Memindahkan dari Squarespace ke Shopify

Beralih dari Squarespace ke Shopify


Peralihan laman web dari Squarespace ke Shopify selalunya merupakan hasil daripada pertumbuhan produk laman web yang intensif. Semakin popular kedai web anda, semakin banyak produk yang akan anda tambahkan ke senarai jualan. Sejajar dengan itu, anda memerlukan lebih banyak ruang untuk mengatur proses perdagangan dengan betul.

Sebab lain adalah keperluan fungsi eCommerce yang diperluas. Di sinilah Shopify unggul di. Pembina laman web adalah pemimpin terkenal dari ceruk eCommerce kontemporari yang tidak mempunyai pesaing.

Cara Beralih dari Squarespace ke Shopify (Proses Migrasi Dijelaskan):

 1. Memindahkan Laman Web dari Squarespace ke Shopify – Adakah Ia Berbaloi?
 2. Squarespace Versus Shopify – Apa Perbezaannya?
 3. Cara Beralih dari Squarespace ke Shopify – Panduan Terbaik
 4. Cara Memindahkan Nama Domain Sendiri dari Squarespace ke Shopify
 5. Squarespace Profesional untuk Membeli Perkhidmatan Migrasi

Semasa mengambil keputusan untuk beralih dari Squarespace ke Shopify, ada banyak faktor yang perlu dipertimbangkan untuk menjadikan migrasi lancar dan berkesan. Selain memindahkan kandungan, anda harus menjaga hosting, nama domain, menjaga peringkat mesin pencari terkini untuk mencegah kehilangan posisi. Mari kita lihat sama ada sukar atau tidak untuk berpindah dari Squarespace ke Shopify.

1. Memindahkan Laman Web dari Squarespace ke Shopify – Adakah Ia Berbaloi?

Sekiranya anda sedang mencari pilihan pemindahan laman web, pasti ada sesuatu yang anda tidak berpuas hati. Ini juga banyak bergantung pada jenis projek yang anda jalankan. Sekiranya anda mempunyai laman web peribadi / perniagaan biasa, tidak mengapa terus bekerja dengan Squarespace kerana ini adalah pembangun laman web yang benar-benar hebat yang benar dimasukkan ke dalam senarai sistem yang paling dipercayai dan penuh dengan ciri. Platform ini mempunyai banyak ciri dan alat penyesuaian reka bentuk yang dapat memberikan penampilan dan prestasi lanjutan projek anda.

Tetapi bagaimana dengan projek eCommerce? Adakah fungsi Squarespace cukup untuk memenuhi keperluan kedai web anda yang semakin meningkat? Sekiranya anda sudah memiliki kedai web dan melihat bahawa saiz, jumlah produk atau jumlah jualannya telah meningkat, anda akan cepat atau lambat menyedari keperluan untuk beralih ke pembangun laman web yang lebih fokus.

Perintahkan Squarespace untuk migrasi Shopify

Di sinilah Shopify akan menjadi penyelesaian yang paling sesuai. Perisian ini berfungsi dengan baik, jika anda berhasrat buat kedai web dari awal atau mempromosikan projek eCommerce yang ada yang telah berpindah dari platform lain seperti Squarespace. Platform ini adalah pilihan yang baik untuk membina semua jenis dan jenis kedai dalam talian, tanpa mengira pengkhususannya, pelbagai produk dan pukal, pelbagai pilihan pengurusan dan promosi yang tersirat. Shopify pada masa ini adalah platform pembuatan kedai web terbaik dan pastinya patut beralih ke, jika anda berhasrat untuk mengembangkan perniagaan eCommerce anda.

2. Squarespace Versus Shopify – Apakah Perbezaannya?

Squarespace dan Shopify adalah wakil terbaik dari pembangun laman web eCommerce, yang boleh digunakan untuk memulakan dan menguruskan projek eCommerce. Namun, ini tidak bermaksud bahawa sistem sama dari segi fungsi, kemampuan dan pilihan penyesuaian reka bentuk.

Squarespace pada mulanya dilancarkan untuk memulakan laman web yang berfokus pada kandungan (portfolio, blog, halaman arahan atau projek perniagaan), walaupun, ia juga dapat digunakan untuk menguruskan kedai dalam talian kecil atau menengah – lihat contoh sebenar. Pembina laman web menarik perhatian semua orang dengan set ciri kaya. Cukup mudah dikuasai dan digunakan dan memastikan proses pembinaan web intuitif.

Tambah Squarespace Produk

Shopify adalah sistem yang lebih kompleks dan malahan menyerupai CMS dari segi fleksibiliti dan fungsi. Anda memerlukan masa dan usaha untuk membiasakan diri dengan papan pemuka dan panel kawalan perkhidmatan dan ada banyak yang boleh diterokai di sini, jika anda seorang pemula. Platform ini semestinya layak untuk dikenali sebagai perisian eCommerce kerana terdapat banyak ciri, alat dan pilihan yang berfokus pada kedai web.

Shopify memberi akses kepada pelbagai alat penyesuaian dan pengurusan kedai web, ciri-ciri berkaitan produk, pembayaran, cukai dan penyelesaian pemasaran. Sistem ini mempunyai banyak ciri untuk membolehkan anda memulakan, mengurus dan mempromosikan kedua-dua kedai sederhana dan pasar raya besar dengan beribu-ribu produk fizikal / digital yang ditawarkan untuk dijual. Ini juga menawarkan pilihan integrasi yang luas, memungkinkan Anda memilih dan menggunakan beberapa widget, aplikasi, pelanjutan dan tambahan eCommerce untuk meningkatkan prestasi dan reka bentuk kedai web anda. Shopify juga memiliki koleksi templat eCommerce percuma dan berbayar yang dapat disesuaikan sesuai dengan keperluan dan keperluan khusus anda. Lihat koleksi saya Kedai berkuasa Shopify.

Tambah Shopify Produk

Ketika menangani aspek harga, platform juga berbeza. Pelan Shopify lebih mahal berbanding dengan yang ditawarkan oleh Squarespace. Walau bagaimanapun, mereka bernilai pelaburan kerana mereka menawarkan lebih banyak ciri e-dagang yang diperlukan untuk melancarkan dan menguruskan kedai dalam talian yang berfungsi.

Sekiranya anda berminat dengan perbandingan platform yang lebih terperinci, baca terus lengkap dan informatif Perbandingan Squarespace vs Shopify yang akan memberikan jawapan kepada semua soalan berkaitan sistem yang mungkin anda ada.

Baca juga:
Ulasan Shopify.
Tinjauan Squarespace.

3. Cara Beralih dari Squarespace ke Shopify – Panduan Utama

Sekiranya anda ingin memindahkan kedai web anda dari Squarespace ke Shopify, berikut adalah panduan yang dapat menolong anda.

 1. Daftar ke Shopify dan meneroka tetapan umum platform.
 2. Import data kedai web Squarespace anda ke Shopify. Terdapat dua cara utama anda boleh pergi ke sini. Pilihan pertama adalah menggunakan salah satu aplikasi penghijrahan kedai khusus yang dibuat khas dengan tujuan ini. Sebenarnya, terdapat beberapa dari mereka di luar sana, tetapi perkhidmatan yang paling popular dan senang digunakan adalah Troli2Cart, Potongan Pukal, Ulasan Produk dan lain-lain Pilihan lain adalah memindahkan data kedai web anda secara manual dengan mengeksport produk ke dalam fail CSV dan kemudian mengimportnya dan senarai pelanggan di laman web Shopify baru anda.
 3. Pastikan produk anda disusun dengan betul. Ini sangat penting sekiranya anda telah menggunakan aplikasi migrasi. Sekiranya diperlukan, tambahkan dan kemas kini butiran produk (nama, ciri, gambar, keterangan, deskripsi meta dll). Buat koleksi produk yang ingin anda aturkan, jika ada keperluan tersebut.
 4. Jika anda ingin untuk mengelakkan masalah yang berkaitan dengan senarai inventori anda, semak dan pilih aplikasi inventori untuk mengesan stok produk dan periksa, jika anda kehabisan item yang anda jual.
 5. Sesuaikan laman web Shopify anda. Setelah selesai memuat naik produk, fokus pada penyesuaian kedai web anda. Shopify banyak dalam reka bentuk yang menakjubkan. Apa yang perlu anda lakukan hanyalah memilih satu dari koleksi tema, pratonton, pasang dan sesuaikannya.

Itu sahaja yang berkaitan dengan pemindahan kandungan kedai web Squarespace anda ke Shopify. Keseluruhan proses tidak memerlukan banyak usaha dan waktu, tetapi Anda harus cukup perhatian untuk menyelesaikan semua langkah dengan keberkesanan maksimum dan perhatian yang tepat.

Sebaik sahaja anda selesai dengan langkah-langkah yang disenaraikan dalam panduan, anda dapat melanjutkan ke tahap berikutnya – pemindahan domain. Proses ini juga merangkumi beberapa langkah yang memerlukan perhatian terhadap perincian dan kesedaran mengenai isi pelajaran.

4. Cara Memindahkan Nama Domain Sendiri dari Squarespace ke Shopify

Sebilangan besar pengguna menghadapi masalah dan banyak soalan, ketika datang pendaftaran nama domain dan perpindahan mereka lebih jauh dari Squarespace ke Shopify setelah pemindahan kandungan. Sebenarnya, tidak hairanlah kerana kedua-dua pembangun laman web agak rumit, terutama bagi pemula, yang tidak pernah memindahkan laman web mereka sebelumnya dan tidak mempunyai satu idea mengenai langkah-langkah yang melibatkan proses ini.

Memindahkan Domain Squarespace Anda ke Shopify

Sekiranya anda telah membeli nama domain dari Squarespace dan tidak merancang untuk mengubahnya, berikut adalah gambaran keseluruhan langkah-langkah yang harus anda selesaikan untuk menjayakan proses tersebut. Sebelum anda benar-benar meneruskan proses pemindahan domain, ada beberapa masalah yang harus anda ketahui. Sebagai permulaan, sistem membenarkan pemindahan domain ke penyedia lain (termasuk Shopify) hanya sekiranya tempoh pendaftarannya melebihi 60 hari.

Sekiranya anda berhasrat untuk memindahkan nama domain percuma, tawaran percuma tidak akan dibawa ke penyedia nama domain yang baru. Terserah kepada Squarespace untuk mengenakan (atau tidak mengenakan) yuran untuk kelanjutan perkhidmatan domain.

Sekiranya anda berhasrat untuk memindahkan domain Squarespace yang berakhir dengan .de, .uk atau .co.uk, pada mulanya anda harus mengkaji keperluan dan pengecualian migrasi khas dalam panduan yang sesuai sebelum memulakan proses. Sekiranya anda mempunyai G Suite yang melekat pada nama domain anda, anda perlu menyesuaikan data MX anda dengan penyedia nama domain baru anda setelah proses selesai untuk mengelakkan penamatan / gangguan perkhidmatan e-mel anda. Berikut adalah panduan ringkas mengenai cara memindahkan domain Squarespace anda ke Shopify:

 1. Log masuk dengan Squarespace untuk membuka kunci nama domain dan mendapatkan kod kebenaran. Untuk melakukan itu, pergi ke Menu Utama pembangun laman web, akses bahagian Tetapan dan kemudian klik “Domain”.
 2. Pilih nama domain yang ingin anda pindahkan, tatal ke bawah sedikit dan hapus centang butang “Kunci Domain”. Kemudian anda perlu menyalin kunci pemindahan dari bahagian yang sesuai yang anda akan lihat di panel kawalan.
 3. Langkah seterusnya untuk anda adalah dapatkan data DNS anda dari Squarespace. Untuk melakukannya, pergi ke DNS Zone Tab dan buat kemas kini yang diperlukan.
 4. Laraskan tetapan. Sekiranya anda merancang untuk menjual produk fizikal, tetapkan maklumat penghantaran, pembayaran dan tetapan cukai anda. Anda boleh melakukannya di papan pemuka kedai web Shopify baru anda. Begitu juga, jika anda ingin menjual perkhidmatan atau produk digital, anda boleh mematikan pilihan penghantaran di sana.

Teruskan untuk menguji kedai web baru anda untuk memastikan pertukaran anda dari Squarespace ke Shopify berjaya. Secara keseluruhan, diperlukan sekitar 7 hari untuk menyelesaikan proses pemindahan domain.

Memindahkan Domain Anda Sendiri ke Shopify

Menguruskan kedai web dengan Squarespace tidak bermaksud anda tidak boleh menggunakan penyedia nama domain lain untuk kedai web anda. Sekiranya anda telah membeli domain dari penyedia pihak ketiga, anda dapat memindahkannya ke Shopify dengan salah satu daripada dua cara. Yang pertama menyiratkan pemindahan nama domain langsung, sementara pilihan kedua menyiratkan penyambungan nama domain ke Shopify. Untuk memilih pilihan terbaik, masuk akal untuk meninjau kedua-duanya secara terperinci.

Apabila anda mengambil keputusan untuk memindahkan nama domain ke Shopify, anda harus sedar bahawa pengurusan selanjutnya akan secara automatik dipertanggungjawabkan dengan perisian eCommerce. Dengan kata lain, anda harus menyesuaikan tetapan nama domain anda, menyelesaikan semua pembayaran dan memanjangkannya secara langsung di panel admin Shopify.

Anda juga harus memastikan bahawa jangka masa pendaftaran domain anda telah melebihi 60 hari – jika tidak, tempoh pendaftaran tidak akan dapat dilaksanakan. Anda juga harus memeriksa, sama ada anda mempunyai akses ke akaun nama domain yang diberikan oleh penyedia asal. Akhirnya, anda harus tahu bahawa Shopify tidak menyediakan akaun e-mel sebagai sebahagian daripada perkhidmatan domainnya, tetapi ia menawarkan akaun penerusan e-mel tanpa had yang boleh anda pilih untuk domain anda.

Sudahkah anda memeriksa semua masalah yang disenaraikan di atas? Kemudian ikuti langkah-langkah yang perlu anda selesaikan untuk menjayakan proses pemindahan domain:

 1. Periksa dasar pemindahan dinyatakan oleh penyedia nama domain anda. Cara termudah untuk melakukannya adalah dengan mencari maklumat ini di pusat bantuan perkhidmatan yang anda hadapi;
 2. Siapkan nama domain anda untuk pemindahan selanjutnya. Dengan tujuan ini, log masuk ke akaun nama domain anda yang berdaftar dengan penyedia pihak ketiga dan sahkan fakta bahawa e-mel yang berkaitan dengannya aktif. Ini penting kerana anda akan menerima beberapa e-mel melalui proses pemindahan domain dan anda harus dapat membalasnya atau mengesahkan pautan yang terdapat di dalamnya;
 3. Dapatkan kod kebenaran dari penyedia nama domain anda. Sekiranya anda menghadapi masalah dengan proses tersebut, hubungi penyedia domain pihak ketiga anda untuk mendapatkan bantuan yang diperlukan;
 4. Akses panel pentadbir Shopify, klik bahagian “Kedai Dalam Talian” dan kemudian sampai ke tab “Domain”;
 5. Klik butang “Sambungkan domain yang ada” dan kemudian butang “Transfer di domain anda” (jika ini adalah domain pertama yang anda ingin sambungkan ke kedai Shopify anda);
 6. Klik butang “Transfer Domain” kemudian dan masukkan domain yang anda rancangkan untuk pindah ke akaun baru. Setelah itu, klik “Next” dan kemudian aktifkan butang “Verify Domain”. Sekiranya anda telah melakukan semuanya dengan betul, nama domain anda akan segera siap untuk dipindahkan. Dalam kes ini, anda akan diberitahu tentang kesediaannya dengan mendapatkan mesej yang sesuai. Klik butang “Seterusnya” untuk menyelesaikan prosesnya. Sekiranya anda mendapat mesej lain (seperti “Domain Locked”), anda harus memeriksa tetapan yang telah anda buat pada tahap persiapan awal.
 7. Sekiranya semuanya sudah siap dan domain anda sudah siap untuk dipindahkan, anda boleh mendapatkan kod kebenaran dan kemudian memasukkannya ke dalam akaun baru untuk menyelesaikan penghijrahan nama domain.

Sebaik sahaja anda meluluskan penghijrahan nama domain anda, proses ini akan memakan masa sekitar 20 hari untuk menyelesaikannya. Anda akhirnya akan menerima mesej dari Shopify yang mengesahkan selesainya proses penghijrahan.

Menyambungkan Nama Domain Anda Sendiri ke Shopify

Pilihan kedua yang boleh anda gunakan untuk memindahkan nama domain anda sendiri ke Shopify adalah menghubungkannya ke akaun untuk mengarahkannya ke kedai web Shopify baru anda. Ini bermaksud bahawa pelawat laman web anda akan diarahkan ke kedai dalam talian anda ketika memasukkan URL tersuai dan anda juga akan dapat menggunakan penyedia nama domain untuk membuat pembayaran, mengurus dan memperbaharui domain dll..

Perlu diingat bahawa pendaftar nama domain dapat memberikan arahan tambahan mengenai cara menghubungkan yang sudah ada ke Shopify. Sekiranya penyedia tidak menghasilkan garis panduan apa pun, anda boleh mengikuti panduan Shopify standard mengenai cara menyelesaikan proses:

 1. Tambahkan domain khusus anda ke kedai Shopify anda untuk mengenal pasti diri anda sebagai pemilik domain.
 2. Jangkau panel pentadbir Shopify dan kemudian pergi ke tab “Kedai Dalam Talian” dan kemudian ke bahagian “Domain”;
 3. Klik butang “Sambungkan Domain Yang Ada” dan masukkan nama domain yang ingin anda sambungkan. Setelah itu, klik butang “Next” dan teruskan ke langkah berikut.
 4. Siapkan domain yang ada untuk mengarahkannya ke Shopify. Sekiranya domain tersebut dibeli dari penyedia pihak ketiga, anda perlu mengedit tetapan DNS standard. Tepatnya, rekod A anda harus menunjuk ke alamat IP sistem, iaitu, 23.227.38.65. CNAME www anda, pada gilirannya, harus menunjuk ke shop.myshopify.com. Perlu diingat bahawa jika anda memutuskan untuk mengedit tetapan ini, mereka mungkin mempengaruhi proses lain.
 5. Simpan semua tetapan dibuat dan mengesahkan fakta sambungan nama domain. Ini harus dilakukan dengan mengaktifkan pautan dalam e-mel pengesahan.

Sekiranya anda berjaya menyelesaikan semua langkah proses migrasi nama domain dengan betul, proses tersebut akan dipindahkan dalam masa 48 jam.

5. Rangkuman Profesional untuk Shopify Migrasi Perkhidmatan

Apabila anda baru mula memikirkan penghijrahan laman web Squarespace anda, anda tidak memikirkan cara yang paling berkesan untuk melakukannya. Anda mengambil berat tentang elemen yang perlu dipindahkan, tentang kelajuan dan keberkesanan proses penghijrahan serta tentang kejayaan menyelesaikan tugas.

Namun, apabila anda semakin dekat dengan proses itu sendiri, anda mula mempertimbangkan pelbagai alternatif penghijrahan. Di sinilah anda mungkin menghadapi masalah.

Sebenarnya, ada dua cara utama untuk menukar laman web anda dari Squarespace ke Shopify. Yang pertama menyiratkan penggunaan program atau alat tertentu, pilihannya cukup luas di pasaran kontemporari. Itu bukan penyelesaian terbaik, kerana alat ini sama sekali tidak boleh dipercayai. Mereka sering melakukan kesalahan semasa proses pemindahan laman web, yang selanjutnya boleh memberi kesan negatif terhadap kinerjanya. Terlebih lagi, program ini dibayar. Ini bermaksud bahawa anda mungkin hanya membuang wang anda untuk mendapatkan hasil yang anda tidak akan berpuas hati.

Untuk mengelakkan masalah, masuk akal untuk mengambil profesional dari Troli2Cart, yang terbaik dalam ceruk ini dan akan mengurus setiap peringkat proses pemindahan laman web anda secara menyeluruh. Mereka tahu parameter khusus setiap pembangun laman web dan, dengan itu, dapat mencegah kemungkinan masalah terlebih dahulu.

Squarespace Untuk Shopify

Pilihan lain adalah untuk mengupah pembangun web atau berurusan secara langsung dengan master freelance Shopify, yang menawarkan perkhidmatan migrasi laman web profesional mereka di https://experts.shopify.com/. Pro Shopify akan menangani semua langkah proses penghijrahan laman web untuk anda, dengan itu, anda tidak perlu mengambil peduli tentang nuansa proses pemindahan anda sendiri. Tugas anda akan mengawal proses dan memeriksa hasilnya. Selain itu, anda dapat terus berhubung dengan pakar untuk membincangkan semua nuansa dan perincian proses migrasi tepat pada masanya untuk mengelakkan kemungkinan salah faham selepas itu.

Shopify

Terserah anda untuk menentukan semua keperluan, nuansa dan kos proses penghijrahan laman web semasa menggaji pakar untuk memastikan hasil yang terbaik. Adakah anda ingin mencuba usaha untuk memindahkan laman web dari Squarespace ke Shopify sendiri? Kemudian terokai panduan langkah demi langkah untuk mengetahui apa yang diharapkan dari proses migrasi.

Pokoknya

Shopify adalah platform eCommerce yang jauh lebih lengkap dan hebat berbanding dengan Squarespace. Ini akan berfungsi dengan baik untuk pengguna, yang pada mulanya membuat gedung web dengan Squarespace, tetapi kemudian memutuskan untuk mengembangkan atau mempromosikan perniagaan mereka dan membawanya ke tahap yang baru.

Proses migrasi mungkin terbukti menjadi cabaran bagi pengguna, yang tidak biasa dengan nuansa prosedur namun berharap dapat memperoleh hasil yang tinggi. Penyelesaian tindakan yang konsisten yang dijelaskan dalam panduan kami digabungkan dengan ketepatan dan perhatian yang tepat terhadap perincian memungkinkan untuk menangani tugas itu walaupun untuk pemula. Anda boleh melakukannya sendiri, tanpa bantuan tambahan, hanya dalam beberapa hari sahaja.

Pada masa yang sama, adalah mungkin untuk menyewa pakar profesional atau menggunakan program migrasi laman web khusus seperti Cart2Cart yang akan menangani keseluruhan proses dalam mod automatik. Ini merangkumi kedua-dua kandungan dan pemindahan nama domain, yang merupakan langkah prosedur migrasi kedai web yang paling rumit tetapi mesti dimiliki. Apa sahaja pilihan yang akan anda jalankan, masing-masing akan hadir dengan kelebihan dan kekurangannya. Luangkan masa anda untuk menimbang semua nuansa untuk memutuskan penyelesaian yang paling sesuai untuk anda dan projek anda.

Pesanan Pemindahan Laman Web

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map