Membina Kalkulator Dalam Talian

Cara Membuat Kalkulator untuk Laman Web Anda


Mempunyai laman web perniagaan kecil memerlukan ketelusan kerana inilah yang dicari oleh kebanyakan pelanggan hari ini. Seorang pembeli berpotensi ingin melihat angka dan jumlah yang jelas sebelum membeli barang atau perkhidmatan tertentu. Di sinilah kalkulator laman web nampaknya merupakan penyelesaian yang baik.

Di satu pihak, mereka menghalang pelanggan daripada kos tambahan atau menipu. Sebaliknya, pendekatan sedemikian memudahkan untuk meningkatkan tahap kredibiliti. Alat mudah mungkin memainkan peranan utama ketika membangun reputasi anda di web. Kali ini anda akan belajar bagaimana membuat kalkulator untuk laman web anda dan juga alat apa yang akan digunakan.

Bagaimana Kalkulator Laman Web Berfungsi?

Beberapa jenis perniagaan memerlukan pengiraan yang kompleks untuk pelanggan. Kadang-kadang angka-angka itu nampaknya menjadi cabaran yang membuat mereka meninggalkan laman web untuk mencari jalan keluar yang lebih mudah. Di dunia teknologi moden, anda hampir tidak akan bertemu dengan pengguna dengan kalkulator manual untuk menangani semua angka rumit itu sendiri. Di sinilah kalkulator dalam talian menjadi penyelesaian utama.

Mereka tidak memerlukan kemahiran khusus dan memudahkan pengunjung mendapatkan jumlah yang diperlukan secara automatik bergantung pada jangka masa, jumlah produk atau perkhidmatan atau faktor penting lain. Di satu pihak, pengguna tidak perlu menggunakan pensil dan kepingan kertas. Sebaliknya, mereka mendapat maklumat dan data yang jelas dikira secara automatik untuknya. Di sinilah ketelusan selalu penting.

Siapa Mungkin Memerlukan Kalkulator Laman Web

Pilihan seperti ini terutama merujuk kepada laman web perniagaan kecil dan syarikat yang beroperasi dalam pelbagai bidang. Sekiranya anda berurusan dengan nombor kompleks dan pelanggan mencari jawapan yang jelas, anda mungkin mewakili salah satu ceruk berikut:

 • Logistik – ia merangkumi perkhidmatan penghantaran dan pengangkutan dalam apa jua jenis. Sama ada anda menghantar pakej Amazon atau bekas dengan LPG dan minyak mentah, pelanggan tidak sabar untuk mengetahui berapa banyak kos penghantaran.
 • Insurans – bidang perniagaan yang paling popular yang memerlukan harga yang jelas dan pengiraan automatik bergantung pada usia pelanggan, syarat insurans, yuran, dll.
 • Pinjaman – peminjam mungkin ingin menjelaskan caj dan bayaran yang tepat serta faedah dan kadar APR, pembayaran mingguan atau bulanan, dll..
 • Hartanah – idea hebat untuk menambah kalkulator dalam talian yang membolehkan pelanggan anda menjelaskan harga rumah atau flat bergantung pada keluasannya.
 • Industri Pembinaan – idenya sama seperti di harta tanah. Walau bagaimanapun, kalkulator akan menggambarkan harga akhir bergantung pada jenis dan bahan pembinaan, dimensi, teknologi bangunan, peralatan, dll.

Sekiranya anda membiarkan pelanggan mengira harganya sendiri, mereka akan merasa lebih selamat dengan caj yang jelas. Kalkulator yang dilampirkan akan berjaya.

Ciri-ciri Apa yang Perlu Ada Kalkulator Web?

Sekiranya anda ingin meningkatkan kadar penukaran dan memastikan pelanggan tetap terlibat, anda perlu mempunyai alat interaktif dan mudah digunakan yang tidak memerlukan kemahiran atau tindakan khas. Sebelum anda membina kalkulator untuk laman web anda, perhatikan ciri-ciri berikut:

 • Mudah dibuat – jimat masa anda dan gunakan perkhidmatan yang membolehkan anda membuat kalkulator hanya dengan satu klik tanpa pengekodan atau pengaturcaraan pada halaman yang anda perlukan.
 • Reka Bentuk yang Menarik – elakkan widget rata dan pilih kalkulator tersuai dengan tema warna, teks dan angka yang diperibadikan atau buat reka bentuk anda sendiri.
 • Kelenturan – membina kalkulator dengan senarai ciri yang diperluas untuk meneruskan pengiraan pelbagai jenis.
 • Mesra Mudah Alih – pastikan menggunakan kalkulator responsif yang berjalan dengan baik pada pelbagai peranti termasuk tablet dan telefon pintar.

uCalc mempunyai fungsi yang mencukupi untuk merangkumi semua ciri di atas. Alat pemenang anugerah akan membolehkan anda membuat kalkulator yang disesuaikan, mudah digunakan dan dibina dengan hanya beberapa klik. Mari kita perhatikan lebih dekat bagaimana ia dapat membantu.

uCalc – Pembangun Kalkulator Dalam Talian Terbaik untuk Mana-mana Laman Web

uCalc – adalah perkhidmatan percuma yang hebat untuk membina kalkulator untuk sebarang jenis laman web walaupun mempunyai platform atau niche. Sama ada anda menjalankan automotif, makan, pembinaan atau perniagaan lain, instrumen ini akan membolehkan anda menggunakan kalkulator yang disesuaikan dan fleksibel yang menawarkan satu set alat tambahan.

Templat uCalc

Platform ini mudah digunakan dan tidak memerlukan kemahiran teknikal khas. Pembangun kalkulator pelbagai guna nampaknya merupakan penyelesaian yang menjimatkan untuk meningkatkan prestasi laman web, SEO dan penglibatan pengguna.

Cara Menyiapkan Kalkulator Dalam Talian?

Alat ini tidak memerlukan latar belakang teknikal. Anda tidak perlu membuat kod atau program. Platform ini berfungsi sebagai penyunting visual yang sederhana. Yang harus anda lakukan ialah memilih dari sekumpulan elemen siap pakai dan menggabungkannya menjadi satu struktur. Editor membolehkan anda membuang atau menambah slaid baru, kotak pilihan dan elemen lain. Kemudian anda perlu meletakkan kod widget di halaman yang anda perlukan.

Penyunting uCalc

Pengguna boleh memilih untuk membuat kalkulator tersendiri yang unik atau memilih dari selusin templat yang ada. Mereka direka untuk bidang perniagaan tertentu. Anda akan menemui yang memenuhi keperluan anda. Pilih susun atur dari 12 kategori yang tersedia termasuk harta tanah, perkhidmatan penghantaran, industri kecantikan, dll.

Penyesuaian Kalkulator Dalam Talian

Sistem ini menggunakan jadual kalkulator yang siap digunakan. Pada masa yang sama, anda boleh membuat sendiri dengan reka bentuk yang unik.

 • Templat yang boleh disesuaikan – pilih yang anda suka dan gunakan editor visual untuk menambah gambar baru, menukar tipografi, dll.
 • Mod Reka Bentuk – jika anda ingin membuat kalkulator anda sendiri, anda boleh menggunakan mod Reka bentuk yang menawarkan 4 tema utama termasuk Minimal, Material, Bootstrap, dan Default. Ia dilengkapi dengan fon warna siap yang boleh diubah atau diubah bergantung pada pilihan anda.
 • Kalkulator Responsif – uCalc memastikan keramahan mudah alih dan penyuntingan mudah.

Perkara yang baik mengenai ciri reka bentuk uCalc ialah pengguna tidak perlu menjadi pakar semasa menukar warna atau fon. Cukup pilih templat, tambahkan gambar dan buat kalkulator memenuhi reka bentuk laman web anda. Lebih-lebih lagi, semua elemen, susun atur, dan blok dilindungi oleh hak cipta platform.

Editor Formula uCalc

Kalkulator Laman Web Yang Boleh Dilakukan?

uCalc memberikan lebih banyak lagi ciri yang mungkin anda harapkan. Selain dari formula dan sistem asas untuk memberikan jawapan yang jelas kepada pelanggan, ia menawarkan set fitur canggih untuk memastikan keramahan SEO selain pemasaran, promosi dan instrumen pemerolehan pengguna.

Kod uCalc

 • Makluman Sistem – anda akan mendapat pemberitahuan setiap kali pesanan baru muncul. Pada masa yang sama, anda boleh menghantar pesanan peribadi kepada pelanggan anda.
 • Prestasi SEO – platform menjadikannya lebih mudah untuk merancang anggaran dan menargetkan pertanyaan frekuensi rendah. Pada masa yang sama, anda dapat mengesan perilaku pengguna secara terperinci meningkatkan keseluruhan prestasi dan hasil laman web.
 • Perkongsian Ringkas – kod widget mungkin berlaku untuk mana-mana halaman laman web anda. Di samping itu, anda bebas untuk berkongsi pautan kalkulator di platform media sosial dan juga e-mel atau utusan. Ini akan menyebabkan pelanggan bersedia untuk membuat pembelian. Dengan kata lain, anda menjana petunjuk siap jualan.
 • Promosi dan Pemasaran – sistem memudahkan penyesuaian kalkulator dengan menambahkan potongan automatik bergantung pada jenis produk atau kategori. Pengguna bebas menggunakan tanda harga, bayaran dan caj khas tanpa bantuan pembangun.
 • Pemprosesan Tempahan – anda boleh mengumpulkan pembayaran secara langsung dengan menggabungkan pilihan pembayaran dengan kalkulator anda. Sistem ini menghasilkan laporan dan statistik mengenai pembelian dan pesanan yang dibuat. Ia boleh disatukan dengan CRM laman web.

Kos uCalc

uCalc menawarkan empat rancangan utama dengan pakej kemasukan percuma. Setiap rancangan dilengkapi dengan senarai ciri khusus. Tawaran percuma mungkin merupakan penyelesaian yang baik hanya untuk menguji bagaimana sistem ini berfungsi, kerana ia tidak mempunyai pilihan atau kemampuan khas seperti integrasi CRM, pemprosesan pembayaran, perkongsian pautan, dan lain-lain. Semua kemampuan tersebut akan anda dapati dalam rancangan berikut:

 • Asas berharga $ 3.20 sebulan untuk sehingga 5 projek dengan semua ciri asas tetapi tidak ada sokongan sembang.
 • Piawai berharga $ 8 sebulan untuk sehingga 15 projek dengan lebih dari 1 000 pemberitahuan E-mel dan 10+ SMS.
 • Pro berharga $ 19.20 sebulan untuk projek tanpa had, ciri tambahan dan sokongan sembang.

Garisan bawah

Mempunyai kalkulator di laman web anda akan meningkatkan kadar penukaran dan meningkatkan penglibatan pelanggan. Alat yang mudah akan menjadikan laman web anda kelihatan lebih dipercayai di mata bakal pengguna.

uCalc adalah penyelesaian utama untuk melampirkan kalkulator khusus ke laman web anda. Ia mudah digunakan, dibina dan disesuaikan. Ia dilengkapi dengan rancangan yang berpatutan di samping pakej percuma. Anda hampir tidak akan menemui penyelesaian yang lebih menjimatkan untuk meningkatkan prestasi dan penjualan laman web.

Cuba uCalc secara Percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map