 2,50 sebulan.

Cuba uKit secara percuma

Pokoknya

Terserah kepada anda dan anggaran anda sama ada untuk menyewa seseorang untuk membina laman web anda atau memilih platform dalam talian. Sebaliknya, perisian moden telah terbukti menjadi penyelesaian yang lebih menjimatkan dan mudah. Anda akan menghabiskan lebih sedikit masa untuk membuat laman web dari awal dan juga terlibat dalam proses itu sendiri. Ini jelas merupakan pilihan yang lebih baik untuk laman web asas dan projek eCommerce kecil. Lihat semua faedah yang membolehkan platform moden menentang pasukan pembangunan web.

Pembangun WebPembina Laman Web
Harga:kira-kira $ 2,000 untuk laman web asas + domain tahunan dan kos hosting ($ 50- $ 70)Lebih kurang $ 100 setiap tahun termasuk domain dan hosting
Kemahiran:Tidak memerlukan kemahiran teknikal (hanya untuk penyelenggaraan dan pengurusan lanjutan)Tidak memerlukan kemahiran teknikal. Editor drag-and-drop intuitif.
Reka bentuk:Reka bentuk laman web tersuaiTemplat yang dioptimumkan untuk mudah alih percuma untuk kategori laman web yang berbeza
Fleksibiliti:Fungsi tambahan untuk harga tambahanAplikasi, widget, dan integrasi pihak ketiga percuma
Kos Tambahan:Anda perlu mencari tempat untuk menjadi tuan rumah laman web andaDomain dan hosting termasuk dalam rancangan
Kerumitan:Laman web yang mempunyai kerumitanBaik untuk laman web asas dan juga laman web untuk perniagaan kecil, eCommerce, laman web syarikat, dll.

Pembangun laman web lebih murah dan senang digunakan. Mereka lebih pantas membuat projek siap sedia. Walau bagaimanapun, kekurangan kemahiran dan pengalaman teknikal boleh menjadi batu penghalang dalam perjalanan untuk membina projek yang lebih kompleks. Anda mungkin memerlukan beberapa pakar yang terbukti dalam bidang pembinaan laman web. Di sinilah panduan anda berguna.

Buat laman web secara percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map