Pokretanje vlastitog bloga za ljepotu za manje od 100 dolara – ludo jednostavni i laki koraci

Ljepota niša je istovremeno zabavna i uzbudljiva. Industrija je sama po sebi vrlo dinamična, pa se trendovi neprestano razvijaju, a teme se uvijek mijenjaju.


Ako ste oduševljeni kozmetikom, općim zdravljem, njegom kože, frizurama, kozmetičkim proizvodima i modom, tada možete na internetu stvoriti mjesto za sebe s blogom o ljepoti.

kako započeti beauty blog za ispod 100 dolara

Zašto započeti blog o ljepoti?

Ne morate imati diplomu pisanja ili profesionalnu pozadinu pisanja pokrenite svoj vlastiti blog o ljepoti.

Zapravo, mnoge od najpopularnijih blogova na mreži stvaraju ljudi koji upravo pišu o onome što ih najviše uzbuđuje, i svoje čitatelje stalno ažuriraju informativnim i duhovitim postovima.

Mnogo je koristi od vlastitog bloga. Prije svega, možete ostvariti pristojan prihod putem oglasa, i povezivanja s tvrtkama za ljepotu i modu.

Možete se povezati i s prodavačima kozmetičkih proizvoda kako biste omogućili dodatni prihod.

Također postoje mnogi beauty blogeri kojima proizvode šalju proizvode na testiranje i preglede, ponekad i prije nego što proizvodi prodju u trgovine.

To vam omogućuje da budete izloženi najnovijim trendovima u beauty industriji, što je velika prednost ako želite postati autoritet u ovoj niši.

Prije nego što započnete

Važno je brainstorm odmah na početku. Kad vas inspiracija pogodi, sjednite i odlučite o kojem ćete aspektu beauty industrije željeti blog. Zatim napravite popis postupaka koje možda želite napisati.

Najvažnije pitanje koje možete postaviti je: “Da sam svoj čitatelj bloga, što bih bio zainteresiran za čitanje?”

Razmislite i o različitim “potkategorijama” kroz koje možete rotirati. Na primjer: Recenzije proizvoda, Proizvod dana, Savjeti za makeover i Slučajne stvari.

Sljedeće, pogledajte druge blogove i promatrajte ono što vam se sviđa, a ne sviđaju u smislu sadržaja, tema, stila pisanja i cjelokupnog izgleda.

Naravno, nemojte nikoga kopirati, ali razgledavanje oko vas pomoći će vam da vam stvaraju kreativne sokove i dobijete neke ideje kako vaš blog može biti različit.

Razmislite i o tome kako dodati medije u svoje postove poput videozapisa ili fotografija. Pomoglo bi vam ako imate kameru visoke razlučivosti koja snima jasne fotografije, kao i softver za uređivanje fotografija za korekciju i obrezivanje boja.

Također razmislite o ciljanoj učestalosti objavljivanja. Želite li ili želite objavljivati ​​svaki dan, jednom tjedno ili svaka 3 dana? Imajte na umu da je važno bez obzira na učestalost odlučivanja.

Lako ćete izgubiti svoje čitatelje ako njihova objava nije konzistentna. Zapravo bi bilo lakše ako možete pisati postove unaprijed, a zatim ih samo „zakazati“ za buduće datume.

Pa, kako možete zaraditi? Postoji nekoliko načina kako unovčiti svoj blog. Najpopularniji način je putem Google Adsensea – možete zaraditi kada gledatelji kliknu na oglase na vašem blogu.

Nitty-Gritty Stuff – laki koraci za stvaranje vlastitog bloga o ljepoti

Ukratko, četiri su jednostavna koraka o tome kako započeti beauty blog:

 1. Odaberite web hosting usluga
 2. Nabavite ime domene
 3. Instalirajte WordPress
 4. Uljepšajte svoj blog o ljepoti

No prije nego što se spustimo na te korake, razgovarajmo najprije o hostingu – bilo da odaberemo besplatan ili plaćeni hosting.

Ono na svijetu je besplatno hosting?

Ako je ovo vaš prvi blogerski pothvat, dobro bi bilo započeti s besplatnim pružateljem usluga hostinga blogova. Besplatni hosting znači da možete započeti svoj blog, a da ništa ne platite preko pružatelja usluga hostinga. Najbolji primjeri su blogger.com i wordpress.com.

Zašto odabrati besplatan hosting?

Najbolja prednost upotrebe besplatnog hostinga bloga je naravno da nećete morati trošiti ništa da biste započeli. Sve što trebate učiniti je prijaviti se na račun i spremni ste za rad.

Nećete morati brinuti o upotrebi vaše kreditne kartice za mjesečne ili godišnje naknade.

Besplatno blog hosting također je izvrsna opcija ako nemate malo iskustva u web dizajnu. Većina davatelja besplatnih blog hostinga kao što je WordPress.com imaju gotove predloške blogova.

Sve što trebate učiniti je odabrati željenu temu, a zatim upišite svoj prvi post. Također vam je dopušteno prilagođavanje bloga do određenog trenutka.

The Downsides

Najveći nedostatak besplatnog hostinga bloga je to što ne posjedujete domenu. Vaš će URL uvijek biti poput “beauty.wordpress.com” umjesto jednostavno “beauty.com”.

Iako poddomena može biti dovoljno dobra za one koji tek počinju, smatrat ćete da je izazovniji povećati svoj blog ako želite biti prepoznati kao autoritet u kozmetičkoj niši ili kada želite uspostaviti vlastiti ime ili marka.

Još jedan nedostatak korištenja besplatnih blog hosting usluga je ograničene mogućnosti u pogledu prilagodbe. Pomoću besplatnog hostinga na blogu možete mijenjati teme, izgled, boje i fontove, ali ne možete očekivati ​​puno funkcionalnosti na vašoj web lokaciji.

Isto tako, na blogu ćete se morati boriti s puno oglasa.

Odabir plaćenog hostinga

Ako ste započeli svoj blog koristeći besplatan hosting i stekli pristojno sljedeće, možete povećati pomicanjem bloga na hosting uslugu.

Evo prednosti:

 • Vaša vlastita domena – jedna od najboljih prednosti kada odaberete premium blog hosting je posjedovanje imena ili domene bloga. Zašto je ovo važno? Posjedovanje domene ljudima olakšava pamćenje adrese vaše web lokacije. Svoj blog možete uspostaviti i za osobno brendiranje i unovčavanje bi bilo lakše.
 • Vaš vlastiti email – svi pružatelji usluga hostinga omogućuju vam jednu ili više prilagođenih adresa e-pošte. Na primjer, ako je vaša domena bloga “beauty.com”, možete imati adresu e-pošte poput [E zaštićeni] ili [E zaštićeni].Na ovaj način nećete morati koristiti svoju osobnu Gmail ili Yahoo adresu kad odgovaraju sa svojim sljedbenicima. Možete postaviti i odgovorne uređaje za potrebe komunikacije i marketinga.
 • Jednostavan za uporabu Web Builder– dok premium hosting uglavnom koriste iskusni programeri web stranica, početnik koji ima nulte znanje kodiranja može ga koristiti. Zahvaljujući graditeljima web lokacija koji su uključeni u hosting pakete, svoj blog ljepote možete stvoriti samo klikom i povlačenjem elemenata. Najbolja stvar u tome je to što web mjesto možete u potpunosti prilagoditi s više funkcionalnosti, tema, izgleda i shema boja kako bi odgovarali vašim željama i marke.
 • Nema reklama– budući da ste platili hosting paket, vaš će blog biti potpuno besplatan od oglasa, osim onih koje ste sami postavili.
 • Dodaci i widgeti—Plaćeni blog hosting omogućuje vam poboljšanje upotrebljivosti i funkcionalnosti vaše web stranice pomoću dodataka, aplikacija i widgeta. Možete dodati feedove i galerije slika sa svojih računa na društvenim medijima.
 • Unovčite svoj blog – mnogi pružatelji besplatnih hostinga navode u svojim uvjetima i odredbama da svoj blog ne možete unovčiti, što znači da ne možete ponuditi prostor za oglase. Google Adsense također ne odobrava besplatne blogove s hostom za unovčavanje.

Do sad biste trebali moći odrediti koju ćete opciju hostinga odabrati. Za premium hosting može se izabrati mnogo, a visoko je preporučljivo provjeriti recenzije za davatelja usluge hostinga kojeg odaberete kako biste znali da li će ispuniti vaš proračun i potrebe za hostingom.

Kada kupite hosting paket, on obično dolazi s registracijom imena domene. Nećete morati kupovati ime domene pa nećete morati trošiti više.

Sada kada imate ideju o hostingu, razgovarajmo o odabiru imena svog bloga i dobivanju imena domene.

Odabir fenomenalnog imena domene

Da, ovo može biti izazovan korak. Sam broj opcija može izazvati zbrku. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći:

 • Kombinirajte svoje omiljene riječi koje se poklapaju s industrijom ljepote. Zapitajte se: što vas uzbuđuje u ljepoti niše? Kakva je vaša osobnost i kako se povezuje s vašim zanimanjem za bloganje? Koje su vaše omiljene riječi? Koji su tvoji hobiji? Koje biste teme željeli obraditi na svom blogu? Koje bi riječi najbolje opisale vaš blog?
 • Brainstorm i napišite riječi koje su povezane s vašom markom ili temom. Zapišite sve što vam padne na pamet. Tada možete upotrijebiti tezaur i napisati još srodnih riječi. Sada ćete imati banku riječi koje možete birati.
 • Poredajte opcije, uži izbor i odredite što ide zajedno. Možete zamoliti druge ljude da pročitaju ono što ste dosad imali u užem izboru, a od tamo odaberite one koji se lako mogu izgovoriti.
 • Idite na GoDaddy ili Namecheap i provjerite jesu li dostupni u užem izboru. Kratka, dvosložna imena domena uvijek su bolja. Ne koristite one s crticama (example-beauty.com) jer je ove teško zapamtiti.

Dodatni savjeti

Uvijek budite kratki, slatki i jednostavni. Naziv vašeg bloga treba biti potpuno isti kao vaš URL kako ne bi došlo do zabune. Igrajte se riječima i koristite duhovite. Naziv bloga treba biti lako upamtiti, napisati i izgovoriti.

Instaliranje WordPress-a

Nakon što ste se registrirali za plan hostinga i naziv domene, morat ćete upotrijebiti najprikladniju platformu za bloganje – WordPress.

WP je najpopularniji svjetski sustav upravljanja sadržajem koji pomaže blogerima da lako upravljaju svojim sadržajem, poput dodavanja novih postova, izmjene istih, ažuriranja i brisanja sadržaja i prilagođavanja da bi ga učinili ljepšim.

Nećete morati trošiti više na WordPress, jer je često uključen u čak i najosnovnije pakete web hostinga. Instalacija je pomak, ali mi ćemo vam pokazati kako to učiniti korak po korak.

U tu svrhu koristit ćemo BlueHost kao primjer (ako vam je potrebna pomoć pri prijavi na Bluehost, pogledajte ovaj korak po korak vodič)

Korak 1: Prijavite se na svoj novi BlueHost račun, a zatim kliknite na “Hosting”. Potražite ploču Graditelji web stranica, a ispod ćete pronaći WordPress.

Korak 2: Kliknite “Instaliraj”. Prevest ćete se na drugu stranicu. Odaberite domenu, a zatim kliknite na “Provjeri domenu”.

3. korak: Označite opciju “Pročitao sam uvjete i odredbe”, a zatim pritisnite “Instaliraj sada”.

4. korak: Pojavit će se okvir s natpisom “Instaliramo WordPress za vas”. Pričekajte 2 do 5 minuta da se postupak završi. Nakon što učinite, kliknite na “Prikaži procese”, a zatim na “Pogledaj vjerodajnice”.

Korak # 5: Na sljedećoj stranici morat ćete unijeti svoje podatke o prijavi. Kliknite na “Administratorski URL”, a zatim upišite svoje korisničko ime i lozinku.

Vaša WordPress instalacija je završena i do sada ste zvanično izgradili svoj beauty blog za manje od 100 USD.

Učinite svoj blog ljepote prekrasnim

Dakle, sada vodite blog ljepote. Svakako treba reći da vaš predložak mora biti lijep – prilično odraz vaše niše. Ovisno o vašem ukusu i stilu, možete prijeći na minimalističku temu ili potražiti zaista šarolik predložak.

Važno je da vaš izgled bude organiziran i čist. Vaši čitatelji trebali bi biti u mogućnosti lako pronaći informacije koje traže. Ako namjeravate staviti puno fotografija, koristite visokokvalitetne slike.

Postoje brojne besplatne WordPress teme osim onoga što vidite na WP nadzornoj ploči. Ako još ne možete kupiti premium WordPress teme, idite na www.wordpress.org/themes i potražite WordPress teme povezane s ljepotom.

Druga opcija koja se preporučuje jer ne morate trošiti previše vremena na prilagođavanje dizajna i izgleda i osjećaja je ići s premium ljepota WordPress tema iz themeforest.net (košta oko 50 USD).

Instaliranje teme je lagano. Samo kliknite na “Izgled”, zatim kliknite na “Teme”, odaberite “Dodaj novo”, odaberite temu, a zatim kliknite na “Prenesi temu”. Bez besplatne i premium teme dolaze s detaljnim uputama kako započeti.

Završne misli

Voditi blog o ljepoti je i koristan i izazovan pothvat. Najvažnije stvari koje morate zapamtiti su predanost, dosljednost i strast. Ne očekujte da će to biti hit preko noći.

Potrebno je vrijeme da se stvori veliko čitateljstvo. Budite strpljivi i pustite da na blogu zasja vaša lijepa strast, a nagrade će biti velike.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map