8 parasta pilviturvallisuusuhkaa, joita voit mahdollisesti torjua – Käyttöopas

2000-luvun toisella vuosikymmenellä olemme siirtyneet uuteen tekniikan aikakauteen – pilvilaskentaan. Tämän vallankumouksellisen uuden tavan säilyttää ja tietojen hallintaan on tullut lukemattomia etuja.


Yrityksillä on nyt etäkäyttö tärkeimpiin tietoihinsa. Joukkueet voivat nyt tehdä yhteistyötä etäyhteyden kautta. Luotamme nyt vähemmän fyysiseen laitteistoon, säästämällä työtilaa ja vähentämällä tarvetta luoda uusia laskentalaitteita, jotka vanhenevat lyhyessä järjestyksessä.

Mutta tämän lisääntynyt mukavuus on myös haasteita. Suurin näistä haasteista on epäilemättä ollut pilvipohjaisten ratkaisujen herättämät uudet turvallisuuskysymykset.

Miksi sinun tulee olla tietoinen kahdeksasta pilvipalvelun uhasta, joita voit mahdollisesti torjua tämä 2019

pilvi turvallisuuslogo

Cloud Security Alliance on todennut, että pilvipalvelimiin pääsee helposti samalla kun he ovat erittäin tärkeä hakkereille hallussaan olevan suuren tietomäärän vuoksi.

Toisin sanoen pilvipalveluntarjoajat ovat hakkereiden unelma – toteuttaa tietopohjainen tietopaketti, joka vain odottaa ryöstämistä.

Tässä ovat 8 parasta pilvistä uhkia voit ehkä torjua tätä 2019.

Tietojen rikkomukset

Viime vuosina olemme nähneet tietoja rikkomuksista, joita maailma ei ole koskaan nähnyt. Jotkut näistä ovat tapahtuneet pilvipalvelujen tarjoajien näkyvyyden välittömänä seurauksena.

Suojauksen ja kaksifaktorisen todennuksen käyttö helpottaa turvallisuusongelmia. Mutta ei ole parannuskeinoa, sillä hakkerit ovat jatkuvasti valppaina kehittäessään uusia hyökkäysvektoreita.

Valtakirjat vaarantuvat

Merkittävä määrä turvallisuusuhkia voidaan välttää pelkästään suojattujen salasanojen avulla.

Saat parhaat tulokset valitsemalla yksilölliset salasanat, joissa on vähintään 14 merkkiä, mukaan lukien pienet ja isot kirjaimet, numerot ja erikoismerkit. Älä koskaan käytä samaa salasanaa kahdesti.

Laita lisäksi tärkeimmät salasanasi säännölliseen kiertoaikatauluun. Mitä useammin salasanasi vaihdetaan, sitä epätodennäköisempi on niiden vaarantaminen.

Suorat palvelunestohyökkäykset (DDoS)

Vaikka DDoS-hyökkäykset eivät ole mitään uutta, pilvipalvelujen tarjoajien laaja käyttö on samaan aikaan samaan aikaan lisääntynyt niiden käyttö.

Pilvipalveluntarjoajilla on usein olemassa olevia suojausprotokollia tällaisten hyökkäysten estämiseksi. Silti niitä tapahtuu edelleen.

Seuraamalla jatkuvasti turvatarkastuksia ja jakamalla tärkeitä tietoja järjestelmänvalvojien kanssa voidaan lievittää tätä uhkaa.

Hakkeroidut sovellusliittymät ja käyttöliittymät

Suurin osa pilvisovelluksista ja -palveluista käyttää sovellusliittymiä pilvipalvelun väliseen tiedonsiirtoon.

Cloud Service Alliance suosittelee uhkien mallintamissovellusten käyttöönottoa ja perusteellisten kooditarkastusten suorittamista järjestelmien kovettumiseksi tätä uhkia vastaan.

Pysyvä tietojen menetys

Vaikka on epätodennäköistä, että menetät koskaan 100% tuotteistasi pilveen tallennetut tiedot, on ollut tapauksia, joissa hakkerit ovat poistaneet kaiken tiedon päästyään tietokeskukseen.

Sovellusten ja datan jakamisen useille sektoreille (tunnetaan myös nimellä verkon eristäminen) ja säännöllisten tietojen varmuuskopioiden tekemisen tulisi minimoida tietojen menetyksen riski.

Asianmukaisen huolellisuuden puute

Tämä ei koske vain pilvipalveluita, vaan tekniikkaa yleensä.

Rutiinihuollon, kuten ohjelmistopäivitysten ja tietoturvatarkastusten, suorittamatta jättäminen on yksi tärkeimmistä syistä suuriin hakkerointeihin.

Kyse ei ole siitä, kuinka hakkerit voittavat – kyse on siitä, kuinka hakkeroituneet menettävät.

Tilin kaappaus

Tämä tapahtuu usein tietojenkalasteluyritysten seurauksena.

Hakkerit ovat tajunnut, että joskus heidän ei tarvitse edes hakkeroida mitään – pelkästään sosiaalisen suunnittelun taktiikoiden avulla he voivat hankkia tilitiedot. Siinä vaiheessa mikään muu ei ole merkitystä.

Työntekijöiden kouluttaminen tietojenkalastelutaktiikan havaitsemiseen ja välttämiseen on sijoitus, joka jokaisen yrityksen pitäisi tehdä.

Haitalliset sisäpiiriläiset

Tämä voi olla hiukan vähemmän yleinen uhka, mutta kun se tapahtuu, se voi olla tuhoisa.

Haitallinen sisäpiiriläinen on kuin vakooja – he voivat vaeltaa tietojasi huomaamatta ja varastaa ne oikealta nenän alle.

Jopa kansallisen turvallisuusviraston (NSA) – hallitusviraston, jonka tehtävänä on kyberturvallisuusasioiden hoitaminen – näki vuonna 2013 huomattava luottamuksellisten asiakirjojen vuotaminen sisäpiirin uhan vuoksi.

Tapa välttää tämä on perustaa riittävät havaintomenetelmät, jotka varoittavat sinua joku, joka piilee järjestelmässäsi.

8 parasta pilviturvallisuusuhkaa, joita voit mahdollisesti torjua tämän 2019 arvostetun

pilveturvallisuusloki riippulukolla

Vaikka nämä voivat olla kahdeksan tärkeintä pilveturvallisuusuhetta, joita mahdollisesti torjutte tänä vuonna 2019, tämä ei ole mitenkään täydellinen luettelo. Se antaa kuitenkin hyvän kuvan pilvipohjaisten järjestelmien luontaisista haavoittuvuuksista.

Kun haluat estää nämä uhat, muista pienet asiat – monimutkaiset, ainutlaatuiset salasanat, monitekijäinen todennus, verkon eristäminen, säännölliset varmuuskopiot ja ohjelmistopäivitykset, ja niin edelleen.

Älä anna pilviturvallisuusuhkien hyödyntää sinua parhaalla mahdollisella tavalla

Suuri osa suurista rikkomuksista ei tapahdu erittäin hienostuneen hakkerointimenetelmän seurauksena – pikemminkin ne johtuvat siitä, että joku ei ole ryhtynyt yksinkertaisiin toimiin järjestelmiensä suojaamiseksi (esimerkiksi työntekijöiden kouluttamatta jättäminen tietojen kalastelun havaitsemiseksi ja välttämiseksi) yritystä).

Varmista, että niin ei tapahdu sinulle muistamalla 15 parasta+ pilvistä uhkia voit ehkä torjua tätä 2019.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map