Care este opțiunea mai bună pentru serviciile de găzduire web?

Cand vine vorba de soluții web, este gazde diferite pentru oameni diferiți. Nevoile organizației sau ale utilizării private vă vor determina optim metoda de găzduire.


Servere partajate funcționează bine în majoritatea cazurilor și sunt destul de accesibile. Serverele dedicate sunt cele mai scumpe și mai dificile de utilizat, dar sunt și cele mai rapide și mai sigure. Serverele Cloud sunt o rasă unică, având capacități versatile alături de costuri eficiente – cu toate acestea, la prețul potențialelor probleme de securitate.

Care este opțiunea mai bună? Gazduire partajată, dedicată sau cloud? Gazduire comună explicată

Logo-ul de hosting comun

Gazduirea în comun este cea mai frecventă metodă de utilizare web hosting. Aceasta nu numai pentru că este cea mai accesibilă metodă, ci și pentru că îndeplinește nevoile de bază de găzduire web.

Toate complexitățile înființării sunt eliminate. Compania de găzduire are grijă de orice pentru tine. Având în vedere că majoritatea oamenilor nu au experiență în acest domeniu și chiar mai puțini cunosc limbaje de codificare web HTML și CSS, nu este greu de văzut de ce mulți consideră că această opțiune este preferată. Dar nu este pentru toată lumea.

Dacă sunteți o corporație mare, de exemplu, găzduirea partajată nu este probabil cea mai bună opțiune. Site-ul dvs. va fi pe același server ca multe alte site-uri, ceea ce ar putea duce la încetiniri (ceea ce, la rândul său, v-ar putea răni relațiile cu clienții sau chiar reduce vânzările). Nu veți putea controla serverul sau performanța acestuia.

Răspunsul persoanei obișnuite la întrebarea „care este opțiunea mai bună? Gazduire partajată, dedicată sau cloud? ” Adesea este distribuit de hosting.

Cei care doresc să dețină serverele, însă, vor alege găzduirea dedicată.

Care este opțiunea mai bună? Gazduire partajată, dedicată sau cloud? Gazduire dedicată explicată

Logo dedicat Gazduire

Cu găzduire dedicată, serverele dvs. de găzduire web și tot conținutul lor vă aparțin acum. Resursele pe care le conțin nu sunt partajate cu altcineva – aceasta este o petrecere virtuală privată și nimeni altcineva nu are o invitație decât dacă decideți să le oferiți una.

Cele două aspecte majore ale acestui tip de găzduire sunt:

 • Performanță crescută datorită unei încărcări mai ușoare pe procesor și memorie și
 • Având controlul complet asupra serverului dvs..

Desigur, cu o mare putere vine o mare responsabilitate.

Ca gazdă dedicată, nu există niciun serviciu de asistență pentru consumatori care să apeleze. Asta înseamnă că ai nevoie de un prieten de încredere în tehnologie, care știe totul despre serverele web. În caz contrar, este posibil să fiți nevoit să luați în considerare angajarea unui profesionist IT extern, care vă va adăuga în mod evident costurile.

Gazduirea dedicată tinde să fie și cea mai scumpă opțiune. În timp ce poate fi sub 100 USD pe lună, se poate apropia și de 1.000 de dolari pe lună.

Care este opțiunea mai bună? Gazduire partajată, dedicată sau cloud? Explicare de hosting cloud

Logo-ul Cloud Hosting

Aici lucrurile devin interesante. Gazduirea cloud există într-o altă dimensiune – este într-o ligă proprie.

Spre deosebire de alte opțiuni de găzduire, serverele bazate pe cloud nu sunt de fapt servere în sensul tradițional. Nu există hardware. Cloud-ul este 100% virtual.

Găzduirea în cloud este o soluție nouă și inovatoare de găzduire. Oferă multă flexibilitate și poate fi folosit la scară, ceea ce înseamnă că ar putea economisi bani pe termen lung. Dacă nevoile dvs. de găzduire se schimbă frecvent, puteți beneficia de plata în funcție de cantitatea de lățime de bandă pe care o utilizați la un moment dat.

Dacă securitatea este o prioritate maximă, poate doriți să evitați această opțiune. In timp ce găzduire în cloud a fost mult dezbătut, tinde să aibă mai multe vulnerabilități decât metodele tradiționale.

Răspuns la întrebare: Care este opțiunea mai bună? Gazduire partajată, dedicată sau cloud?

Gazduire partajată, dedicată sau cloud

După cum ați observat, nu există un răspuns clar la întrebarea „Care este opțiunea mai bună? Găzduire partajată, dedicată sau Cloud? ”

Depinde de nevoile și preferințele dvs. Pentru a găsi propriul răspuns la această întrebare, cel mai bine este să puneți mai întâi câteva alte întrebări, cum ar fi:

 • Care sunt nevoile dvs. de găzduire?
 • Cât de mult controlul dvs. de servere doriți?
 • Ce nivel de responsabilitate sunteți dispus să vă ocupați și aveți expertiza tehnică pentru a vă menține propriul server?
 • Cât de sensibile sunt datele pe care le veți găzdui? Este cibersecuritatea cea mai mare importanță sau este doar o gândire ulterioară?

Gazduirea partajată rezolvă problemele obișnuite de a face față durerilor de cap asociate cu întreținerea unui server și configurarea acestuia independent. De asemenea, este accesibil, ceea ce o face o alegere bună în multe situații.

Dacă aveți informații extrem de sensibile, trebuie să controlați în permanență controlul absolut, găzduirea dedicată este cu adevărat singura opțiune. În majoritatea celorlalte circumstanțe, însă, una dintre celelalte două opțiuni va fi mai convenabilă. Gazduirea dedicată este cea mai scumpă.

Un număr tot mai mare de companii au început să apeleze la cloud hosting pentru comoditatea și costul redus. Desigur, în ultimii ani, lumea a înregistrat încălcări ale datelor mai mari decât oricând. Unele dintre aceste încălcări au rezultat din atacuri la servicii găzduite de cloud.

Toate lucrurile avute în vedere, depinde de dvs. să decideți care este opțiunea mai bună? Gazduire partajată, dedicată sau cloud? Cel mai bun pariu este să cântăriți toți factorii relevanți și să luați o decizie despre web în consecinţă.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map