Memindahkan dari Wix ke Shopify

Beralih dari Wix ke Shopify


Wix dan Shopify adalah dua pembangun laman web yang terkenal di dunia, masing-masing adalah wakil yang layak dan paling terkenal dalam bidangnya. Manakala Shopify adalah perisian eCommerce yang dipercayai yang berfungsi sangat baik untuk pembangunan kedai dalam talian dengan ciri kecil kecil hingga besar, Wix adalah pembangun laman web all-in-one, bidang pengkhususan yang merangkumi penciptaan semua jenis projek. Kedai web tidak terkecuali.

Ketika datang ke penciptaan Kedai dalam talian berasaskan Wix, walaupun, ada satu perkara yang harus anda ingat. Walaupun terdapat banyak fitur dan alat yang ditawarkan sistem, itu bukan pilihan terbaik untuk membuat projek eCommerce yang besar. Ini kerana sekatan fungsi yang dimiliki oleh sistem.

Oleh itu, jika anda sudah memiliki kedai web yang dibina dengan Wix dan anda tiba-tiba mula menyedari bahawa rangkaian produk anda berkembang (atau anda hanya merancang untuk meningkatkannya), anda mungkin menyedari bahawa anda memerlukan laman web yang lebih berfungsi dan luas. Ini bermakna sudah tiba masanya untuk memindahkan laman Wix anda ke Shopify. Pembangun eCommerce sangat unggul dalam pembuatan kedai web dan anda tidak akan menyesal dengan keputusannya, jika anda ingin mencapai hasil yang penting dalam jangka masa panjang.

Cara Memindahkan Laman Web dari Wix ke Shopify – Panduan Terbaik:

 1. Memindahkan laman web dari Wix ke Shopify – Adakah ia berbaloi?
 2. Wix berbanding Shopify – Apa Perbezaannya?
 3. Cara Migrasi dari Wix ke Shopify – Panduan Langkah-demi-Langkah
 4. Cara Memindahkan Nama Domain Sendiri dari Wix ke Shopify
 5. Wix Profesional untuk Membeli Perkhidmatan Migrasi

Semasa mengambil keputusan untuk beralih dari Wix ke Shopify, anda harus mempertimbangkan banyak faktor untuk menjadikan peralihan itu berkesan, bebas dari gangguan dan lancar. Tugas utama adalah memindahkan nama domain, hosting dan kandungan laman web anda tanpa kehilangan kedudukan mesin carian semasa. Mari kita ketahui apa yang diperlukan untuk berhijrah dari Wix ke Shopify sekarang.

1. Memindahkan Laman Web dari Wix ke Shopify – Adakah Ia Berbaloi?

Sekiranya anda sedang mencari jawapan untuk soalan ini, anda pasti telah memutuskan untuk beralih dari Wix ke Shopify. Ini adalah penyelesaian yang munasabah, jika anda berhasrat untuk mempromosikan perniagaan anda di web dan berkembang ke pasaran baru. Sebenarnya, anda mungkin mempunyai alasan yang berbeza untuk berpindah dari satu platform ke platform lain, kecuali keinginan untuk mengembangkan perniagaan anda.

 • Semasa syarikat anda berkembang, anda akan cepat atau lambat hadapi keperluan untuk menambah stok produk anda atau jumlah lalu lintas.
 • Pendapatan anda juga akan meningkat, yang akhirnya akan memicu keperluan menguruskan kedai web di platform khusus yang lebih hebat.
 • Akhirnya, anda mungkin hanya menemui ciri-ciri masalah yang tidak anda gemari mengenai Wix – ini juga berlaku, semasa anda terus meneroka fungsi sistem.

Apa pun alasan untuk berhijrah dari Wix ke Shopify adalah, anda tidak akan menyesal dengan keputusan itu. Fakta bahawa Shopify adalah perisian eCommerce yang terkenal di dunia sudah bercakap dengan sendirinya. Walaupun, Wix selalu dan kini tetap menjadi pembangun laman web all-in-one teratas di dunia yang tidak mempunyai pesaing khusus, Shopify tidak diragukan lagi adalah penyelesaian terbaik, ketika datang ke niche eCommerce.

Buat Wix ke Shopify Transfer

Semasa membandingkan dua platform, anda tidak dapat melihat bahawa kedua-dua sistem ini mempunyai penampilan yang menarik dan terkini. Walau bagaimanapun, para pakar bersetuju dengan fakta bahawa Shopify adalah penyelesaian eCommerce murni yang pada mulanya dilancarkan untuk operasi perdagangan. Oleh itu, ia unggul dengan banyaknya alat dan ciri eCommerce profesional. Bersamaan dengan itu, perisiannya mudah dan mesra pengguna dan memungkinkan untuk membuat laman web yang responsif tanpa memerlukan kemahiran pengekodan.

Semasa melancarkan kedai web dengan Shopify, anda dapat memanfaatkan pelbagai pilihan penjualan. Ini termasuk saluran media sosial, integrasi dengan pasar terkenal di dunia, kerjasama langsung dengan pembeli dan rakan dagang dll. Oleh itu, jika anda benar-benar merasakan bahawa perniagaan dalam talian anda memerlukan kemas kini, beralih ke Shopify akan menjadi penyelesaian yang munasabah.

2. Wix berbanding Shopify – Apa Perbezaannya?

Wix dan Shopify adalah pemimpin utama mereka. Kedua-duanya hebat, ketika datang ke kemudahan penggunaan, fungsi dan pilihan penyesuaian reka bentuk, walaupun, mereka mempunyai tujuan dan aplikasi yang berbeza.

Direka khas untuk tujuan eCommerce, Shopify menggunakan ciri khas khusus yang tidak dapat dijumpai di pesaingnya. Perisian memberikan akses ke pelbagai penyesuaian reka bentuk yang luar biasa, alat pemasaran dan promosi.

Pada masa yang sama, ini mungkin merupakan penyelesaian yang cukup rumit bagi pengguna yang mahir teknologi. Wix adalah pilihan yang lebih baik dalam hal ini. Pembina laman web dicipta khas dengan mempertimbangkan keperluan dan kemahiran pemula. Platform ini intuitif, tersusun secara logik dan cukup mudah untuk semua orang. Tidak ada keperluan untuk memiliki kemahiran pengaturcaraan atau peduli dengan nuansa teknologi untuk bekerja dengan platform. Keseluruhan proses melancarkan laman web dengan sistem hanya memerlukan beberapa jam sahaja.

Bercakap mengenai aspek fungsi, Shopify menawarkan sekumpulan ciri dan alat eCommerce yang menakjubkan. Dalam hal ini, Wix agak ketinggalan, tetapi ini kerana pengkhususan sistem awal dan bukan kerana set ciri yang kurang baik.

Shopify hadir dengan pilihan pemasaran, promosi, penyesuaian reka bentuk dan pengurusan kandungan yang luar biasa. Ia memberikan sekumpulan alat Perdagangan yang luar biasa serta sekumpulan alat penjejakan dan analitik statistik, tawaran khas dan program kesetiaan dan banyak kelebihan lain.

Memuaskan e-dagang

Sistem ini juga menonjol dari orang ramai kerana sistem Titik Penjualannya yang terintegrasi, pelbagai pilihan pembayaran, banyaknya peluasan pihak ketiga dan lain-lain. Koleksi templat eCommerce juga berada di kedudukan tertinggi.

Ciri Wix eCommerce tidak begitu luas, tetapi mereka masih berfungsi dengan baik untuk pembangunan kedai dalam talian kecil dan sederhana. Pembangun laman web mempunyai sekumpulan tema responsif dan anda juga boleh melihat kategori kedai web di sana. Ia menyokong berpuluh-puluh pilihan pembayaran, integrasi eCommerce, pilihan diskaun, widget App Market dan banyak kelebihan lain.

Wix e-dagang

Ketika menangani aspek dasar harga, sistem juga berbeza mengenai jumlah rancangan dan kosnya. Walaupun rancangan Shopify lebih mahal dan eCommerce tertumpu, langganan Wix menjadi dua jenis – rancangan untuk laman web standard dan rancangan untuk projek eCommerce / perniagaan. Ciri-ciri mereka serba boleh, sementara kosnya lebih tinggi daripada yang berpatutan.

Kedua-dua perkhidmatan ini memungkinkan untuk memulakan dan menguruskan kedai dalam talian, tetapi Shopify terbukti menjadi penyelesaian yang lebih baik kerana tumpuan eCommerce yang kuat dan pelbagai ciri khas.

3. Cara Migrasi dari Wix ke Shopify – Panduan Langkah demi Langkah

Proses beralih dari Wix ke Shopify merangkumi beberapa langkah yang mesti ada. Secara amnya, anda harus menjaga pemindahan laman web (termasuk kandungan yang ada) dan pemindahan nama domain.

Anda juga perlu menyesuaikan tetapan laman web dan parameter SEO untuk memastikan projek tidak kehilangan kedudukannya dalam hasil mesin pencari. Lihat panduan terperinci mengenai cara memindahkan kedai berasaskan Wix anda dari Wix ke Shopify.

 1. Daftar dengan Shopify pertama untuk mengetahui apa yang ditawarkan oleh platform dan jika anda sudah bersedia untuk bekerja dengannya.
 2. Import data kedai web Wix anda ke Shopify. Anda boleh menggunakan salah satu alat yang disebutkan di atas, tetapi jangan berharap dapat memperoleh hasil yang terbaik. Ia jelas memerlukan lebih banyak masa untuk memindahkan semua data secara manual, tetapi ini adalah satu-satunya cara yang pasti untuk membuat semuanya dengan betul. Dengan tujuan ini, akses papan pemuka Wix dan eksport produk kedai web anda ke dalam fail CSV. Kemudian pergi ke bahagian Shopify yang sesuai dan import. Ulangi prosedur yang sama dengan senarai pelanggan.
 3. Periksa cara produk anda dieksport dan adakah produk tersebut dipaparkan dengan betul di kedai Shopify anda. Shopify membolehkan penerangan produk lebih terperinci. Luangkan masa anda untuk mengisi semua bidang (nama produk, tajuk, ciri, gambar, keterangan, deskripsi meta) dan kemas kini yang tidak ada. Sekiranya diperlukan, buat koleksi produk. Adalah wajar untuk memilih aplikasi inventori khas yang ditawarkan oleh sistem untuk mengesan dan memeriksa ketersediaan produk dan mengawal pelbagai jenis stok yang ada. Ini sangat penting, jika anda memiliki kedai dalam talian yang besar.
 4. Sesuaikan laman web Shopify baru anda. Sebaik sahaja anda selesai dengan muat naik dan pengurusan produk, sudah tiba masanya untuk meneruskan penyesuaian kedai web anda. Shopify cemerlang pada templat berkualiti tinggi yang sesuai untuk pelbagai ceruk eCommerce. Pilih yang paling sesuai untuk industri anda, pasang dan gunakan pelbagai alat penyesuaian reka bentuk untuk memberikan tema yang dikehendaki.

Itu semua tentang memindahkan kandungan laman web anda dari Wix ke Shopify. Sebaik sahaja anda selesai dengan langkah-langkah yang disenaraikan di atas, anda boleh meneruskan penghijrahan nama domain. Ini adalah satu lagi proses penting yang tidak boleh anda lupakan.

4. Cara Memindahkan Nama Domain Sendiri dari Wix ke Shopify

Ketika berkaitan dengan pemindahan nama domain, kebanyakan pengguna (terutama mereka, yang tidak pernah menangani proses secara bebas) menghadapi banyak masalah dan mempunyai banyak pertanyaan.

Untuk menjadikan proses ini selesa dan mudah bagi setiap pengguna, kami telah memberikan gambaran terperinci mengenai penyelesaian pemindahan nama domain yang paling popular. Lihat sekarang.

Memindahkan Nama Domain Wix Anda ke Shopify

Sekiranya anda telah membeli nama domain dari Wix dan berhasrat untuk memindahkannya sepenuhnya ke Shopify, berikut adalah panduan terperinci mengenai cara melakukannya tanpa kehilangan kedudukan mesin pencari:

 1. Log masuk dengan Wix dan sampai ke “Domain SayaHalaman.
 2. Pilih domain yang diperlukan anda berhasrat untuk bergerak (ini wajib dilakukan, jika anda memiliki beberapa domain), klik “Mahir“Dan kemudian”Pindah dari WixTab.
 3. Pilih kod EPP untuk menghantarnya ke e-mel anda. Perlu diingat bahawa menurut peraturan ICANN, anda tidak akan dapat memindahkan domain anda dari Wix, jika sudah kurang dari 60 hari sejak anda membelinya. Hal yang sama berlaku untuk situasi ketika anda menukar maklumat pendaftaran domain.
 4. Sekiranya semuanya baik-baik saja, tentukan laluan pemindahan domain Shopify. Proses migrasi akan diselesaikan secara automatik dalam masa 7 hari selepas anda menghantar pertanyaan.
 5. Kemas kini Tetapan. Sekiranya anda berhasrat untuk menjual produk fizikal di kedai web Shopify, anda mesti menyesuaikan tetapan yang diperlukan sebelumnya. Ini kebanyakannya berkaitan dengan pilihan pembayaran, penghantaran dan cukai. Tetapan ini dapat disesuaikan di papan pemuka Shopify. Sekiranya anda berhasrat untuk menjual produk / perkhidmatan digital sahaja, maka anda juga boleh mematikan ciri penghantaran di sini.

Menghubungkan Nama Domain Wix ke Shopify Tanpa Pindahan

Sekiranya anda akan menyambungkan nama domain anda ke Shopify, tetapi tidak mahu memindahkannya dengan sebab tertentu (jika anda ingin menguji sistem, sebagai contoh), ada peluang untuk menghubungkan domain tanpa penghijrahan lengkapnya. Ini dapat dilakukan dengan menunjuk ke catatan DNS laman web Wix anda. Disenaraikan di bawah adalah langkah-langkah yang mesti diselesaikan untuk menjayakan proses tersebut:

 1. Sebelum memulakan prosedur sambungan, dapatkan maklumat DNS yang berkaitan dari bahagian kawalan domain di Papan Pemuka Wix anda.
 2. Beritahu pusat / hos sokongan Shopify anda bahawa anda akan menunjukkan nama domain kepada mereka tanpa menukar pelayan nama. Ini penting kerana anda tidak dapat melakukannya dengan akaun Wix anda. Sekiranya anda masih diminta untuk menukar pelayan nama, anda perlu kembali ke tetapan domain anda dan memindahkannya dari Wix untuk menghubungkannya lebih jauh ke Shopify.
 3. Sebaik sahaja anda menyelesaikan masalah tetapan, pergi ke “Domain SayaBahagian dalam akaun Wix anda, pilih domain yang berkaitan (jika anda mempunyai beberapa daripadanya) dan klik “MahirTab.
 4. Kemudian edit tetapan DNS dan hapus / kemas kini rekod CNAME anda. Selepas itu, hapus / kemas kini rekod A anda.
 5. Simpan rekod DNS yang dikemas kini dan periksa cara penyambungan domain Wix anda ke Shopify.

Memindahkan Domain Anda Sendiri ke Shopify

Sekiranya anda telah membuat kedai web dengan Wix, gunakan nama domain anda sendiri (dibeli di luar Wix), anda juga boleh memindahkannya sepenuhnya ke Shopify. Sebenarnya, anda boleh memindahkan domain anda dengan salah satu daripada dua cara – sama ada dengan memindahkannya ke Shopify atau dengan menghubungkannya ke akaun baru anda. Mari kita semak pilihan pemindahan terlebih dahulu.

Apabila anda memutuskan untuk memindahkan nama domain, pengurusan selanjutnya akan beralih ke Shopify secara automatik. Ini bermaksud bahawa anda perlu menyesuaikan tetapan domain anda, membuat pembayaran dan memperbaharui secara langsung di panel pentadbir sistem. Untuk dapat melakukan pemindahan, anda perlu memastikan jangka masa pendaftaran domain aktif anda melebihi 60 hari dan anda mempunyai akses ke akaun yang ditawarkan oleh penyedia domain asal. Berikut adalah senarai langkah yang diperlukan untuk memindahkan domain peribadi ke Shopify:

 1. Periksa dasar pemindahan ditawarkan oleh penyedia nama domain anda. Maklumat ini biasanya terdapat di pusat bantuan platform. Bacalah dengan teliti sebelum anda memulakan proses pemindahan.
 2. Log masuk ke akaun pembekal anda, sahkan bahawa e-mel yang dikaitkan dengannya aktif kerana anda akan mendapat mesej pengesahan sepanjang proses pemindahan.
 3. Buka kunci nama domain anda ingin berpindah di bahagian tetapan.
 4. Dapatkan kod kebenaran anda akan gunakan untuk memindahkan domain.
 5. Pergi ke panel pentadbir Shopify, klik “Kedai dalam talianBahagian dan kemudian “DomainTab.
 6. Klik “Sambungkan domain yang ada butang dan kemudian klik “Pindahkan di domain andaButang “(jika ini adalah domain pertama yang anda cuba pindahkan).
 7. Klik “Pindahkan DomainButang, masukkan domain yang ingin anda pindahkan klik “Seterusnya“Dan kemudian klik”Sahkan DomainButang. Sekiranya anda telah melakukan semuanya dengan betul dan nama domain akan siap untuk dipindahkan, anda akan melihat “Domain Tidak Berkunci“Mesej. Klik “SeterusnyaButang untuk menyelesaikan prosedur. Sekiranya sistem menghasilkan “Domain Dikunci“, Periksa tetapan yang telah anda buat semasa peringkat persiapan.
 8. Periksa e-mel untuk mengesahkan pemindahan, masukkan EPP (kebenaran) kod yang ditawarkan oleh penyedia nama domain anda. Klik “Seterusnya“Dan”Bu dan PindahkanButang. Periksa e-mel selepas itu untuk mengesahkan pemindahan sekali lagi.

Sebaik sahaja anda selesai dengan semua langkah, diperlukan sekitar 20 hari untuk menyelesaikan pemindahan dengan jayanya. Shopify akan menghantar mesej pengesahan kepada anda setelah tugas selesai.

Menyambungkan Nama Domain Anda Sendiri ke Shopify

Pilihan lain adalah menyambungkan nama domain anda sendiri ke Shopify tanpa pemindahan. Ini bermaksud bahawa anda masih dapat menguruskan tetapan nama domain anda sendiri, memperbaharui dan membuat pembayaran, jika diperlukan. Berikut adalah garis panduan sambungan domain yang perlu anda lengkapkan:

 1. Tambahkan domain anda ke kedai Shopify. Untuk melakukan ini, pergi ke panel admin Shopify, sampai ke “Kedai atas talianBahagian dan kemudian “DomainTab. Klik “Sambungkan domain yang adaButang. Kemudian klik “SeterusnyaButang dan mulakan persediaan.
 2. Sekiranya anda membeli nama domain dari penyedia pihak ketiga, anda harus edit beberapa tetapan DNS, termasuk rekod A yang harus diarahkan ke alamat IP Shopify, tetapi ingat bahawa langkah ini dapat mempengaruhi parameter dan tetapan lain, seperti penerusan e-mel, misalnya.
 3. Untuk menyesuaikan tetapan, log masuk ke akaun yang didaftarkan dengan penyedia domain sebelumnya. Cari bahagian tetapan DNS dan cari kawasan pengurusan domain serta konfigurasi DNS.
 4. Edit rekod A. untuk menunjukkan alamat IP Shopify yang diperlukan (23.227.38.65) dan simpan perubahannya.
 5. Cari rekod CNAME dalam tetapan DNS dan menukar www. Rekod CNAME sedemikian rupa sehingga menunjuk ke kedai.myshopify.com. Ikuti garis panduan yang dihasilkan oleh sistem. Simpan rekod CNAME dan sahkan sambungan nama domain dengan mengaktifkan e-mel pengesahan yang dihantar oleh Shopify. Secara keseluruhan, mungkin memerlukan masa hingga 48 jam untuk menyelesaikan prosedur sambungan.

Adakah anda sudah selesai dengan semua langkah? Kemudian anda dipersilakan untuk menguji laman web Shopify baru anda untuk memeriksa, sama ada semua elemen ada di tempatnya dan adakah ia berfungsi dengan baik. Sekiranya semuanya baik-baik saja, anda mungkin menganggap migrasi Wix to Shopify anda berjaya dan mula mengembangkan perniagaan berasaskan web anda!

5. Wix Profesional untuk Membeli Perkhidmatan Migrasi

Beralih dari Wix ke Shopify cukup nyata dan anda dapat menyelesaikan tugas anda sendiri dengan jayanya, jika anda mengetahui langkah-langkah asas dan nuansa khas yang berkaitan dengan setiap platform. Terdapat banyak perkhidmatan, yang menawarkan pemindahan laman web. Tidak perlu dikatakan bahawa pilihan seperti itu kelihatan lebih senang pada pandangan pertama kerana anda tidak perlu bersusah payah mengenai prosesnya dan hanya menunggu hasilnya. Namun, semasa anda mula memeriksa hasilnya, anda mungkin akan melihat banyak kesalahan yang akhirnya membahayakan keselamatan dan fungsi laman web anda.

Lebih-lebih lagi, alat penghijrahan laman web selalunya tidak murah dan tidak masuk akal untuk membayar perkhidmatan yang mungkin tidak berguna dalam jangka masa panjang dan boleh mencetuskan masalah yang akan membahayakan projek baru anda. Oleh itu, ini bukan kaedah terbaik untuk menukar laman web anda dari satu platform ke platform lain. Sesuatu mungkin tidak berjalan seperti yang anda harapkan dan ia hanya akan membuang masa dan wang anda.

Sebaliknya, masuk akal untuk mempercayakan tugas ini kepada profesional. Anda boleh memilih antara dua pilihan yang munasabah di sini.

Yang pertama adalah menggunakan alat yang ditawarkan oleh Troli2Cart, yang membolehkan penghijrahan Wix to Shopify automatik. Platform akan memindahkan setiap elemen kandungan laman web anda secara manual, dengan mempertimbangkan semua nuansa dan keperluan khas anda. Namun, anda yang akan bertanggungjawab untuk keputusan akhir.

Troli2Cart

Pilihan kedua adalah menghubungi guru freelance Shopify, yang menawarkan perkhidmatan mereka di https://experts.shopify.com/. Ini menghilangkan keperluan untuk mengurus semua langkah proses pemindahan laman web secara bebas kerana pakar sistem akan menangani semua masalah untuk anda. Apa yang perlu anda lakukan hanyalah memesan perkhidmatan dan memeriksa hasilnya. Itu sahaja.

Ahli Shopify

Pada masa yang sama, anda harus bersedia untuk membincangkan semua butiran pesanan anda, aspek harga, tarikh akhir, keperluan penghijrahan, parameter kedai web anda dan masalah lain yang mesti ada secara terperinci untuk tidak menghadapi masalah selepas itu.

Pokoknya

Untuk membina sebuah kedai dalam talian dengan ciri lengkap dengan beratus-ratus produk dan pelbagai fungsi, memilih platform yang dilengkapi dengan ciri adalah suatu keharusan. Wix dan Shopify adalah dua sistem yang terkenal di dunia dan anda sebenarnya boleh memulakan kedai web dengan mana-mana sistem tersebut. Semuanya bergantung pada keperluan dan kehendak eCommerce anda.

Walau bagaimanapun, jika anda sudah memiliki kedai berasaskan Wix dan ingin menjadikan fungsinya ke tahap yang baru, berhijrah ke Shopify akan menjadi penyelesaian yang munasabah yang akhirnya akan membuahkan hasil. Itu bukan kerana Wix buruk dari segi pilihan eCommerce. Ini kerana Shopify adalah perisian eCommerce khusus yang pada awalnya ditujukan untuk pengembangan pasar raya besar dalam talian.

Proses pertukaran manual dari Wix ke Shopify memerlukan masa dan usaha, tetapi ia pasti bernilai, jika anda berharap dapat memperoleh hasil yang pantas. Terdapat beberapa kerumitan yang berkaitan dengan pemindahan domain dan kandungan serta penyesuaian tetapan. Untuk mempermudah tugas, ingat langkah dan petunjuk yang dinyatakan dalam panduan yang disenaraikan di atas dan konsisten setiap peringkat. Perhatian khusus harus diberikan kepada pemindahan nama domain, di mana semuanya bergantung pada penyedia hosting yang anda hadapi.

Sekiranya anda tidak mahu bersusah payah mengenai migrasi Wix to Shopify manual, masuk akal untuk menggunakan perkhidmatan khas atau mengupah pekerja bebas yang akan melaksanakan tugas untuk anda. Ini termasuk sama ada perkhidmatan dalam talian yang menyediakan penghijrahan laman web automatik atau bantuan pakar Shopify, yang akan menangani semua langkah secara bebas. Setiap pilihan ini mempunyai kebaikan dan keburukan. Jadi, ingatlah semua nuansa ini untuk mengambil keputusan yang benar-benar tidak berat sebelah. Ini adalah kaedah yang pasti untuk menjayakan migrasi Wix to Shopify anda.

Pesanan Pemindahan Laman Web

Soalan Lazim Wix to Shopify Migrasi

Soalan: Adakah Wix baik untuk eCommerce?

Jawapan: Wix mempunyai mesin eCommerce yang kuat, yang menawarkan pelbagai alat penyesuaian reka bentuk, ciri kedai web, templat industri responsif, tetapan pembayaran dan penghantaran. Ini membolehkan mewujudkan kedai web yang berkualiti dengan sistem. Namun, ingat bahawa Wix hanya hebat ketika melancarkan projek eCommerce kecil atau sederhana. Sekiranya anda memerlukan pasar raya besar dengan ribuan produk yang ditawarkan untuk dijual dan fungsi lanjutan, maka masuk akal untuk beralih ke sistem khusus seperti Shopify.

Soalan: Adakah Wix membenarkan dropshipping?

Jawapan: Ya, Kedai Wix kini boleh berhubung dengan perkhidmatan dropshipping yang paling popular. Ini termasuk Modalyst, Printful dan Printify. Integrasi dengan platform ini membolehkan mengatur dan mengurus perniagaan dropshipping berdasarkan keperluan dan kriteria peribadi anda.

Soalan: Adakah Wix serasi dengan Shopify?

Jawapan: Sebahagiannya, ya. Anda boleh mengimport produk dari Wix ke Shopify dengan menyusun fail CSV dengan keterangan, misalnya. Walau bagaimanapun, jika anda ingin mengimport keseluruhan reka bentuk dan struktur laman web Wix anda ke Shopify, anda tidak akan dapat melakukannya kerana sekatan fungsi.

Soalan: Bolehkah anda memindahkan Wix ke Shopify?

Jawapan: Adalah mungkin untuk memindahkan kedai web anda dari Wix ke Shopify. Keseluruhan proses akan merangkumi pemindahan kandungan dan nama domain dengan penyesuaian penyesuaian reka bentuk dan fungsi yang lebih jauh. Anda boleh mengendalikan prosesnya secara manual atau dengan menggunakan bantuan perkhidmatan profesional.

Soalan: Adakah Shopify lebih baik daripada Wix?

Jawapan: Tidak betul untuk memberi keistimewaan Shopify ke atas Wix kerana kedua-dua platform adalah wakil terkenal dari industri reka bentuk web. Mereka berbeza dalam fokus khusus mereka sahaja. Wix adalah pembangun laman web all-in-one yang membolehkan mewujudkan kedai dalam talian. Shopify, pada gilirannya, adalah perisian eCommerce lengkap dengan fungsi penyediaan kedai web yang kuat yang diperlukan untuk melancarkan dan menguruskan semua jenis kedai dalam talian, termasuk pasar raya besar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map