Rishikimi i faqes5 2019 – Web Hosting për Designers Web

kompani web hosting Site5 tregjet veten e tyre si web hosting për disenjatorë seriozë në internet. Siç shpjegojnë ata, Site5 specializohet në shërbim dhe teknologji për projektuesit dhe zhvilluesit e uebit.


Farë do të thotë kjo dhe si funksionon? A është një avantazh?

Web hosting ofron shërbimet, teknologjitë dhe mjetet për të parë një faqe në internet ose faqe në internet. Organizatat, bizneset dhe madje edhe individët blejnë shërbimin nga një kompani web hosting ose ofrues i një web hosting për të shtyrë faqen e tyre drejt botës. Uebfaqet janë të ruajtura, ose të hostuara, në serverat e siguruar dhe servirur nga ofruesi i web hosting-it.

Pasi të keni një domen, kur një përdorues i Internetit dëshiron të shikojë faqen tuaj të internetit, ata mund të shkruajnë në adresën tuaj të internetit ose t’ju kërkojnë në internet. Faqet e faqes suaj të internetit do të dorëzohen nga serveri përmes një shfletuesi. Konsumatori ose personi i mundshëm i interesuar për faqen tuaj do të ketë më pas qasje në faqet.

Dhoma e CPU me dritë blu

Tingëllon e thjeshtë, por jo të gjitha kompanitë e mbajtjes në internet janë krijuar të barabarta.

Disa ndërmarrje kërkojnë që ju të blini fushën tuaj përmes tyre – duke e shitur atë me një çmim më të lartë. Ata mund të paketojnë shërbimet së bashku. Të tjerët do t’ju ndihmojnë të blini një domain nëse nuk e keni një të tillë. Disa ndërmarrje ju lejojnë të blini hapësirë ​​ruajtjeje në serverin e tyre, ndërsa të tjerët do të marrin me qira hapësirë ​​duke e vendosur faqen tuaj dhe të dhënat në rrezik, në varësi të mënyrës se si është shkruar kontrata.

Disa nga faqet e mbajtjes së faqes në internet do të ofrojnë mbështetje të bazës së të dhënave dhe shërbime shtesë për klientët që duan të presin përmbajtje të specializuara në to Faqja e internetit. Në varësi të nevojës tuaj, ka shërbime të mbajtjes së uebit atje për të ofruar shërbimin që ju nevojitet.

Ky përmbledhje e Site5 do të hedhë një vështrim të ngushtë në atë që kompania ka për të ofruar.

Mfarë e bën faqen5 unike?

Në të kaluarën, Site5 u përqëndrua në teknik projektuesi dhe zhvilluesi i faqes në internet tregu, por sot ata po shkojnë drejt një qasje pa duar, vetëm-çfarë-ju duhet për të pritur në internet me disa karakteristika të shtuara. Në përgjithësi, ky tranzicion ndihet i papërfunduar.

Këtu është një përmbledhje e asaj që keni me Site5.

1. Disku hapësirë ​​dhe bandwidth i pashoqëruar me Site5

Site5 ofron disqe të pakometruara (të njohura edhe si të pakufizuara) me disqe dhe gjerësi bandë në planet e tyre të pritjes. Konsumatorët nuk faturohen nga sasia e hapësirës në disk të transferimit të të dhënave për përdorim normal të faqes. Site5 nuk përfshin terma dhe kushte të hollësishme që vendosin kufijtë e planeve. Ata do të kërkojnë nga klientët të cilët vazhdimisht veprojnë jashtë përdorimit normal të bandës dhe hapësirës në disk për të bërë rregullime, ose Site5 rezervon të drejtën të ndërmarrë veprime korrigjuese.

Sipas Site5, ata monitorojnë serverat dhe do të rregullojnë ruajtjen për të siguruar performancën optimale të faqes.

2. Site5 Migrimi falas në Uebfaq

Migracioni në Uebfaqe

Site5 ofron migrim falas në uebfaqe për klientët që përdorin një kompani të ndryshme pritjeje në internet. Me këtë shërbim, Site5 do të ndihmojë në lëvizjen e bazave të të dhënave, email dhe skedarët e uebfaqes nga llogaria e vjetër në Site5 dhe llogarinë e tyre të re të mbajtjes në internet. Procesi menaxhohet nga një ekspert i migracionit në internet Web5 të stafit.

Si gjithmonë, ekzistojnë kufizime për migracionin “falas”.

Migrimi falas përfshin deri në 25 llogari cPanel (cPanel është një mjet i mbajtjes në internet me bazë në Linux me një ndërfaqe grafike UI për automatizimin e web hosting), dhe 10 llogari jo cPanel. Kjo përfshin skedarë në internet dhe bazat e të dhënave MySQL. Ata do të migrojnë faqen tuaj të vjetër në një llogari të re të mbajtjes në internet me Site5.

3. Rikthim në internet

Me shërbimin e Site5, keni kopje rezervë falas të natës në faqen tuaj të internetit dhe informacionin. Rikthimet janë të sigurta dhe do të kapin të gjithë përmbajtjen e shërbimit. Konsumatorët gjithashtu kanë mundësinë që të kopjojnë manualisht faqen e tyre me funksionalitete të përfshira në llogarinë e tyre.

Duke përdorur të njëjtin shërbim, ju mund të përdorni skedarët tuaj të arkivuar rezervë. Ky shërbim përfshin skedarë emaili dhe uebi.

4. Funksionimi i domenit dhe i nënfushave

Me planet më të shtrenjta të hostPro dhe hostPro + Turbo me Site5, ju mund të strehoni domene të shumta me një llogari të vetme, dhe të lidhni domenet në një faqe të vetme. Me shërbimin, ju mund të përdorni email dhe të mbledhni të dhëna në internet për secilën domen. Site5 gjithashtu ju jep mundësinë të vendosni shpejt dhe me lehtësi nëndomen (një parashtesë para emrit të domain).

fushë

4. Të dhënat e përdoruesit në internet dhe Analitika

Statistikat e uebit janë një veçori kritike për mbajtjen në internet.

Site5 përdor AWStats, një mjet analitik me burim të hapur me një ndërfaqe grafike, për të hyrë në statistikat e faqeve të serverit. Kjo përfshin vizitorë në uebfaqe, shkrimet e hyrjes (të cilët vizituan sitin dhe detajet përkatëse të përdoruesit), regjistrat e gabimeve dhe statistikat e nëndominave. Deri më tani, ata nuk ofrojnë mjete të tjera analitike.

5. Mjetet e zhvilluesit për Site5

Site5 reklamon si web hosting për projektuesit dhe zhvilluesit, dhe ka disa nyje tipare për këtë treg.

Site5 përfshin Softaculous, një instalues ​​automatik për skriptet e faqes në internet. Kjo lejon përdoruesit të instalojnë shumë aplikacione të njohura në internet me një klik të vetëm, direkt nga ekrani i administratorit të faqes në Site5. Softaculous instalon shumë nga aplikacionet më të njohura atje, duke përfshirë aplikacionet për blogging, menaxhimin e reklamave, e-commerce, mbështetjen e klientit dhe sistemet e menaxhimit të klientit (CMS).

Duke folur për tregtinë elektronike, Site5 përfshin mjete për t’ju ndihmuar të merrni shpejt faqen tuaj dhe të kandidoni për bizneset në internet. Shumë veçori mund të instalohen direkt nga paneli i administratorit të sitit.

Për më shumë punë me porosi të zhvilluesit, Site5 mbështet shumë nga gjuhët më të njohura të programimit, duke përfshirë Ruby on Rails, Perl dhe Python Opsionale. Site5 gjithashtu lejon përdoruesit të krijojnë një numër të pakufizuar të bazave të të dhënave MySQL, të cilat të gjitha mund të kontrollohen përmes panelit të kontrollit Site5 duke përdorur një version të paracaktuar të phpMyAdmin.

Site5 gjithashtu ofron një redaktues të punës Cron për detyrat dhe punën e mirëmbajtjes së orarit. Duke përdorur redaktorin, mund të ekzekutoni komandat specifike të faqes në intervale të rregullta. Redaktori i punës mund të gjendet në panelin e kontrollit. Rezultatet mund të dërgohen në një email për të gjetur dhe mirëmbajtur arkivin.

6. Siguria e sitit

Site5 ofron mbrojtje dhe pastrim të malware. Shërbimi monitoron në mënyrë aktive faqen tuaj 24/7. Site5 aktualisht përdor ekspertë të sigurisë së faqes në internet Sucuri për skanimin e malware. Sucuri do të skanojë sitin çdo 12 orë dhe do të heqë çdo malware të gjetur. Kjo përfshin heqjen e listës së zezë nëse malware zbulohet në faqen tuaj.

https

Ju mund të përdorni një raport nga Sucuri për të rishikuar historinë e skanimit dhe çdo malware që është zbuluar. Vini re se siguria e sitit është një kosto shtesë, dhe duhet të aktivizohet për të zbatuar mbrojtjen e malware.

Site5 mbështet FTP (protokollin e transferimit të skedarëve) dhe SFTP (protokoll i sigurt për transferimin e skedarëve). Për të aktivizuar SFTP, do të duhet të aktivizoni qasjen në shell, ose hyrjen në SSH. Qasja e sigurt e guaskës (hyrja në SSH) është një ndërfaqe e komandës UNIX dhe një sistem protokollesh.

Qasja në SSH përmes Site5 mund të përdoret nëse keni nevojë për qasje të sigurt në distancë nga një kompjuter tjetër. Qasja në SSH është çaktivizuar për siguri, por nëse keni nevojë të kopjoni skedarë ose të krijoni direktori duke përdorur qasjen SSH, mund ta aktivizoni atë duke përdorur panelin e kontrollit të mbajtjes së faqes në Web Site5.

7. Karakteristika të tjera

Një veçori e bukur me Site5 – mund të zgjidhni vendndodhjen e serverit tuaj. Kjo do të ndihmojë shpejtësinë tuaj të ngarkimit dhe renditjen e kërkimit, nëse e njihni tregun tuaj thelbësor.

Me Site5, mund të vendosni një Server Virtual Privat (VPS). Ju mund të zgjidhni që VPS të menaxhohet plotësisht nga Site5. Kjo përfshin hardware, mirëmbajtje, siguri, monitorim dhe softuer të azhurnuar. Ju gjithashtu mund të përfshini një cPanel për VPS për një kosto shtesë. Ka një tarifë të vogël për adresat IP shtesë për VPS.

Nëse jeni duke kërkuar më shumë energji në VPS, duke përfshirë bërthama shtesë të përpunimit, më shumë memorie, hapësirë ​​shtesë të diskut ose bandwidth, Site5 mund të menaxhojë deri në 8 bërthama dhe 250 GB hapësirë ​​në disk për një kosto të konsiderueshme shtesë.

Struktura e çmimeve për sitin5

Të gjitha blerjet në Site5 përfshijnë një garanci të kthimit të parave 45-ditore, përveç VPS e cila ofron vetëm një garanci të kthimit të parave 15-ditore. Site5 ofron tre nivele çmimesh:

hostBasic

hostPro

hostPro + turbo

$ 8.95 / month

$ 12.95 / month

$ 19.95 / month

për një faqe në internet me një blerje 12-mujore. Mund të blini 24 muaj për 6.96 dollarë në muaj. Ju duhet të blini hostBasic për një blerje minimale 12-mujore. Ofron një garanci në kohë 99.9%.

për faqet e internetit të pakufizuara. Ju mund të blini 12-muaj për 11,95 $ / muaj ose 24-muaj për 10,95 $ / muaj. Ofron një garanci në kohë 99.9%.

për uebfaqe të pakufizuara dhe IP të dedikuar (. Ju mund të blini 12 muaj për 14,95 $ / muaj ose 24-muaj për 13.95 $ / muaj. Ofron një garanci në kohë 99.9%.

Site5 ofron çmimin e shitësit. Rishitësit do të përdorin Site5 për të pritur një sit të shitur një klienti tjetër përmes shitësit. Të gjitha llogaritë e shitësit përfshijnë një cPanel dhe migrim falas, si dhe 99.9% garanci në kohë dhe rezervime automatike. Site5 ofron tre nivele për shitësit:

motorino

standard

kryeministër

$ 25,95 / month

$ 36,95 / month

$ 54,95 / month

për 50 GB hapësirë ​​në disk dhe 500 GB gjerësi bandë në muaj.

për 80 GB hapësirë ​​në disk dhe 700 GB gjerësi bandë në muaj.

për 120 GB hapësirë ​​në disk dhe 1000 GB gjerësi bandë në muaj.

Mbrojtja nga malware i Site5 është një 49,99 dollarë shtesë në vit për secilin uebfaqe, qoftë përmes Site5 ose përmes programit të shitësit.

Perceptimi Publik i sitit5

letra me shirita të bardhë me fjalë të zeza boje

Site5 merr vlerësime shumë të mira për burimet e pa-matura. Njerëzit vlerësojnë se nuk duhet të shqetësohen për të shkuar në hapësirën e diskut, nëse ata shtojnë disa faqe më shumë për të ulur ose duke kaluar gjerësinë e tyre, nëse shtojnë më shumë shkarkime ebook ose video në faqen e tyre. Ata gjithashtu renditen shumë për shërbimet e tyre falas të transferimit të faqes në internet. Migrimi falas në uebfaqe është një përfitim tjetër që shumë e vlerësojnë me Site5.

Zhvilluesit vlerësojnë gjithashtu shumë nga karakteristikat që vijnë standarde me Site5, përfshirë mbështetjen për gjuhë të shumta programimi dhe një cPanel që është i lehtë për t’u përdorur.

Përkundër rishikimeve pozitive në disa fusha, perceptimi i përgjithshëm publik i faqes5 nuk ka qenë i mirë.

Një kritikë e shpeshtë e shërbimit të mbajtjes së faqes në Web Site5 ka qenë mbështetja e klientit dhe performanca e përgjithshme e shërbimit të pritjes që kur është blerë nga Endurance International Group (EIG). Kalimi mbi EIG shkaktoi një numër problemesh, duke përfshirë faqet e Site5 që zbritën për më shumë se një javë. Shumë fajësojnë EIG për mungesën e shërbimit dhe mbështetjes që nga blerja, por kjo reflekton keq në Site5.

Shqyrtuesit e tjerë ankohen për shërbimet pa baza të ofruara nga Site5. Site5 nuk ofron shumë shërbim cloud ose host të dedikuar.

Si krahason faqja5 me tregun

glob blu

Në përgjithësi, kostoja për Site5 është pak më e lartë se kompanitë e tjera të mbajtjes në internet në treg. Mungesa e çmimeve të drejta përpara nga muaji në muaj drejton perceptimin e kostos së lartë me Site5. Për të marrë çmimin e shpallur, duhet të blini 24 muaj shërbim.

Duke gërmuar pak më thellë, Site5 ka kufizime në shërbimet e tyre të cilat mund të rritin koston. Për shembull, rishikimi i kushteve dhe kushteve do të zbulojë kufijtë e madhësisë si në bazën e të dhënave, ashtu edhe në llogarinë e postës elektronike për host të përbashkët. Shërbimet e pa-matura janë të këndshme, por në përgjithësi çmimet mund të jenë shumë mashtruese

Shpejtësitë e ngarkimit për Site5 janë mesatare, që është në rregull, përveç çmimit të primit Kërkesat e Site5 për shërbimin e tyre.

Mbështetja është një fushë tjetër ku Site5 i mungon në krahasim me konkurrencën. Koha e reagimit është e shpejtë, por gjetja e një përfaqësuesi të mbështetjes së klientit i cili është një ekspert në shërbimin e web hosting është i rrallë. Marrja e një përgjigje nga Site5 është e lehtë. Marrja e përgjigjes së duhur është shumë më e vështirë.

Farë mendojmë për sitin5

Ekziston hapësirë ​​në treg për një shërbim të mbajtjes në internet të dedikuar për zhvilluesit dhe projektuesit, por në fund Site5 nuk duket si shërbimi i duhur për mbajtjen e faqeve në internet për të mbushur atë ngrohtë.

Sot, Site5 duket se po shkon drejt një qasje jo të pakuptimtë dhe të zhveshur ndaj mbajtjes në internet. Kjo nuk është ajo që duan ose duhen zhvilluesit dhe projektuesit.

Site5 ofron disa karakteristika të këndshme me përfshirjen e një ndërfaqe të pastër, grafike dhe mbështetje për shumë nga veçoritë që një zhvillues mund të kenë nevojë. Shtë bukur të jesh në gjendje të zgjedhësh vendndodhjen e serverit tënd, dhe aftësia për të përdorur shpejt dhe lehtë shumë prej aplikacioneve më të njohura është e bukur.

Por, me çmimin që ju paguani për Site5, bukur nuk duket aq mirë. Ajo çmim mund të jetë shumë mashtruese, veçanërisht nëse paguani për dy vjet në internet, dhe kam frikë se shumë njerëz që zgjedhin Site5 do të kyçen në një kontratë që ata shpejt do të tejkalojnë.

Për zhvilluesit dhe projektuesit e vërtetë, ne sugjerojmë HostGator i cili ofron plane me një kosto shumë më të ulët me më shumë opsione personalizimi, ose A2 Hosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map