Pokretanje bloga jednostavno je s Softaculous

Softaculous 1 Kliknite na Instalacijski softverU osnovi postoje dvije vrste webmastera. Ima onih koji vole da se stvari obavljaju brzo i što je moguće automatiziranije. Druga vrsta su oni koji vole raditi stvari na zgodniji, ručni način.


Ovisno o kojoj strani ograde sjedite, možete biti, ali ne smijete biti obožavatelj vašeg dodatka za softver za web hosting cpanel poznatog kao Softaculous.

Softakulozan je a Instalacija softvera jednim klikom a u većini je blogova tečajeve i programe na mreži najavljen kao najbolji prijatelj čak i najnovijim stvaraocima web stranica, zbog lakoće kojom omogućuje svakome da pokrene internetsku prisutnost.

S obzirom da je milijun krajnjih korisnika zadovoljno njegovim mogućnostima instalacije od svog početka, nije ni čudo što instalacijski sustavi žive tako upečatljivo..

Nisu se svi složili, međutim, da je fantastično koliko se čini. U ovom ćemo postu objaviti na blogu Softaculous i zaslužuje li hype kakav njegov naslov sugerira.

Softaculous u Cpanelu

Softaculous je autoinstalacijski program skripte koji se koristi na poslužiteljima upravljačke ploče web hostinga. 99,9% web domaćina nudi Softaculous, uključujući HostGator i Bluehost u kontrolnoj tabli.

Biblioteku skripti nije lako propustiti predstavljena okruglom ikonom smajlića koja se nalazi u kategoriji softvera (ili negdje slično) vašeg hosting cPanela.

Izvrsna značajka tvrtke Softaculous je ta što omogućava instalaciju aplikacija jednim klikom na korisnikovo web mjesto. Te aplikacije uključuju, ali nisu ograničene na;

 • Izrada blogova (poput WordPressa)
 • Sustavi upravljanja sadržajem
 • Galerija slika
 • Popisi e-pošte i ostali programi za slanje e-pošte
 • E-trgovina & Kolica za kupovinu
 • Ploče za rasprave

Ovaj popis, prvenstveno ciljajući otvorene programe, ovisi o tome što je svaki pojedini web domaćin postavio za instalaciju. Ovaj se popis može lako pronaći klikom na ikonu Softaculous, zatim jednostavno odabirom one koju želite instalirati, a zatim slijedeći nos.

Kaže se da je uvođenje teških aplikacija postalo gotovo trivijalni zadatak s uvođenjem Softaculous-a.

Značajke gotove za vas uključuju stvaranje baze podataka, kopiranje datoteka, podešavanje dozvola i postavljanje konfiguracijskih datoteka.

Također omogućuje brzu nadogradnju web aplikacija na najnovije verzije radi zaštite od propusta u sigurnosti. Da biste to učinili, važno je da je vaš web domaćin prvo ažurirao softver Softaculous, odnosno nećete moći to učiniti za svoje skripte, osim ako to ne učinite ručno.

Najveća korist koju nudi Softaculous za većinu prosječnih vlasnika web stranica koji nisu tehnički nastrojeni je jednostavnost korištenja i brzina kojom svatko može brzo instalirati blog.

softakulozan program za instalaciju wordpressa

Nisu, međutim, svi obožavatelji. Oni iskusniji webmasteri među nama naveli su nekoliko argumenata zašto nikad ne bi koristili alat za instaliranje WordPress-a i drugih skripti. Zabrinutosti izražene zbog Softaculousa mogu se sažeti na sljedeći način;

 • Ažuriranje vremena odgode – najnovija inačica bilo koje skripte dostiže Softaculous kao ažuriranje nekoliko dana nakon objavljivanja, ostavljajući blogove izložene sigurnosnim nedostacima.
 • Mogućnosti učenja smanjene – automatska instalacija php skripti negira potrebu za ručnim učenjem zadatka, što bi u suprotnom povećalo svijest korisnika o tome kako napraviti korisne promene i otkloniti probleme..
 • Ograničenja baze podataka – baze podataka ne mogu se prilagoditi tijekom instalacije.
 • Instalacijske postavke zaobiđene – Softaculous usmjerava korisnika na instaliranu skriptu, zaobilazeći postavke postavki koje bi bile dostupne tijekom ručne instalacije.

Softaculous je svojim postupkom instalacije “ključ u ruke” dostigao svoje ime kako za iskusne webmastere u pokretu, tako i za početnike koji stvaraju web lokaciju koji žele rezati zube na mrežnom tržištu.

Brza instalacija, jednostavnost pristupa i jednostavna upotreba, automatski instalacijski program za skripte otvorenog koda uvelike je u suradnji s prijateljskim sučeljem cPanel promijenio tempo i napredak kojim web stranice sada pune web prostor.

Suprotno argumentima, međutim, da je Softaculous više ometao javnost nego što je pomogao toj webmasteru, oni imaju svoje mjesto u tolikoj mjeri da su otkrili problematična područja potencijalnim sigurnosnim pitanjima uslijed zakašnjelih nadogradnji aplikacija..

Kao i većina softvera i skripti, održivost svakog procjenjuje se prema odgovoru korisnika i uz to je glavni kriterij, Softaculous ostaje natjecateljska sila za ljubitelje web stranica.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map