Pogreške koje vlasnici tvrtki čine pri odabiru web-domaćina

Web hosting vrijedna je usluga koju tisuće tvrtki širom svijeta sada koriste kao stratešku prednost za vođenje poslovanja.


Među prednostima koje pruža web hosting:

 • Smanjenje troškova izgradnje IT infrastrukture – dobavljači pružaju hardver i operacijske sustave, a mogu također pružati aplikacijske usluge i podršku
 • dostupnost – usluge web hostinga obećavaju rad sustava u 100% ili blizu, uz dostupnost 24/7/365
 • Štednja osoblja – uklanja ili u velikoj mjeri smanjuje potreban interni tehnički kadar. Uštedaju troškove zapošljavanja i zadržavanja, kao i stalne troškove poput naknada i tehničke obuke
 • sigurnosti – usluge hostinga pružaju funkcije poput filtriranja neželjene pošte, otkrivanja virusa, zaštite od napada uskraćivanja usluge, vatrozida i upada u mrežu.

Uz sve ono što web hosting nudi za to, postoje određene mjere predostrožnosti koje treba poduzeti prilikom donošenja kritične odluke za povjerenje poslovnih kritičnih funkcija web hosting uslugama.

Postoje brojni pogreške koje vlasnici tvrtki čine prilikom odabira usluge web hostinga. Da biste to učinili ispravno, nastavite čitati!

Početak rada s web hostingom

Čovjek koji trči s pozadinom računala

Donošenje odluke o uključivanju web hostinga kao dijela vašeg poslovanje relativno je jednostavan postupak, kao što to pokazuju prednosti. Moguće je čak i prilično opravdati trošak uz povrat ulaganja koji je gotovo neposredan, često bez prethodnih troškova.

Bez obzira na to, za napredak s odabirom web-domaćina potrebna je pažnja i pažnja na ključne točke kako bi se stekle sve prednosti usluge, izbjegavajući potencijalne zamke..

Budući da usluge web hostinga postoje već desetljećima, ne morate učiti na vlastitim pogreškama. Puno je drugih koji su prošli prije vas, a možete učiti na njihovim pogreškama.

Izbjegavanje uobičajenih pogrešaka Vlasnici tvrtki čine prilikom odabira usluge web hostinga

Uključivanje web hostinga u vašu poslovnu strategiju zahtijeva neko razumijevanje kako tehnologija posluje kako bi izbjegao odluke koje će u budućnosti negativno utjecati na vaše poslovanje, kupce ili zaposlenike.

Ne stavljajte sva svoja jaja u jednu košaricu

To je stara poslovica, ali odnosi se na usluge web hostinga. Ako želite premjestiti aplikacije na web usluge, ne implementirajte sve funkcije na jedan poslužitelj.

Kao primjer, trebali biste razmotriti pokretanje usluga e-pošte na drugom poslužitelju od funkcija e-trgovine, ERP-a ili službe za pomoć. Sprječava gubitak svih funkcija ako pojedinačni poslužitelj doživi prekid, bez obzira na trajanje.

Znajte što vam treba

3 Zvučnik u sivoj pozadini

O tome možete razgovarati sa svojim predloženim uslugama web host, za njihov unos. Postoji nekoliko razina usluge koje nudi većina pružatelja usluga:

 • Dijeljene usluge – više klijenata dijeli resurse na poslužiteljima
 • Virtualni privatni poslužitelji – vaše se usluge nalaze odvojeno, ali u okruženju virtualnog poslužitelja koje dijeli resurse poput diskovne pohrane
 • Namjenski poslužitelji – vaš poslužitelj je fizički poslužitelj dodijeljen samo vašoj tvrtki i na njega ne mogu utjecati prekidi rada ili problemi s izvedbom drugih poslužitelja

Postoje prednosti za svaku razinu usluge i povezane razlike u troškovima. Prije prijave trebate odrediti koja vam je razina usluge i kako web domaćin pruža nadogradnje s jedne na drugu razinu..

Uvjeti i pravila za čitanje

Iznenađujuće je koliko tvrtki prilikom potpisivanja ne čita ili ne razumije detalje ugovora o web hostingu.

Provjerite jesu li vam bitna pitanja u pisanom obliku, kao što su ugovori o razini usluge (SLA-ovi) za izvedbu i dostupnost, pravila o otkazivanju, kazne za nepoštivanje raspoloživosti i prihvatljiv odgovor na podršku i sve dodatne značajke dogovorene tijekom rasprava o uslugama kao što su softver da ih pruža usluga.

Čitanje sitnog tiska uključuje razumijevanje izraza kao što su “besplatno” ili “neograničeno”. Neograničena pohrana na disku može imati definiciju u sitnom tisku s odricanjem odgovornosti poput „do“ određenog ograničenja, nakon čega se primjenjuju dodatni troškovi.

Shvatite tko je vaš pružatelj usluge

Mnogo web hosting usluga u stvari su treći dobavljači, koji preprodaju usluge koje stvarno vodi i pruža druga tvrtka.

To u početku možda nije veliki problem, ali ako prodavač ode iz posla ili ne ispuni vaša očekivanja ili ugovorene SLA-ove, možda ćete ostati u dogovoru s drugom tvrtkom koja nije zakonski dužna poštivati ​​vaše uvjete i odredbe..

To može ostaviti usluge web hostinga koje su podstandardne ili čak ne funkcioniraju, ostavljajući vas za nove mogućnosti.

Partnerstvo sa startup-om

Dostupno je previše dugogodišnjih, uspješnih web-domaćina s godinama ili desetljećima uzorne usluge da biste riskirali svoje poslovanje na novopridošloj industriji.

Kao i kod mnogih novih tvrtki, novi web domaćin može pasti u zemlju s izvrsnim prodajnim potencijalom i niskim početnim troškovima, a zatim propasti zbog lošeg upravljanja ili loše prodaje u kratkom vremenu..

Odaberite dobavljača s dugom poviješću zadovoljnih kupaca i uključite recenzije kupaca u vašu skrbnost. Obavezno provjerite zadovoljstvo korisnika uslugom i podrškom.

Pogreške koje vlasnici tvrtki čine pri odabiru web-domaćina – pri zatvaranju

Kutija u crnoj boji

Sjetite se toga posjetitelji web stranice, vaše je web mjesto lice vaše tvrtke. Bilo koji prekid rada ili spor učinak prikazat će negativan osjećaj prema vašoj tvrtki ili uslugama.

Uz odgovarajuće istraživanje i procjenu web hosting usluga, vaš će odabrani pružatelj usluga postati hvalevrijedan poslovni partner i ekstenzija vašeg IT infrastruktura.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map