Memindahkan dari Squarespace ke WordPress

Beralih dari Squarespace ke WordPress


Sebab untuk beralih dari Squarespace ke WordPress mungkin banyak. Anda mungkin mempunyai niat untuk membawa fungsi laman web anda ke tahap yang lebih tinggi atau menetapkan objektif baru, yang mungkin akan menjadi masalah dengan laman web Squarespace semasa anda.

Anda harus sedar bahawa memerlukan masa, usaha dan kemahiran untuk berpindah dari Squarespace ke WordPress CMS. Selain daripada nuansa teknikal yang rumit, anda harus memastikan anda meneruskan trafik dengan betul ke hosting baru dengan domain laman web lama. Juga penting untuk menjaga kandungan, yang harus dipaparkan dengan baik di platform baru.

Perkara yang sama adalah mengenai pemeliharaan kedudukan mesin pencari laman web anda kerana anda tidak mahu kehilangan kedudukan laman web yang telah anda perolehi. Sekiranya anda prihatin dengan semua masalah ini, lihat panduan berikut untuk memutuskan, jika anda bersedia untuk terlibat dalam proses migrasi.

Cara Beralih dari Squarespace ke WordPress (Proses Penghijrahan Dijelaskan):

 1. Memindahkan Laman Web dari Squarespace ke WordPress – Adakah Ia Berbaloi?
 2. Squarespace berbanding WordPress – Apakah perbezaannya?
 3. Cara Beralih dari Squarespace ke WordPress – Panduan Utama
 4. Cara Memindahkan Nama Domain Sendiri dari Squarespace ke WordPress
 5. Rangkai Tenaga Profesional ke Perkhidmatan Migrasi WordPress

Terdapat beberapa masalah penting yang perlu dipertimbangkan untuk menjadikan proses pemindahan cepat, lancar dan bebas dari masalah. Anda perlu menjaga pilihan hosting yang betul, pemindahan nama domain dan migrasi kandungan untuk memastikan pertumbuhan kedudukan mesin carian laman web anda yang betul dan seterusnya.

Oleh itu, proses pertukaran Squarespace ke WordPress merangkumi beberapa langkah yang mesti dimiliki dan nuansa penting yang mungkin memberi kesan serius terhadap hasilnya. Sudah tiba masanya untuk membincangkannya secara terperinci dengan segera.

1. Memindahkan Laman Web dari Squarespace ke WordPress – Adakah Ia Berbaloi?

Pelbagai jenis reka bentuk laman web seperti ini mungkin membingungkan bagi pengguna yang tidak pernah mempunyai pengalaman membuat laman web sebelumnya. Tidak hairanlah, banyak dari mereka sering memilih perkhidmatan yang dipercayai dan memulakan projek mereka dengan mereka untuk lebih menyedari bahawa sistem ini mempunyai batasan atau tidak lagi memenuhi aspirasi reka bentuk web mereka lagi. Ini adalah ketika mereka memutuskan untuk mencari platform yang lebih banyak ciri dan fleksibel seperti WordPress.

Pesan Squarespace ke WordPress Migrasi

Tepatnya, mungkin ada beberapa alasan untuk beralih dari Squarespace ke WordPress. Di sini mereka pergi:

 • Fungsi Squarespace Terhad yang menghalang anda memanfaatkan sepenuhnya projek anda;
 • Keperluan untuk mencari platform yang lebih banyak ciri yang akan menyumbang kepada pembangunan dan promosi projek anda dengan lebih baik;
 • Squarespace mungkin dilengkapi dengan ciri atau pilihan yang mungkin tidak lagi memuaskan anda atas sebab-sebab tertentu – anda dapat mengetahuinya semasa meneroka atau menguji platform. Ini akhirnya akan mencetuskan keinginan untuk memindahkan laman web anda ke sistem lain.

Squarespace adalah pembangun laman web yang layak, yang boleh digunakan untuk memulakan dan menguruskan pelbagai projek untuk kegunaan peribadi dan perniagaan. Keputusan untuk beralih ke WordPress tidak bermaksud bahawa ada sesuatu yang salah dengannya. Ini hanya bermaksud bahawa anda mencari platform lain, fungsi dan pilihan penyesuaian reka bentuk yang akan memenuhi keperluan anda dengan lebih baik.

2. Squarespace Versus WordPress – Apakah Perbezaannya?

Squarespace dan WordPress adalah dua platform yang sangat berbeza, yang terutama ditunjukkan melalui pendekatan reka bentuk web mereka. Walaupun Squarespace adalah pembangun laman web, set fitur yang masih menyerupai CMS, WordPress adalah Sistem Pengurusan Kandungan yang terkenal di dunia yang banyak terdapat dalam pilihan integrasi dan alat penyesuaian reka bentuk. Walau bagaimanapun, kedua-dua sistem ini mendapat perhatian pengguna dan kedua-duanya banyak ditawarkan kepada khalayak sasaran mereka. Oleh itu, perbandingan platform ini sangat berguna dengan jumlah pereka web yang ada.

Sebagai pembangun laman web, Squarespace agak mudah digunakan daripada WordPress (CMS sumber terbuka). Ini juga disahkan oleh fakta bahawa Squarespace pada awalnya mensasarkan pengguna akhir, sementara WordPress diarahkan pada keperluan dan kehendak para pembangun web, yang pengetahuan dan kemahiran pengekodannya berada pada tahap yang layak.

Penyunting Squarespace

Ketika datang ke fleksibiliti dan set fitur, kedua-dua sistem ini sangat bagus dalam ceruk masing-masing. Squarespace mempunyai perpustakaan luas templat responsif dan disesuaikan, enjin blogging dan eCommerce yang terintegrasi, banyak alat pembangunan dan pengurusan reka bentuk, widget dan hosting siap pakai yang sudah siap termasuk dalam kos rancangan terpilih.

WordPress juga unggul dalam pilihan integrasi dan pembangunan reka bentuk. Platform ini memberi akses kepada ratusan plugin / add-on percuma, berbayar dan tema pihak ketiga yang boleh anda edit untuk membuat reka bentuk projek yang unik hampir dari awal. Pada masa yang sama, WordPress tidak memasukkan hosting dan nama domain secara lalai. Ini mencetuskan keperluan untuk pilih dan beli hosting dan domain anda sendiri. Sebaliknya, pendekatan ini memberi anda kawalan penuh ke atas laman web dan prestasinya.

Penyunting visual WordPress

Pilihan templat juga serba boleh di kedua-dua sistem. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa Squarespace telah menggabungkan koleksi reka bentuk responsif, sementara WordPress membenarkan memilih dari ratusan templat percuma dan berbayar, yang kebanyakannya dikembangkan oleh pereka web pihak ketiga. Tema WordPress juga memerlukan pemasangan sebelum penyesuaian terperinci.

Bercakap mengenai aspek harga, Squarespace dan WordPress juga berbeza. Pembangun laman web mempunyai percubaan percuma dan empat langganan berbayar tersedia di kos yang berpatutan. Rancangannya merangkumi hosting dan membenarkan sambungan domain khusus secara percuma. CMS, pada gilirannya, percuma untuk muat turun dan pemasangan awal namun ini menyiratkan keperluan untuk melabur dalam pemalam, templat, pilihan hosting terbaik dan penyedia domain.

Untuk mengetahui lebih banyak maklumat mengenai ciri, parameter dan alat Squarespace dan WordPress yang mungkin mempengaruhi proses pembuatan dan pengurusan laman web, masuk akal untuk membaca terperinci Perbandingan Squarespace vs WordPress yang akan membantu anda membuat keputusan yang tidak berat sebelah.

3. Cara Beralih dari Squarespace ke WordPress – Panduan Utama

Langkah mustahak untuk memindahkan laman web anda dari Squarespace ke WordPress disebutkan di bawah.

 1. Apa yang anda harus tahu ialah Squarespace menghoskan laman webnya di pelayannya. Berbanding dengan itu, WordPress mengehoskan laman web yang dilancarkan dengan sistem dengan hosting pilihan anda. Jadi, perkara pertama yang harus anda jaga adalah memilih penyedia hosting WordPress yang dipercayai dan pelajari syarat yang ditawarkannya.
 2. Sekiranya laman web Squarespace anda sudah mempunyai nama domain yang didaftarkan, anda juga harus memindahkannya ke penyedia hosting yang dipilih. Peraturan pemindahan akan bergantung pada tuan rumah yang akan anda gunakan. Periksa secara terperinci sebelum mengerjakan migrasi laman web anda. Pilihan pemindahan nama domain yang paling popular akan disemak secara terperinci di bawah.
 3. Pasang CMS WordPress pada hosting anda. Proses penyediaannya mudah dan cepat. Pemula akan menghargai tutorial yang menerangkan proses pemasangan secara terperinci. Namun, pengguna yang tidak berpengalaman harus berhati-hati dengan perkara itu. Terdapat banyak nuansa, yang diremehkan yang boleh menyebabkan masalah dalam laman web anda yang lebih berfungsi.
 4. Eksport kandungan Squarespace, tetapi ingat bahawa tidak semuanya dapat dipindahkan secara automatik. Selebihnya kandungan akan kekal pada nama domain Squarespace bersepadu anda dan anda harus menyalinnya secara manual.
  Kandungan yang boleh dieksport termasuk halaman laman web WordPress asas, satu halaman blog dengan semua catatan yang terdapat di dalamnya, halaman galeri serta blok gambar, teks dan embed.
  Bahagian yang akan kekal di laman web WordPress anda sertakan halaman produk, album dan acara; blok video, audio dan produk; perubahan CSS dan gaya tersuai; halaman indeks dan folder.
 5. Akses “Tetapan »Lanjutan» Menu Squarespace Import / Eksport. Klik butang “Eksport” untuk memulakan.
 6. Anda akan melihat tetingkap logo WordPress yang muncul, pengaktifan yang akan melancarkan proses eksport fail. Setelah proses eksport selesai, muat turun fail eksport dan simpan di komputer anda.
 7. Isi kandungan. Ini adalah ketika anda perlu mengimport fail yang dimuat turun ke laman web WordPress anda. Untuk melakukannya, buka panel pentadbir WordPress dan akses “Alat >> ImportHalaman. Anda akan ditawarkan senarai perkhidmatan untuk dipilih. Klik WordPress untuk memasang pemalam pengimport.
  Sebaik sahaja muat turun selesai, aktifkan pemalam dan jalankan pautan pengimport. Langkah seterusnya ialah memuat naik dan mengimport fail dari fail eksport yang telah anda muat turun. Di halaman tetapan import, anda harus memilih nama untuk kandungan yang tersedia. Anda boleh memilih pengguna pentadbir yang ada atau membuat yang baru.
 8. Import gambar. Sejauh WordPress tidak mengimport gambar dari laman web Squarespace anda secara automatik, anda harus melakukannya secara manual, jika diperlukan. Tetapi, ingat bahawa anda perlu memasang pemalam Imej Luaran Imej untuk WordPress terlebih dahulu. Selepas pengaktifan pemalam, sampai ke “Media >> Import Imej“Halaman untuk menyelesaikan tugas.
 9. Periksa dan Sesuaikan Permalinks. Untuk mengekalkan trafik laman web Squarespace anda, pastikan struktur URL WordPress anda betul. Ini tidak boleh menjadi masalah kerana platform ini mesra SEO dan akan membolehkan anda menyesuaikan struktur pautan anda mengikut keperluan anda.
 10. Import isi kandungan yang lain. Seperti disebutkan di atas, tidak semua file konten laman web Squarespace tersedia untuk dieksport. Periksa yang tersisa dan pindahkan secara manual ke laman web WordPress anda.
 11. Terokai WordPress dan mula menyesuaikan laman web anda. Jangan lupa untuk memeriksa, sama ada anda telah memindahkan tag meta tajuk dan keterangan untuk setiap halaman sekali lagi dengan betul.

Kami mengesyorkan agar laman web Squarespace anda tetap aktif sehingga anda memastikan proses migrasi selesai dengan betul dan laman web WordPress baru anda berfungsi dengan baik. Ini adalah cara yang pasti untuk mengelakkan masalah yang mungkin berlaku.

4. Cara Memindahkan Nama Domain Sendiri dari Squarespace ke WordPress

Seperti yang dinyatakan di atas, WordPress tidak menawarkan penyelesaian hosting dan nama domain bersepadu. Squarespace, pada gilirannya, membuka peluang untuk menghubungkan nama domain tersuai. Jadi, apa pilihannya, ketika beralih dari pembangun laman web ini ke CMS? Bagaimana dengan pemindahan nama domain? Sebenarnya, ini adalah masalah mendesak bagi kebanyakan pengguna, yang memikirkan untuk memindahkan projek mereka dari satu platform ke platform lain. Sudah tiba masanya untuk mengkaji pilihan pemindahan nama domain yang tersedia di bawah.

Memindahkan Domain Squarespace Anda ke WordPress

Sekiranya anda memiliki nama domain yang didaftarkan dengan Squarespace, proses memindahkannya ke WordPress tidak akan sesukar itu. Sistem ini memberikan panduan terperinci mengenai cara menyelesaikan tugas dengan berkesan tanpa kehilangan kedudukan mesin pencari laman web anda. Sebelum anda benar-benar meneruskan proses penghijrahan laman web, anda harus memastikannya didaftarkan dengan Squarespace (atau dipindahkan ke dalamnya) selama lebih dari 60 hari. Jika tidak, anda tidak akan dibenarkan menyelesaikan prosedur. Anda juga harus ingat bahawa keseluruhan proses penghijrahan laman web memerlukan masa sehingga tujuh hari.

Sekiranya anda akan memindahkan domain Squarespace yang didaftarkan di zon .de, .uk atau .co.uk, pada mulanya anda perlu menyemak syarat dan pengecualian pemindahan yang sesuai dengan domain ini. Sekiranya nama domain anda disertakan dengan G Suite, perkara pertama yang harus anda lakukan ialah menyesuaikan rekod MX dengan penyedia nama domain baru anda sebaik sahaja anda selesai dengan proses pemindahan. Ini diperlukan untuk mengelakkan penutupan perkhidmatan e-mel anda.

Berikut adalah senarai langkah yang harus anda laksanakan untuk memindahkan laman web anda dari Squarespace dan kemudian memindahkannya ke WordPress:

 • Jangkau akaun Squarespace anda pertama dan pergi ke Menu Utama untuk mengakses tetapan. Kemudian cari “Domain“Bahagian atau aktifkan kunci Tanda Soalan untuk mencari domain yang anda miliki (sekiranya terdapat beberapa daripadanya);
 • Pilih dan klik domain anda ingin berpindah ke WordPress;
 • Tatal ke bawah dan kemudian hapus centang tab “Kunci Domain”;
 • Aktifkan “Hantar Kod Pengesahan Transfer” butang tersedia di bahagian bawah panel. Sejurus selepas itu, anda akan mendapat e-mel yang mengandungi kod Kenalan Pentadbiran domain pengesahan yang unik;
 • Buka e-mel dan salin / simpan kod pengesahan untuk memasukkannya lebih jauh di panel pentadbir WordPress;
 • Kami akan mengkaji proses pemindahan nama domain ke Bluehost. Perlu diingat bahawa anda dapat memindahkan domain yang termasuk dalam zon berikut: .com, .net, .org, .us, .co, .info., .Biz;
 • Periksa sama ada domain tidak dikunci dan jangan memindahkannya, yang diperbaharui dalam 45 hari dengan pendaftar sebelumnya;
 • Kemas kini tetapan dan lumpuhkan privasi e-mel anda untuk membiarkan pendaftar menghantar e-mel yang berkaitan dengan pemindahan;
 • Laraskan tetapan DNS (mereka tidak dapat diedit semasa proses pemindahan);
 • Arahkan Pelayan Nama Domain anda ke pelayan nama Bluehost (ini adalah ns1.bluehost.com dan ns2.bluehost.com). Perubahan boleh berlaku dari 12 hingga 36 jam;
 • Log masuk ke akaun pendaftar domain Bluehost anda (atau daftar yang satu, jika anda belum memilikinya);
 • Pergi ke tab “Domain” di bahagian atas skrin. Di sinilah anda boleh mengklik pautan “Transfer” di submenu atau pergi ke jalan pintas, di mana anda harus mengklik bahagian “Pindahkan Domain Baru ke Akaun Anda”;
 • Masukkan domain yang ingin anda pindahkan ke akaun anda. Sistem akan memeriksa status domain untuk memastikan ia benar-benar siap untuk pemindahan;
 • Masukkan kod kebenaran anda mendapat dari Squarespace dan kemudian klik butang “Periksa” untuk meneruskan proses;
 • Sahkan maklumat hubungan atau menyerahkannya jika diperlukan, tambahkan privasi domain jika diperlukan dan tandai kotak yang bersetuju dengan syarat perkhidmatan;
 • Lakukan pembayaran untuk menyelesaikan prosedur pemindahan (jika semuanya baik-baik saja, anda akan mendapat mesej pengesahan dari Squarespace dan e-mel dari pendaftar baru), yang akan memakan masa sekitar 5 hari.

Memindahkan Domain Anda Sendiri ke WordPress

Sekiranya domain anda didaftarkan dengan pembekal lain (bukan Squarespace) dan anda tidak merancang untuk mengubahnya setelah anda memindahkan laman web anda ke WordPress, anda berpeluang untuk memindahkannya terus ke CMS untuk dapat menguruskan laman web dan nama domain di tempat yang sama. Apa yang anda perlukan untuk memulakannya adalah menaik taraf rancangan WordPress semasa anda ke yang memungkinkan untuk proses pemindahan. Sebaik sahaja anda melakukannya, anda boleh menyelesaikan langkah-langkah berikut:

 • Untuk mendapatkan kebenaran (EPP) kod dari pembekal semasa, anda harus terlebih dahulu log masuk ke akaun aktif anda dan sampai ke panel kawalan;
 • Periksa sama ada domain anda layak untuk dipindahkan dan buka kunci dengan mengikuti garis panduan yang disediakan oleh penyedia;
 • Tandakan tab yang sesuai ke terima kod pengesahan melalui emel;
 • Sahkan pautan yang anda dapat dalam e-mel dan menghafal / menyalin kod unik yang terdapat di sana;
 • Log masuk ke akaun Bluehost anda atau daftar yang satu, jika anda belum memilikinya;
 • Lumpuhkan privasi e-mel anda untuk memastikan pendaftar dapat menghantar e-mel untuk mengesahkan langkah-langkah proses pemindahan;
 • Luangkan masa anda untuk membuat tetapan DNS yang diperlukan kerana ini tidak dapat dilakukan semasa proses pemindahan;
 • Arahkan DNS ke pelayan nama Bluehost, iaitu ns1.bluehost.com dan ns2.bluehost.com. Secara keseluruhan, diperlukan sekitar 12-36 jam untuk pengeditan berlangsung;
 • Jangkau tab “Domain”, yang terdapat di bahagian atas skrin;
 • Pilih salah satu daripada dua pilihan pemindahan – sama ada pautan “Transfer” yang terdapat di submenu atau bahagian “Pindahkan Domain Baru ke Akaun Anda” yang terdapat di jalan pintas;
 • Taipkan nama domain anda berhasrat untuk memindahkan ke akaun anda untuk membiarkan sistem memeriksa statusnya sekarang dan memindahkan kelayakan;
 • Masukkan kod EPP anda telah menerima dari Squarespace dan klik butang “Periksa” untuk meneruskan;
 • Tambahkan maklumat privasi domain jika diperlukan, berikan maklumat hubungan yang hilang dan setuju dengan syarat perkhidmatan di kotak yang berkenaan;
 • Pergi ke keranjang belanja dan buat pembayaran untuk menyelesaikan pemindahan nama domain;
 • Sekiranya anda melakukan semuanya dengan betul, anda akan mendapat mesej pengesahan dari penyedia anda dan e-mel dari pendaftar mengenai tahap semasa proses penghijrahan domain anda. Dalam kes ini, ia akan diselesaikan dalam 5-7 hari.

Memetakan Nama Domain Anda ke WordPress

Kadang kala, nama domain mungkin tidak layak untuk dipindahkan. Sekiranya anda masih mempunyai niat untuk menggunakannya untuk laman web WordPress baru anda, pemetaan akan menjadi penyelesaian yang paling sesuai. Pemetaan menunjukkan bahawa domain anda akan tetap didaftarkan dengan penyedia yang dimilikinya, tetapi akan menunjuk ke laman web WordPress anda untuk memastikan prestasi maksimum dan kedudukan SEO. Selain itu, anda perlu membayar penggunaan domain kepada pendaftar semasa dan anda juga dapat mengedit tetapan atau membuat konfigurasi yang diperlukan dalam akaun nama domain semasa. Berikut adalah langkah-langkah yang harus diikuti untuk memetakan / memberikan nama domain semasa anda ke WordPress (kami telah memilih Bluehost sebagai penyedia hosting yang disyorkan secara rasmi oleh sistem):

 • Log masuk ke akaun Bluehost anda (atau daftar yang satu, jika anda belum memilikinya) dan pergi ke panel Pengurus Domain atau terus ke bahagian “Domain” yang terdapat di bahagian atas skrin;
 • Klik butang “Tugaskan” di submenu untuk mendapatkan akses ke bahagian yang sesuai, di mana anda harus memasukkan butirannya;
 • Sekiranya anda sudah mempunyai domain yang dikaitkan dengan akaun Bluehost anda, pilih dari senarai drop-down. Sekiranya anda tidak memilikinya, pilih tab “Tetapkan Domain” dan masukkan domain yang ingin anda tetapkan ke akaun;
 • Sahkan pemilikan domain dengan memilih satu daripada empat pilihan yang ditawarkan oleh sistem. Anda boleh menukar tetapan DNS dengan mengarahkannya ke pelayan nama Bluehost atau memasukkan kod EPP yang harus anda terima terlebih dahulu dari pendaftar semasa anda;
 • Pilih jenis domain addon, parked atau tidak ditugaskan bergantung kepada keperluan pemindahan domain anda;
 • Sekiranya anda memilih domain addon, anda juga harus memilih direktori addon dan subdomain;
 • Kembali ke bahagian Pengurus Domain dan periksa sama ada domain itu muncul di sana. Sekiranya anda melakukan semuanya dengan betul, sudah semestinya sudah tersedia di sana.

5. Squarespace Profesional ke Perkhidmatan Migrasi WordPress

Pindah dari Squarespace ke WordPress tidak semestinya sukar, jika anda mengetahui semua nuansa proses migrasi dan dapat menyelesaikan tugas anda sendiri. Tetapi bagaimana jika anda tidak? Terdapat dua alternatif yang boleh anda pilih dalam kes ini.

 • Yang pertama menyiratkan penggunaan program migrasi khas atau alat, yang sengaja dirancang dengan mempertimbangkan idea ini.
 • Pilihan kedua adalah menggunakan perkhidmatan a profesional, yang cekap dalam bidang ini dan dapat menangani semua masalah tepat pada waktunya.

Penyelesaian mana yang paling berkesan dalam jangka masa panjang?

Pilihan 1. Jumlah aplikasi migrasi laman web yang berlaku dibuat untuk memindahkan laman web dari perkhidmatan yang berbeza, tanpa mempertimbangkan ciri dan parameter khasnya. Sementara itu, setiap pembangun laman web atau CMS adalah unik dan sangat penting untuk mengetahui nuansa bekerja dengan sistem ini.

Akibatnya, penghijrahan laman web automatik boleh mencetuskan masalah fungsi yang perlu anda perbaiki selepas itu untuk mengekalkan prestasi laman web anda. Selain itu, alat ini kebanyakannya dibayar, walaupun, anda tidak dapat memastikan kejayaan pulangan pelaburan.

Pilihan 2. Apa akal untuk membuang wang dan masa anda, jika anda boleh mengupah profesional, siapa yang akan menangani tugas yang sama dengan sebaik mungkin? Pakar dari CMS2CMS memiliki kepakaran khusus yang diperlukan untuk menyelesaikan prosedur pemindahan nama domain untuk anda tanpa risiko melakukan kesalahan. Mereka mengetahui semua nuansa proses serta parameter khusus CMS dan pembangun laman web untuk mencegah masalah yang mungkin berlaku tepat pada waktunya. Pakar-pakar ini juga tetap menghubungi anda setelah proses migrasi selesai. Ini bermakna anda boleh menghubungi mereka bila-bila masa untuk mendapatkan nasihat profesional.

CMS2CMS Squarespace ke WordPress

Pada masa yang sama, anda harus sedar bahawa bantuan profesional selalu ada lebih mahal berbanding dengan penggunaan program automatik. Aspek lain ialah anda harus memperhatikan dua kali, ketika menetapkan tugas untuk memberi tahu pakar sistem apa sebenarnya yang anda harapkan dari mereka.

Pokoknya

Sebagai Sistem Pengurusan Kandungan, perisian sumber terbuka WordPress memberikan fungsi yang lebih besar dibandingkan dengan Squarespace. Sebaik sahaja anda selesai dengan proses migrasi laman web, luangkan masa anda untuk memastikannya berfungsi dengan baik dan semua plugin dipasang dan disiapkan dengan betul. Lihat, jika semua pengalihan ke laman web baru diaktifkan (sekiranya ada) dan uji laman web sekali lagi.

Sekiranya anda memutuskan untuk mencubanya dan beralih dari Squarespace ke WordPress, baca panduan migrasi yang disediakan dalam siaran. Ia menawarkan petua berguna untuk mencegah kemungkinan masalah dan menjadikan proses pemindahan laman web berjalan lancar dan bebas dari masalah. Untuk mempermudah prosesnya, anda boleh memanfaatkan program migrasi laman web automatik atau menyewa profesional reka bentuk web dari CMS2CMS, misalnya, untuk menangani tugas untuk anda. Mereka akan mengurus semua langkah proses migrasi laman web, termasuk pemindahan kandungan dan nama domain. Terserah anda untuk memilih pilihan yang paling sesuai kerana masing-masing dilengkapi dengan kebaikan dan keburukan anda, anda harus menimbang sepenuhnya untuk memutuskan penyelesaian terbaik.

Pesanan Pemindahan Laman Web

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map