Cara Mengupah Pakar Wix Profesional

Cara Mengupah Pakar Wix Profesional


Membangun laman web baru dari awal tanpa sokongan profesional cukup sukar satu dekad yang lalu. Anda mungkin memerlukan sekumpulan pengkod, pereka grafik dan web, penguji, dan pakar lain untuk masuk dalam talian dengan projek yang kukuh. Proses pembangunan memakan masa berminggu-minggu dan berbulan-bulan dan memerlukan banyak perbelanjaan.

Pembangun laman web Wix direka untuk membuat perkara menjadi lebih mudah. Idea awal adalah untuk membantu pemula tanpa kemahiran pengekodan untuk membuat laman web mereka sendiri tanpa bantuan dengan kos minimum. Platform akhirnya berkembang menjadi salah satu paling popular dan alat seret dan lepas yang paling mudah di harga berpatutan. Walaupun menggunakan perisian bukan sains roket, beberapa pengguna mungkin masih memerlukan pakar untuk memastikan kejayaan projek di masa depan serta kemampuan promosi.

Kali ini kita akan membincangkan bagaimana memilih pakar Wix ketika anda mungkin memerlukannya, dan berapa kos perkhidmatannya.

Apa Jenis Pakar Wix Yang Anda Perlu?

Perkara pertama yang perlu anda lakukan adalah menyedari jenis pakar yang sebenarnya anda perlukan. Itu bergantung pada tujuan masa depan sama ada anda perlu membina laman web baru dari awal, membuat beberapa elemen grafik tambahan untuk laman web yang sudah ada, sediakan SEO laman web atau sesuaikan beberapa halaman dengan akses ke HTML / CSS.

Mari bahagikan semua pakar Wix kepada tiga kategori utama. Sudah tentu, mungkin terdapat beberapa pengecualian bergantung pada objektif anda. Sekurang-kurangnya, anda akan mempunyai pemahaman yang jelas tentang siapa yang harus dicari.

1. Pereka Grafik

Pakar-pakar tersebut pakar dalam membuat elemen grafik dan gambar untuk laman web anda. Mereka mungkin membantu anda dengan logo, sepanduk iklan, dll. Anda mungkin mengupah mereka sekiranya anda memerlukan ikon tersuai untuk menonjolkan beberapa perkhidmatan atau ciri anda. Pereka grafik dapat membantu anda membuat favicon laman web, dll.

Perlu diingat bahawa pakar tersebut tidak pernah menangani pengekodan. Lebih-lebih lagi, mereka tidak mempunyai kemahiran pengaturcaraan yang mencukupi untuk menyesuaikan halaman yang ada untuk membina laman web baru dari awal untuk anda. Sebaliknya, jika anda menjalankan perniagaan dalam talian atau kedai digital, anda pasti memerlukan perkhidmatan yang diberikan oleh pereka grafik pada satu ketika. Mereka mungkin membuat pop timbul atau borang kenalan yang menakjubkan dan eksklusif untuk anda, tampil dengan header bergaya yang memenuhi dimensi tersuai, meningkatkan kebolehgunaan laman web secara keseluruhan dengan beberapa elemen reka bentuk yang bergaya.

2. Pengekod dan Pengaturcara

Pakar-pakar tersebut mungkin akan membantu setiap kali anda perlu melampaui templat Wix khusus atau ingin mengembangkan widget eksklusif yang tidak dapat dijumpai di Wix App Market. Dalam kes ini, anda memerlukan pakar yang tahu bagaimana bekerja di Wix Corvid platform pembangunan yang nampaknya merupakan persekitaran front-end yang komprehensif.

Corvid menyediakan akses kepada pengembang ke pelbagai alat pengekod sumber dan editor untuk mengubah elemen reka bentuk UI laman web serta mengekalkan fleksibiliti kod. Pembangun akan mempunyai akses ke Corvid API untuk meningkatkan prestasi pemasaran laman web dan SEO, membina halaman dinamik, mengintegrasikan instrumen promosi, dll..

3. Pereka Web

Pakar-pakar itu menggabungkan pratonton dua kecekapan. Mereka adalah pengekod yang baik, tahu bahasa pengaturcaraan, dan mempunyai kemampuan merancang. Pereka web mempunyai kepakaran yang cukup untuk membuat susun atur laman web yang baru untuk anda serta beberapa elemen seperti borang tempahan atau a kalkulator laman web. Mereka tahu bagaimana untuk membuat kod, walaupun Wix tidak memerlukan kemahiran tersebut dalam kebanyakan kes.

Pereka laman web biasanya mengenakan bayaran lebih tinggi jika dibandingkan dengan pereka grafik dan pembangun. Sebaliknya, dengan menyewa mereka, anda mendapat penyelesaian all-in-one setiap kali anda memerlukan bantuan profesional. Pada masa yang sama, pelanggan harus 100% yakin, calon akan menangani tugas tersebut. Dengan kata lain, anda perlu tahu di mana untuk mencari pakar yang paling profesional dan berpengalaman dan bagaimana untuk memeriksa tahap kepakaran mereka.

Hab untuk Mencari Pakar Wix

Web Global penuh dengan pasar dan hab bebas untuk mencari pakar Wix. Memeriksa semuanya memerlukan masa yang lama, sementara projek anda memerlukan penyebaran yang cepat. Di sini anda akan menemui beberapa tempat terbaik untuk mencari pakar Wix. Harga mungkin berbeza walaupun anda mungkin masih dapat memenuhi anggaran anda.

Wix Arena

Sekiranya anda memilih platform Wix untuk membina laman web dan memerlukan bantuan profesional, Wix Arena harus menjadi tempat pertama untuk mencari pakar. Ini memperkenalkan banyak pereka web dan pembangun yang khusus dalam pembangun laman web Wix. Mereka telah terbukti ahli dalam menggunakan alat ini dan dapat menangani segala tugas untuk Anda dari membangun situs baru dari jenis apa pun hingga merancang templat khusus, penyiapan fitur, integrasi, dll..

Pakar Arena Wix

Pakar: pasar ini mempunyai lebih dari 100 pakar reka bentuk web khusus dari seluruh dunia. Mereka dapat membantu anda merancang web, menghasilkan kandungan, SEO dan pemasaran, penyediaan domain dan laman web, membina laman web baru atau mengubah yang sudah ada.

Bagaimana ia berfungsi: semua yang anda perlukan adalah log masuk ke akaun Wix anda dan pergi ke Wix Arena. Maka anda perlu menunjukkan tujuan dan jenis perkhidmatan yang anda perlukan. Pada peringkat seterusnya, anda boleh memilih dari pakar tempatan atau global. Sekiranya anda selesai, anda akan mendapat akses ke senarai latihan Wix beserta portfolio dan kadarnya. Anda harus perhatikan bahawa Wix tidak mengatur dasar harga. Setiap pakar menetapkan kadarnya sendiri.

Kos perkhidmatan: pasar mempunyai ciri mudah untuk membiarkan pengguna memilih anggaran yang mereka perlukan. Kosnya bermula dari $ 500 dan mungkin naik lebih dari $ 3000 bergantung pada jenis perkhidmatan yang anda perlukan.

Platform Bebas

Walaupun tidak semua orang mampu memilih pakar Wix Arena dengan mempertimbangkan tanda harga, pasar bebas dan forum mungkin merupakan penyelesaian yang lebih menjimatkan. Anda boleh melayari laman web seperti Kerja Atas dan cari pakar Wix di sana. Perbezaan utama adalah bahawa tidak ada yang akan menjamin tahap kepakaran.

Pakar Wix Upwork

Pakar: platform seperti Upwork memperkenalkan pakar dalam pelbagai bidang. Di sini anda mungkin menemui pereka web atau grafik, pengkod, penguji, pengaturcara, dll.

Bagaimana ia berfungsi: Sistem ini mempunyai sistem navigasi mudah untuk menyusun pakar mengikut kategori, kadar atau parameter lain. Anda akan mendapat pengenalan ringkas mengenai setiap calon di samping beberapa pautan portfolio. Anda boleh melihat profil dan memutuskan sama ada calon sesuai dengan anda. Jika ya, cukup tekan butang “hubungi” dan hubungi untuk membincangkan butiran.

Kos perkhidmatan: harganya bergantung pada tahap kepakaran. Walaupun freelancer yang kurang berpengalaman mungkin mengenakan bayaran dari $ 20 hingga $ 45 sejam, guru yang berdedikasi biasanya berharga antara $ 80 hingga $ 150 per jam. Lebih-lebih lagi, anda harus perhatikan bahawa beberapa pasar bebas mengenakan bayaran untuk perkhidmatan mereka.

Agen Pembangunan Web Kitaran Penuh

Kaedah terakhir dan mungkin paling mudah adalah dengan melayari dalam talian dan mencari firma pembangunan khusus Wix. Anda akan menemui banyak laman web dan syarikat pembangunan. Kesemuanya menjanjikan perkhidmatan hebat walaupun harganya mungkin terlalu tinggi. Kelebihan utamanya ialah syarikat terkenal menawarkan Kaedah Agile, yang bermaksud anda selalu mengetahui apa yang telah dilakukan bermula dari prototaip hingga pengujian dan penggunaan A \ B. Dengan kata lain, anda mengikuti keseluruhan proses pembinaan bersama dengan pemaju yang berpeluang membuat perubahan dan pengubahsuaian.

Pakar: agensi kitaran penuh bermaksud kumpulan pakar bermula dari pereka dan pengekod hingga pengaturcara, pemasar, penguji, pengurus peribadi, dan lain-lain. Ia akan berfungsi untuk projek yang rumit apabila anda memerlukan laman web besar untuk perniagaan yang berkembang dengan banyak kelebihan dan ciri untuk melaksanakan.

Kos perkhidmatan: mengupah pemaju profesional adalah cabaran untuk dompet. Sebagai peraturan, mereka menawarkan perkhidmatan paket yang berharga antara $ 2000 dan $ 5000 bergantung pada kerumitan projek. Berita baik adalah bahawa harga biasanya merangkumi penyahpepijatan, penyelenggaraan, dan sokongan setelah penyebaran.

Petua untuk Memeriksa Tahap Kepakaran

Wix adalah salah satu yang paling kuat dan belum mudah untuk digunakan pembangun laman web. Walau bagaimanapun, anda mungkin memerlukan bantuan profesional pada suatu tahap jangka hayat dan evolusi laman web anda. Walaupun platform ini dirancang terutamanya untuk pemula dan pemula, mereka mungkin sukar untuk menentukan tahap kepakaran calon tertentu. Anda perlu mempertimbangkan beberapa aspek penting dari nilai saksama hingga portfolio, pengalaman, kreativiti, dll.

1. Eksklusif dan Kreativiti

Memilih pereka web hanya kerana pengalaman bertahun-tahun bukanlah idea yang baik. Anda harus yakin 100%, dia mampu mewujudkan pendekatan estetik dan inovatif untuk tugas-tugas biasa. Seorang pakar seharusnya memiliki hadiah alami ketika menyatukan bentuk, warna, dan kod. Portofolio tidak selalu mengatakan benar mengenai calon. Jangan ragu untuk mengetahui perkara berikut:

 • Pengalaman bertahun-tahun.
 • Pendidikan dan universiti.
 • Projek agensi sebelumnya.
 • Sumber inspirasi.
 • Mendekati semasa menyelesaikan tugas.
 • Pengalaman bekerja dengan Wix.

2. Kompetensi Digital

Masa Photoshop hampir habis sementara perisian baru yang bergaya dan maju muncul di web. Semakin banyak alat yang dapat digunakan oleh pereka web untuk menggunakan laman web anda dengan lebih baik. Kemahiran perisian mungkin menjadi faktor utama. Jangan teragak-agak untuk bertanya mengenai:

 • Program dan perisian yang digunakan oleh calon.
 • Jumlah projek Wix yang berjaya disiapkan.

3. Tahap Produktiviti

Setiap pengguna mencari orang yang dapat memenuhi tarikh akhir dan melakukan tahap kebolehpercayaan yang baik. Kecekapan adalah masalah yang kita semua cari. Pakar Wix yang sempurna seharusnya dapat:

 • Mengendalikan beberapa projek sekaligus.
 • Jejaki masa dan memenuhi tarikh akhir.
 • Sediakan kaedah yang mencukupi untuk pelanggan terus berhubung.

Dalam beberapa kes, anda mungkin juga merundingkan syarat pemasaran dan undang-undang untuk mengelakkan pelanggaran hak cipta sekiranya laman web anda benar-benar unik dan menakjubkan.

Garisan bawah

Pakar Wix mungkin membantu anda membina laman web baru dari awal serta mengemas kini halaman yang sudah ada, membuat elemen baru, dan lain-lain. Anda harus 100% yakin bahawa anda benar-benar memerlukan bantuan itu. Sekiranya demikian, ada beberapa cara mudah untuk mencari profesional yang baik mengikut anggaran anda.

Jalan untuk mencari pakar Wix mungkin menakutkan melainkan anda menggunakan beberapa sumber yang terbukti seperti Wix Arena. Hasil kerja pakar akan bergantung sepenuhnya pada kelayakan mereka. Memilih hab bebas mungkin merupakan penyelesaian yang lebih murah. Sebaliknya, tidak ada yang akan menjamin tahap kepakaran yang mencukupi. Mengambil agensi pembangunan web kitaran penuh adalah baik bagi mereka yang mempunyai anggaran tanpa had. Walau bagaimanapun, dalam kes ini anda harus bersedia membayar untuk setiap kemas kini atau pengubahsuaian tambahan. Di samping itu, walaupun sedikit perubahan mungkin memerlukan banyak masa.

Wix Arena kelihatan seperti pilihan yang lebih baik di antara semua varian yang ada, kerana semua pakar berpengalaman bekerja dengan platform dan mampu menyelesaikan pelbagai tugas dari pembuatan laman web klasik hingga penyelesaian penyesuaian lanjutan.

Sewa Pakar Wix Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map