El costat legal del comerç electrònic: què saber

El meu contingut és compatible amb els lectors per persones fantàstiques com tu. El que significa que podria guanyar una comissió. Més informació aquí!


Una nota ràpida: és per al vostre plaer de llegir i per donar-vos ALGUNA idea, no sóc advocat FYI (Nota lateral: De vegades crec que ho sóc). Llegiu així i obteniu una millor comprensió sobre algunes coses, però sempre consulteu algú que practiqui la legislació per obtenir cada fragment del trencaclosques.

Caixa Groga amb Dites

Amb tot el que es mou en línia aquests dies, és fàcil veure els avantatges. Les botigues en línia poden vendre productes des de qualsevol ubicació i enviar a qualsevol ubicació. Es pot accedir globalment des de qualsevol lloc del web. Poden conduir el trànsit mitjançant estratègies intel·ligents i reduir la publicitat impresa. Tot i això, també hi ha algunes qüestions legals a tenir en compte comerç electrònic.

Hi ha diverses maneres d’entregar productes basats en compres web. Com que avui dia hi ha tota mena de negocis, totes les situacions legals són pròpies de la transacció o de la botiga. Aquests són alguns exemples en què el coneixement legal és útil per al comerç electrònic.

Lliurament en línia de béns i serveis

Si teniu suports electrònics que voleu compartir o vendre, és probable que utilitzeu algun tipus de mitjà a través d’Internet. Podeu descarregar un paquet de programari comprat a Amazon o bé comprar música a iTunes i col·locar-lo a l’iPad. En alguns casos, podeu comprar un servei mensual que pagueu. Què passa si el servei no funciona correctament o no està disponible? Què passa si necessiteu instruccions en diferents idiomes per a clients globals? Hi ha alguns problemes importants a considerar amb qualsevol transacció electrònica. Això inclou:

 • Contractes i condicions adequades en línia
 • Obligacions de retenció de registre
 • Documentació original a efectes impositius
 • Normes d’importació i exportació de vendes internacionals
 • Normes de control d’intercanvi
 • Lleis de protecció de dades estrangeres
 • Seguretat del lloc i protecció contra el frau

És per això que avui en dia els llocs han de tenir unes condicions de venda que siguin fàcilment accessibles a les pàgines “Termes i condicions” o “Termes d’ús”. Les vostres condicions de venda i els vostres termes d’ús han de ser coherents entre ells. També haureu d’incloure termes específics que s’apliquen a les transaccions electròniques. També heu d’adreçar les polítiques de reembossament i d’enviament a la pàgina “Termes i condicions” o configurar una àrea separada on es comenten les devolucions i els intercanvis..

Si utilitzeu mitjans de lliurament electrònics, també s’han de garantir per evitar altres problemes legals. També heu d’adreçar el lliurament defectuós o la indisponibilitat en els vostres termes.

Gestió de pagaments, vendes i tràmits de lliurament

Hi ha un procés senzill per entendre l’hora de comprar i rebre productes de botigues en línia. El procés s’inicia amb una elecció de producte, que després es dirigeix ​​a la col·locació de la comanda. Finalment, hi ha processament de pagaments. Tots aquests punts de compra han de ser segurs i racionalitzats per al vostre client. Després del processament del pagament, l’enviament comença. Hi ha tot tipus de problemes relacionats amb l’enviament, però, sobretot, els comerciants en línia poden oblidar-se d’establir cap a on s’envien i on no. Si teniu certa disponibilitat geogràfica per als vostres productes, heu de posar aquests termes a les vostres condicions de venda i indicar clarament cap lloc d’enviament al vostre lloc..

Si voleu evitar batalles legals, heu d’especificar determinades zones geogràfiques on s’accepten les compres. Això significa que els clients fora d’aquestes àrees no són elegibles per comprar o rebre productes. També és important reconèixer els organismes governamentals i evitar les batalles legals que puguin prohibir vendre en determinades zones. No heu de processar mai cap transacció des d’àrees que no siguin elegibles per rebre productes.

Per configurar els termes de la venda en línia, heu de fixar-vos en els termes d’una venda tradicional. Els vostres termes en línia també han de ser coherents amb qualsevol embalatge dels vostres productes, com ara garantia o limitacions. També s’han d’adreçar les polítiques de devolució i de devolució. Hauríeu de tenir una acceptació activa de les condicions de venda abans de completar la compra. Normalment, els minoristes en línia situen això just al damunt del botó de compra complet, i els clients no tenen permís de comprar fins que no realitzen un xec a la casella que indica que han llegit els termes de venda..

També hauria de tenir en vigor polítiques d’impagament i frau. És possible que vulgueu proporcionar mètodes alternatius a la comanda, com ara la comanda telefònica. Podeu contractar un professional de la tecnologia de la informació per mirar els mètodes i el programari de les vostres transaccions per assegurar-vos que sigui segur per a la vostra empresa i clients.

Amb molts negocis sotmesos a la recollida de dades personals, haureu d’indicar clarament els vostres termes i condicions si esteu recollint dades o com es protegeixen les dades del vostre lloc. El vostre lloc ha de ser segur per crear confiança per als vostres clients.

És important que tingueu termes per aplicar-los si alguna vegada hi ha hagut un problema. La majoria d’aquestes estaran incloses en els vostres termes i condicions. En assegurar-vos que el vostre lloc està segur i que els vostres clients accepten o rebutgen els termes de venda activament, podeu situar-vos en una posició més segura per fer negocis en línia.

Problemes de lliurament en línia

Avui la majoria de transaccions en línia es produeixen en segons. Des de la selecció fins al lliurament, les persones poden descarregar música, pel·lícules, jocs i aplicacions amb un simple toc de botó. El contingut digital està sent canviat, distribuït i duplicat constantment en grans quantitats a Internet. El contingut és sovint vulnerable a la pirateria i a l’ús no autoritzat a causa de determinats usuaris d’Internet.

Hauríeu de tenir clars drets d’autor, marques comercials i patents per protegir el vostre contingut digital. Heu d’indicar clarament com es pot utilitzar o no utilitzar el vostre contingut digital, així com el càstig per fer-ho. També heu de llegir les lleis i les llicències de contingut per assegurar-vos que esteu protegit en els països en què vengueu contingut perquè hi pugui haver conflictes.

No ha tingut gaire èxit en la lluita contra la pirateria. Hi ha maneres de filigranar i canviar el contingut en línia per connectar-lo a un compte, però requereixen un disseny i una implementació intuïtius. Sempre heu de considerar el risc potencial i la recompensa amb qualsevol contingut digital que publiqueu en línia. En alguns casos, podeu triar lliurar el contingut fora de línia.

Sempre podeu consultar amb un advocat sobre els vostres drets d’autor i problemes de llicència. Hauríeu d’assegurar-vos que el vostre contingut digital està protegit i que es poden perseguir drets legals si hi ha algun conflicte de drets d’autor.

B2B o B2C

B2B és vendes de negocis a empreses, mentre que B2C comercialitza a clients. Un lloc B2B té diferents preocupacions que el B2C. Per exemple, un B2B es centra més en la gestió de la cadena de subministrament. Els distribuïdors i distribuïdors poden contractar directament a través del web mitjançant transferència electrònica de comandes, pagaments i factures. Els llocs B2C són com Amazon o eBay, que es centren a proporcionar un client amb un producte. Cada tipus de lloc té preocupacions legals diferents.

A més, les diferents indústries tenen preocupacions diferents. Si, per exemple, vendeu peces de recanvi d’automòbils, probablement vulgueu incloure les condicions per als càrrecs bàsics que s’han de retornar per rebre un descompte. Sempre heu de considerar el tipus d’empresa que esteu realitzant i a qui vengueu quan creeu els vostres termes. Consultant un professional d’informàtica o consultant minoristes en línia similars, podeu obtenir més informació sobre com heu de desenvolupar els vostres termes i condicions.

Amb les combats legals més exigents d’avui comerç electrònic implicar seguretat, vendes internacionals i enviament. Inevitablement, un client ha de confiar en el que li venen i ha de creure que està venent un bon producte o servei sense intentar robar-li informació. Els clients evitaran el tracte amb empreses en línia que tinguin mala reputació de productes defectuosos, polítiques de reemborsament abusades i procediments d’enviament dolents.

També augmenten els costos de seguretat. Escrivint termes i condicions de venda detallats, podeu evitar la majoria de problemes legals, però també us heu d’assegurar que seguiu les lleis locals, estatals i federals. Si configureu el vostre lloc amb informació de drets d’autor i de llicència clarament indicada, també podeu prevenir alguns casos de robatori, tot i que la majoria de contingut digital avui es duplica d’una manera o d’una altra..

Creat i publicat per Christopher Pontine i Cynthia Adams

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map