Top 8 najboljih blog hosting stranica: od besplatnih do premium

najbolje web hosting web stranice


Prvi blog je pripisan Justinu Hallu, student na Swarthmore Collegeu, 1994. iako termin “blog” (kombinacija “web” i “log”) nije skovan tek tri godine kasnije.

Od tada je bloganje eksponencijalno raslo kao i više 440 milijuna blogova širom svijeta prema nedavnim procjenama.

Rani blogovi, poput Hallsa, bili su proslavljeni osobne početne stranice, a platforme za rano blogiranje uglavnom su se bavile ljudima koji su željeli objaviti osobni sadržaj. Iako ovi pojedinačni, široko rasprostranjeni blogovi i dalje postoje, blogovi koji su specifični za nišu fokusirani su na teme kao što su moda, putovanja, hrana, ljepota i roditeljstvo sve su popularniji.

Rani blogeri imali su i ograničene mogućnosti unovčavanja sadržaja, ali sada postoji potencijal za ostvarivanje znatnog prihoda putem oglasa, partnerskih programa, izravne prodaje i naknada za pretplatu na web mjestu..

S obzirom na potencijalni doseg u pogledu publike i priliku za zaradu, ključno je napraviti pravi izbor za hosting vašeg bloga. U nastavku potražite najbolje dostupne web stranice za hosting blogova kako biste odlučili koja će vam najbolje odgovarati.

Kako odabiremo ocjene

Kako odabiremo ocjene

Prilikom ocjenjivanja web hostinga na blogu važno je napraviti holističku procjenu, a ne fokusirati se samo na cijenu. Uostalom, iako želite vrijednost za novac, želite platiti samo za proizvode i usluge koji zadovoljavaju vaše potrebe.

Naravno, uvrštavamo informacije o cijenama u nastavku, ali također razmotrimo još dva ključna područja, poput skupa korisničkih značajki – uključujući opcije unovčavanja, ako je primjenjivo – i korisničku uslugu na ovim najboljim web hosting lokacijama bloga.

Značajke: Koje su različite mogućnosti i funkcionalnosti dostupne? Koja je jednostavnost upotrebe?

Služba za korisnike: Kako će se odgovoriti na vaša pitanja i riješiti vaše probleme?

Cijene: Postoji li besplatna opcija ili se plaća samo? Koje su razlike u planovima?

Top 8 najboljih blog hosting stranica

Dolje prikazane sličice pružaju pregled najboljih mogućih opcija koje se kreću u rasponu od promocije osobnog sadržaja na webu do prvenstveno rješenja za e-trgovinu..

WordPress.com

wordpress.com

Dugogodišnja i popularna web stranica za bloganje, WordPress.com pokrenuta je 2005. Oba platforme za bloganje i web mjesto za hosting, snažna je besplatna verzija omogućena opcionalnim plaćenim nadogradnjama i softverom protiv neželjene pošte kao i oglašavanjem..

Prema procjeni WordPress.com-a, svakog mjeseca više od 400 milijuna ljudi pregleda više od 15 milijardi stranica, a danas ga koristi 25% svih web stranica na Internetu.

WordPress.com mogu se koristiti za izgradnju ne samo blogova, već i web stranica svih vrsta. Dostupan je širok izbor besplatnih i plaćenih predložaka, a sučelje za povlačenje i ispuštanje i WYSIWYG uređivač su intuitivni i jednostavni za upotrebu. Postoji korisnička podrška 24 sata dnevno, a plaćeni planovi nude live chat sa “Inženjeri sreće”. Vaš se blog može unovčiti putem Google Adsensea, partnerskih veza i / ili izravno prodavati vlastite proizvode.

Bez obzira jeste li osoba ili velika organizacija, WordPress.com nudi razinu usluge koja će raditi za vas.

Trošak: Besplatno (poddomena WordPress.com i ograničena pohrana) i plaćeni planovi od 4 do 25 USD mjesečno (prilagođeno ime domene, dodatna pohrana i mogućnost prijenosa audio i video zapisa). Poslovni plan najvišeg sloja omogućuje vam instaliranje dodataka i tema trećih strana.


Provjerite web mjesto

Ocjena: 10/10

tumblr

tumblr.com

Tumblr je 2007. osnovao David Karp, a trenutno je u vlasništvu Oath Inc., podružnice tvrtke Verizon.

Njegova specijalnost je mikroblogiranje putem kraćih tekstualnih postova i multimedijskog sadržaja. Od 2018. godine Tumblr je svaki mjesec domaćin preko 400 milijuna blogova s ​​više od 550 milijuna posjetitelja.

Korisnici Tumblra ravnomjerno su podijeljeni između muškaraca i žena, a najpopularniji je u demografskoj dobi od 18 do 29 godina.

Postoji sedam vrsta zadanih postova: tekst, fotografija, citat, veza, chat, audio i video.

Za razliku od većine ostalih web mjesta za pisanje blogova koja su dizajnirana za optimalne performanse na radnim površinama, aplikacija Tumblr čini mikrobalogciju na vašem pametnom telefonu.

Ostale značajke uključuju jednostavno dijeljenje, voli i ponovo postavljanje sadržaja drugih Tumblr korisnika. Služba za korisnike vrši se e-poštom 24/7, a korisnici mogu pristupiti značajnoj bazi znanja.

Iako neke velike tvrtke koriste Tumblr, on je više prikladan za pojedince i manje organizacije.

Cijena: Besplatno s plaćenim opcijama za prilagođena imena domena i premium teme.


Provjerite web mjesto

Ocjena: 8/10

Blogovi

blogger.com

Jedna od originalnih platformi za hosting blogova, Blogger je pokrenuta 1998. godine, a u vlasništvu je Googlea od 2003. Do 2013. godine, Google je potraživao 540 milijuna aktivnih korisnika. To bi moglo biti pomalo zabludu, međutim, budući da je povezano u Googleov paket proizvoda kao što su Gmail i Google dokumenti, a teško je točno znati kako je definiran “korisnik”.

Ovo je poput svake kopije Windows 10 operativnog sustava, uključujući Microsoftov preglednik Edge koji se smatra instalacijom bez obzira da li je korisnik ikada pokrenuo ili ne.

Blogerska jednostavnost je blagoslov i prokletstvo. S jedne strane, njegov ograničeni skup značajki i mogućnosti prilagodbe znači da nema puno zvona i zvižduka kojima se možete kretati. Uz to, integriran je s ostalim Googleovim proizvodima, poput AdSensea kako bi ostvario prihod.

S druge strane, ova funkcionalnost na maloj razini čini manje privlačnom iskusnijim blogerima. Uz to, Google ima povijest ukidanja čak i popularnih projekata s malo upozorenja, tako da ćete morati redovito stvarati sigurnosne kopije sadržaja. Služba za korisnike preusmjerava se prvenstveno na korisničke forume i online forme.

Blog možete pokrenuti na Bloggeru, ali ako počne rasti, morat ćete se prebaciti na robusniju platformu poput WordPress.com.Cost s plaćenim nazivima prilagođenih domena dostupnim putem Google domena.


Provjerite web mjesto

Ocjena: 7/10

Duh

ghost.com

Izdavačka platforma otvorenog koda, Ghost je javno objavljena 2013. godine nakon što je uspješna kampanja Kickstarter ispunila svoj početni cilj od gotovo 35 000 USD za manje od jednog dana i na kraju prikupila više od 250 000 USD.

Imajući oduzeti, minimalistički pristup bloganju, od 2018. Ghost ima preko 1,3 milijuna instalacija. Osnovna aplikacija za izdavanje besplatna je dok se neprofitna zaklada Ghost održava uz plaćanje hosting opcija.

Za razliku od WordPress.com, koji se koristi za sve vrste web stranica, Ghost je prilagođen blogerima i piscima.

Jedna od zgodnih značajki je uređivanje na podijeljenom zaslonu: uredite svoj post s lijeve strane i pogledajte njegovu inačicu uživo s desne strane. Pored toga, ako želite koristiti drugu hosting platformu, Ghost aplikaciju možete besplatno preuzeti na svoje računalo.

Svi planovi uključuju neograničeno spremanje. Podrška većini korisnika je putem FAQ-a. Ghost (Pro) kupci imaju i podršku putem e-pošte.

Ako se ozbiljno bavite pisanjem, Ghost je održiva opcija da potrošite više vremena na stvaranje sadržaja, a manje na upravljanju svojom web stranicom.

Trošak: 19 USD mjesečno (1 blog i 50.000 pregleda stranica mjesečno) do 199 USD mjesečno (50 web mjesta i 2 milijuna mjesečnih pregleda stranica)


Provjerite web mjesto

Ocjena: 7/10

Srednji

medium.com

Medium je lansiran 2012. godine, a dizajnirao ga je Evan Williams, suosnivač Blogger-a i Twittera.

Njegov je naglasak gotovo isključivo na dijeljenju sadržaja, za razliku od fokusa e-trgovine poput web lokacija kao što su Wix i Squarespace. U 2017. godini Medium je imao 60 milijuna mjesečnih čitatelja svog sadržaja.

Kao i Ghost, Medium je fokusiran na proizvodnju sadržaja. Postoje ograničene mogućnosti za prilagođavanje postova i web stranica. Svatko može pisati i objavljivati ​​sadržaj koji se također može objediniti u internetske časopise. Pisci mogu odlučiti da pojedinačne stranice / objave budu dostupne svima ili samo pretplatnicima s plaćanjem.

Prihod se generira koliko “claps” (slično kao “like”) članak dobije od pretplaćenih pretplatnika u postotku na mjesečnoj pretplati. Opcije korisničke usluge uključuju internetske karte za pomoć, podršku e-pošte i često postavljana pitanja.

Ako želite potrošiti više vremena za pisanje i manje vremena za upravljanje web stranicama, Medium bi mogao biti dobar izbor za vas, posebno s obzirom na njegovu sposobnost lakog unovčavanja.

Trošak: Besplatno (neograničeno objavljivanje, ali mjesečno možete čitati samo 3 članaka o pretplati) ili 5 USD mjesečno (neograničeno objavljivanje i pristup svim sadržajima)


Provjerite web mjesto

Ocjena: 7/10

Wix

wix.com

Sa sjedištem u Tel Avivu, Izrael, Wix je graditelj web stranica utemeljen na oblaku, pokrenut 2006. godine. Koristi freemium model: osnovna aplikacija je besplatna uz nisku mjesečnu naknadu za hosting, a dostupne su i brojne plaćene nadogradnje i opcije..

Do 2017. bilo je 110 milijuna Wix korisnika, a prosječno se dnevno pojavi 45.000 novih prijava.

Korisnici koji više stvaraju web stranicu nego platformi za bloganje, sami mogu dodavati blog putem aplikacije Wix Blog. Dizajniranje vaše web stranice je jednostavno s povlačenjem i ispadanjem, koji ne zahtijeva vještine kodiranja. Uz to, možete odabrati mnogo plaćenih aplikacija.

Besplatne aplikacije su, međutim, ograničene, a osnovni mjesečni plan ima Wix marke na vašoj web lokaciji. VIP plan s najvišim nivoom uključuje podršku putem telefona i e-pošte, dok se osnovni plan oslanja na često postavljana pitanja.

Vlasnicima malih tvrtki svidjet će se opcije e-trgovine, ali ako to niste vi, druga bi usluga mogla biti bolji izbor.

Trošak: 5 USD mjesečno (1 gig propusne širine i 500 mega za pohranu) do 25 USD mjesečno (neograničena propusnost, 20 giga prostora za pohranu i besplatna prilagođena domena)


Provjerite web mjesto

Ocjena: 6/10

Squarespace

squarespace.com

Osnovao ga je 2003. godine Anthony Casalana, dok je bio student na Sveučilištu Maryland, Squarespace je softver kao usluga (SAAS) dizajniran da bude sve na jednom mjestu za izgradnju vaše web stranice i potrebe izdavanja..

Nudi platformu za bloganje, uslugu hostinga, platformu za e-trgovinu, registar domena i još mnogo toga.

Squarespace je privatna tvrtka, pa je broj korisnika sigurno ne znati. Međutim, većina procjena navodi da ima manje od 110 milijuna korisnika Wixa.

Squarespace nudi dobro dizajnirane predloške za stvaranje web stranica oštrog izgleda pomoću alata za povlačenje i ispustanje koji ne zahtijevaju vještinu kodiranja. Čak i osnovni plan web stranica nudi neograničenu širinu pojasa i stranica, dok planovi e-trgovine putem interneta omogućuju prodaju neograničenih proizvoda bez naknada za transakcije..

Svi planovi dolaze s 24/7 korisničkom uslugom putem e-pošte i internetskog chata. Osim toga, dostupni su detaljni vodiči i video tutorijali. Kao i Wix, Squarespace se može koristiti za bloganje, ali je pogodniji za e-trgovinu.

Ako pokrenete blog na Squarespaceu, kad postignete značajan rast, vjerojatno ćete se htjeti prebaciti na platformu kao što je WordPress.com s više značajki.

Trošak: Osnovni plan web stranica iznosi 12 USD mjesečno (besplatno ime domene dolazi s godišnjom kupnjom), a napredni poslovni plan 40 USD mjesečno (fleksibilni popusti na proizvode u trgovini, korisničke račune i mogućnost darovne kartice).


Provjerite web mjesto

Ocjena: 6/10

Weebly

weebly.com

Weebly su 2007. godine pokrenula tri studenta Državnog sveučilišta Pennsylvania koja su ga razvila za izradu web stranica kako bi se ugostile njihove internetske portfelje po potrebi škole.

Kao i Squarespace, nudi dvije kategorije planova: opći graditelj web stranica i internetske trgovine. Do 2008. Weebly je imao milijun korisnika, a trenutno ih ima preko 40 milijuna. U 2018. godini internetska služba za financijske transakcije Square objavila je da kupuje Weebly.

Kao i nekoliko web lokacija na ovom popisu, Weebly koristi alate i widgete za povlačenje i ispusta kako bi stvorio svoju web lokaciju.

Također, poput Squarespace-a i Wix-a, Weebly je više graditelj web-mjesta koji može uključivati ​​i blog, a ne primarni fokus na dijeljenje sadržaja poput Ghost ili Medium. Besplatni plan za pojedince omogućit će vam da isprobate sve njegove značajke prije nadogradnje na plaćeni.

Opcije korisničke usluge uključuju e-poštu, mrežni chat i često postavljana pitanja.

Ako ste više zainteresirani za e-trgovinu od bloganja, Wix bi mogao biti pravi izbor za vas, posebno zbog njegove nabave putem procesora za plaćanja na mreži Square.

Trošak: Besplatno (ograničena pohrana, Weebly poddomena i Weebly oglašavanje) do 38 USD mjesečno (neograničeno skladištenje, besplatni naziv domene i bez naknada za transakcije)


Provjerite web mjesto

Ocjena: 6/10

Što želiš raditi?

Kada je u pitanju odabir iz svih najboljih web stranica za blog hosting, najvažnije pitanje na koje treba odgovoriti je: Što želite raditi?

Ako želite potrošiti više vremena za pisanje i manje vremena za upravljanje web stranicama, Ghost ili Medium mogu biti najbolje klađenje. Ako vas više zanima e-trgovina, pogledajte malo Wix, Squarespace ili Weebly.

Ili, ako želite web mjesto koje to može sve, možete ići s WordPress.com. Znajući kamo želite uložiti svoj trud omogućit će vam da donesete najbolju odluku.

Želite li saznati više o tome na što treba paziti pri izboru najboljih web hosting stranica? Pogledajte ovaj članak na internetski zahtjevi .

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map