Rishikimi i Weebly: Zgjidhje e lehtë për t’u përdorur për nevojat tuaja në ndërtimin e faqes në internet

Duket sikur të gjithë kanë faqen e tyre të internetit këto ditë, qoftë për biznesin, artin, apo edhe thjesht për një blog personal. Ju mund të pyesni veten se sa kaq shumë njerëz mund të krijojnë një faqe në internet pa pamje, pa kaluar vite duke mësuar se si të kodojnë gjithçka nga e para. Për fat të mirë, ekzistojnë mjete të specializuara atje që e bëjnë të thjeshtë krijimin e faqes tuaj profesionale. Ky përmbledhje e Weebly do t’ju ndihmojë të hedhni dritë mbi një nga mjetet më të njohura që mund të përdorni për të krijuar një faqe në internet yjore.


Farë është një ndërtues në internet?

Para se të futemi në rishikimin e Weebly, ne duam të flasim për ndërtuesit e uebit në përgjithësi. Ka shumë mënyra të ndryshme për të ndërtuar një faqe në internet ose blog, por mjeti më i njohur për fillestarët është një krijues i faqeve në internet. Ky është një lloj programi që funksionon në shfletuesin tuaj dhe bën që të gjitha kodifikimi dhe ndërtimi i çdo faqe automatike. Këto janë shpesh mjete tërheqëse dhe tërheqëse që çajnë secilën faqe në pjesë individuale të redaktueshme. Kjo e largon fokusin nga etiketimi dhe kodimi i ndërlikuar që kërkohet të vendosni gjithçka në faqe.

Për këtë përmbledhje Weebly, ne do të krahasojmë ndërtuesit më të njohur të nivelit fillestar të internetit aktualisht të disponueshëm. Ndërsa disa prej këtyre ndërtuesve janë të lidhura me një opsion pritës, ne do të përqendrohemi në mjetet aktuale të projektuesit të përdorura për ndërtimin e faqeve sesa vetë shërbimet e mbajtjes së internetit..

Farë është Weebly?

Për këtë përmbledhje të Weebly, ne shikuam versionin falas të platformës në dispozicion për këdo që ka domenin e vet ose shërbimin e pritjes. Weebly është përqendruar në faqet e tregtisë, i cili përfshin çdo lloj shërbimi ose siti qendror të produktit, ku vizitorët mund të bëjnë blerje. Ka shumë ndërtues të internetit të disponueshëm në internet, por siç zbuluam për këtë përmbledhje të Weebly, asnjëri prej tyre nuk ka për qëllim të tregtisë elektronike si ky. Mundësuar nga Square, një kompani e përpunimit të besueshëm të pagesave, Weebly ka një përqëndrim të mprehtë në shitjen përmes platformës së saj të specializuar.

Specifikimet e Weebly Web Builder

njeri duke marrë shënime

Imazhi nga StartupStockPhotos nga Pixabay

Ne shikuam tërësinë e plotë të veçorive për këtë përmbledhje Weebly, duke filluar me ndërfaqen themelore të përdoruesit. Kjo platformë funksionon me një mjet intuitiv tërheqës dhe tërheqje, që do të thotë që ju mund të rrëmbeni fjalë për fjalë elemente nga paneli i ndërtesës dhe t’i vendosni ato në faqe pikërisht aty ku ju duhen. Ju filloni me një model themelor dhe rregulloni titujt dhe tekstin tuaj një hap në një kohë. Ekziston një rrjedhë e integruar që bën të lehtë navigimin e faqeve të reja dhe siguron që të mos humbasësh ndonjë hyrje të rëndësishme.

Ndërfaqja Weebly

Ndërfaqja tërheqëse dhe tërheqëse është projektuar për krijimin e faqes fillestare të internetit, kështu që nuk ka presion për të mësuar kodimin e komplikuar për të mbajtur gjithçka që funksionon pa probleme dhe siguri. Një temë përsëritëse që gjetëm ndërsa hulumtuam për këtë përmbledhje të Weebly, nga shumë klientë aktualë, është sa e lehtë dhe intuitive ishin mjetet. Një zhvillues i ri i faqes së internetit mund të vijë në platformën Weebly dhe të krijojë një faqe të re, të sigurt, duke punuar dhe funksionuar brenda disa minutash.

Qendra e App Weebly

Qendra e integruar e aplikacioneve ju lejon të përdorni aftësi të përparuara si integrimi i mediave sociale, ngulitja e videove dhe madje edhe pajisjet e reklamimit të palëve të treta. Ekzistojnë gjithashtu disa mjete të paravendosura të e-commerce që mund të ndihmojnë në marrjen e pagesave, emetimin e faturave ose njoftimin e klientëve për shitjet dhe promovimet. Këto lloje të shtesave janë të vështira për tu integruar nga e para, por qendra e aplikacioneve Weebly lehtëson shtimin e tyre në modelin tuaj.

Modelet Ekskluzive të Weebly

Weebly ka shumë për të ofruar, por zgjedhjet e modeleve mund të jenë pjesa më e mirë. Ne shikuam shumë modele të ndryshme për këtë përmbledhje të Weebly, dhe të gjitha dukeshin të mahnitshme. Ndërfaqja drag-and-drop funksionon shkëlqyeshëm me shabllonet, duke e bërë të thjeshtë përshtatjen e tekstit dhe titullarëve për t’iu përshtatur nevojave tuaja. Modelet e bëra paraprakisht dukeshin profesionale dhe të lëmuara, dhe ne dolëm nga kjo rishikim Weebly duke ndjerë sikur të mund të dizenjonim pothuajse çdo gjë përmes kësaj platforme.

Çmimeve

Mimet për këtë platformë, së bashku me tre të tjerët që shikuam për këtë përmbledhje të Weebly, nuk është aq e thjeshtë sa një shifër e vetme e dollarit. Secila prej këtyre platformave ofron paketa të niveleve për shërbimet e tyre, të cilat mund të bëhen të ndërlikuara kur shtoni në web hosting, mbrojtje të tregtisë dhe shërbime të tjera të tipit premium. më pak të shtrenjta menjëherë nga shkopi. Mimet që gjetëm për shërbimet premium për të katër ofruesit filluan rreth pesë dollarë në muaj dhe shkuan deri në dyzet dollarë në muaj.

Si krahason Weebly

laptop, shënime, telefon celular dhe kafe në tryezë

Imazhi nga Kevin Phillips nga Pixabay

Për të parë se si krahason ky ndërtues i internetit me konkursin, ne shikuam tre platforma alternative të ndërtimit të faqeve të internetit të ngjashme me njërën dhe tjetrën. Për këtë rishikim Weebly, kemi krahasuar tiparet themelore, modelet e disponueshme, lehtësinë e përdorimit, pajtueshmërinë e shfletuesit dhe cilësinë e shërbimit ndaj klientit për secilin nga katër ofruesit.

Farë rishikuam

 • Weebly
 • Wix
 • Squarespace
 • Ndërtuesi i faqes Gator

Weebly

Lehtësinë e përdorimit

Nëse do të kishte hequr dorë nga ky përmbledhje e Weebly, ishte shumë e thjeshtë të punoje. Ndërfaqja është e pastër dhe intuitive pasi është dizajnuar posaçërisht për projektuesit e internetit për herë të parë. Pa dyshim, Weebly ishte më e lehtë për të mësuar nga katër mjetet që shikuam.

Ndihma për klientët

Ekipi i ndihmës së klientëve Weebly kishte disa reagime të shkëlqyera ndaj klientit, dhe ne nuk kemi pse të mos pajtohemi. Ekziston një ekip i dedikuar për shërbimin ndaj klientit, i gatshëm për t’iu përgjigjur postave elektronike dhe të ndihmojë në zgjidhjen e çfarëdo çështje që mund të përjetoni. Ato janë një burim i shkëlqyeshëm për t’ju ndihmuar të drejtoni nëpër ndërtimin tuaj të parë dhe të merrni gjithçka që funksionon pa probleme.

Features

Ndërfaqja dhe veglat e mjeteve Weebly nuk janë më dinamikët që ne shikuam, por për një projektues për herë të parë, ajo i shërben qëllimit të saj. Ka grupe karakteristikash të pastra që mund të implementoni në varësi të llojit të faqes që po bashkoni. Karakteristikat varen nga produkti ose shërbimi që po ofroni, i cili informohet të gjitha nga modeli fillestar që ju zgjidhni.

templates

Aktualisht ka mbi shtatëdhjetë modele të disponueshëm përmes Weebly me më shumë duke u shtuar gjatë gjithë kohës. Ka shumë larmi midis modeleve dhe ato që kemi parë për këtë përmbledhje të Weebly u edituan lehtësisht, me një lëvizje të përgjegjshme dhe një pamje të pastër.

Pajtueshmëria e shfletuesit

Sistemi Weebly funksionon në shumicën e shfletuesve pa raporte mbi çështjet e ngarkimit ose formatimit nga përdoruesit e mëparshëm. Platforma funksionon me një gjuhë të modifikuar Java, në mënyrë që edhe shfletuesit më të vjetër dhe sistemet operative të jenë në gjendje të ngarkojnë skedarin e mjeteve për redaktim.

Ku mund të mësoni më shumë

Ju mund të mësoni më shumë rreth ndërtuesit Weebly dhe opsionet e tyre të pritjes në lidhjen e mëposhtme: Weebly.com

Wix

Kjo është një platformë për mendje më kreative, pasi keni kontroll të plotë mbi pamjen përfundimtare të faqes tuaj. Nuk ka shumë zgjedhje për modelet e terrenit të mesëm, kështu që është mirë të kesh një mundësi ku mund të fillosh me një fletë të zbrazët. Wix është platforma më e personalizueshme që shikuam për këtë përmbledhje të Weebly dhe e vetmja që ofron një faqe të pastër fillestare që mund të redaktohet pa njohuri të gjuhës CSS ose Java.

Lehtësinë e përdorimit

Platforma për krijimin e faqeve në internet Wix është e lehtë për t’u përdorur në fillim por merr paksa të errët nëse keni nevojë për veçori më të avancuara. Opsionet e ndryshme të programimit janë të shkëlqyera për dikë me pak më shumë njohuri sesa përdoruesi mesatar, por nuk janë për dikë që vetëm fillon. Essshtë në thelb po aq e vështirë për t’u përdorur sa duhet, sepse nëse vendosni të integroni aplikacione ose lidhje shoqërore më të reja.

Ndihma për klientët

Nuk ka pasur shumë reagime pozitive për mbështetjen e klientit Wix, dhe kjo qëndron në këtë përmbledhje të Weebly. Ekziston një rrjet i përfaqësuesve të shërbimit të klientit në dispozicion për të postuar emailet tuaja, por nuk ka mundësi të kontaktoni dikë menjëherë përmes telefonit ose mjeteve të tjera. Platforma po punon për të përmirësuar këtë anë të gjërave duke shtuar asistencë të automatizuar për klientët e tyre premium.

Features

Karakteristikat tona të preferuara që gjetëm nga Wix ishin galeritë e mediave lehtësisht të integruara, modelet e optimizuara të lëvizshme dhe liria totale e paraqitjeve të personalizuara. Ata gjithashtu kanë një grup të madh mjetesh për integrimin e SEO me plane të specializuara për t’ju ndihmuar të drejtoni në krye të rezultateve të kërkimit në internet.

templates

Wix ka mbi pesëqind shabllone për të zgjedhur, gjë që e bën të lehtë të gjesh diçka të paracaktuar për vizionin tuaj specifik. Me lirinë e shtuar të redaktimit dinamik, mund të personalizoni secilën prej shablloneve që të duken dhe ngarkohen saktësisht ashtu siç ju duhen. Templatedo shabllon është krijuar nga një profesionist i industrisë dhe është i gatshëm të ngarkojë me një buton.

Pajtueshmëria e shfletuesit

Platforma Wix është e lehtë për sa i përket gjuhës së programimit, kështu që nuk ka asnjë problem të vërtetë me mbështetjen e shfletuesit. Disa përdorues kanë raportuar çështje me veçori shtesë, por kjo nuk ishte përvoja tipike e raportuar nga projektuesit me përvojë. Kjo mjet mjetesh është programuar për të punuar me të gjithë shfletuesit kryesorë.

Ku mund të mësoni më shumë

Ju mund të mësoni në lidhje me paketat në dispozicion të Wix dhe të provoni mjetet e tyre të ndërtimit të faqes në lidhjen vijuese: Wix.com

Squarespace

Kjo është më e njohshmja nga katër platformat që shikuam për këtë përmbledhje të Weebly, dhe ka një arsye të mirë për këtë. Squarespace ka qenë duke e bombarduar botën me reklamat, duke u munduar ta nxjerrë emrin e tyre në hapësirën e internetit për të parë të gjithë. Ata konsiderohen më të sofistikuarit e platformave të projektimit, dhe çmimi reflekton që shtoi shkëlqimin. Shtë e lehtë për t’u përdorur, por ka një kurbë të pjerrët të të mësuarit kur drejtoheni për të hartuar një faqe në internet të përqendruar në tregti.

Lehtësinë e përdorimit

Nëse mund të gjeni një shabllon që nuk ju nevojitet shumë për redaktim, atëherë kjo platformë është e lehtë për t’u përdorur. Nëse keni nevojë të bëni disa redaktime CSS ose HTML, mund të keni një kohë më të vështirë. Kjo është ideale për dikë në hartimin e tyre të dytë ose të tretë në internet, kështu që kurba e mësimit mund të jetë e pjerrët për një përdorues për herë të parë.

Ndihma për klientët

Ky ishte rrjeti më i fortë i mbështetjes së klientëve që gjetëm për këtë përmbledhje Weebly. Mbështetja 24-orëshe drejtohet nga njerëz të gjallë dhe nuk ka sisteme të automatizuara midis jush dhe një personi aktual. Klientët aktualë betohen nga ekipi i mbështetjes, dhe ishte lehtësisht i pëlqyeri nga katër mjetet në internet që shikuam në këtë drejtim.

Features

Hapësira katrore ka çdo tipar që ju nevojitet, por i mungojnë karakteristikat e dizajnit jashtë kutisë. Kjo do të thotë që ju jeni shumë të kyçur në parametrat e shabllonit, përveç nëse dini të kaloni nën kapuç dhe të modifikoni kodet HTML ose CSS. Kjo nuk është një gjë e pamundur për tu arritur, por kufizon ashpër gjërat që mund të bësh kur bëhet fjalë për vendet e siguruara të tregtisë.

templates

Këto janë shabllonet më dinamike dhe të bukura që shikuam për këtë përmbledhje. Kishte shumë ekspertizë për shfaqje në galerinë e shablloneve, që reflektohet përfundimisht në çmimin përfundimtar që paguani për përdorimin e këtyre shablloneve. Nëse keni nevojë për një sit të përqendruar në tregti, atëherë kjo ka disa mundësi për të zgjedhur; megjithëse jo aq sa Wix apo Weebly.

Pajtueshmëria e shfletuesit

Sheshi i hapësirës ishte mjeti më dinamik i mjeteve që shikuam, gjë që çon në probleme me shfletuesit më të vjetër. Ky është një pako mjetesh për qëllim të faqeve të internetit më të avancuara, dhe megjithëse krenohet me hyrje universale, ka pasur disa çështje të raportuara me shfletuesit më të vjetër dhe sistemet operative.

Ku mund të mësoni më shumë

Ju mund të mësoni më shumë rreth programit Squarespace dhe mjeteve të tyre të ndërtimit në internet në lidhjen e mëposhtme: Squarespace.com The Gator Website Builder është mjeti i brendshëm për krijimin e faqes së njohur të pritjes, HostGator. Shtë një mjet shumë i thjeshtë, shumë i lehtë për t’u përdorur për dikë që ka nevojë për një vend të shpejtë dhe të thjeshtë për të shfaqur mallrat e tyre. Nuk është ideal për dikë që ka nevojë për mjete tregtie, por është mjaft i mirë si referencë ose një lloj portofoli i uebsajtit. Ky është me të vërtetë një mundësi e shkëlqyeshme nëse e kombinoni atë me shërbimet e tyre të pritjes.

Ndërtuesi i faqes Gator

Lehtësinë e përdorimit

I gjithë sistemi është tërhiqet pa shumë mjete të rregullueshme të redaktimit, gjë që e bën atë të pastër dhe jashtëzakonisht të lehtë për tu kuptuar. Kjo ishte më e thjeshta nga ndërtuesit e uebit që shikuam për këtë përmbledhje të Weebly, duke ofruar qasje të lehtë me disa frills.

Ndihma për klientët

Shqyrtimet nga klientët aktual dhe të kaluar janë kryesisht pozitive, me shumë njerëz duke vërejtur se sa miqësore dhe të shpejtë ishin përgjigjet e tyre. Meqenëse ky nuk është një vend për faqet e internetit të përparuara të tregtisë, nuk ka nevojë të zhyteni thellë në CSS ose çështje që lidhen me sigurinë. Kjo ndihmon për të rregulluar sistemin e tyre të mbështetjes së klientit dhe mban kohën e përgjigjes në minimum.

Features

Nuk ka me të vërtetë shumë karakteristika të disponueshme për planet e tyre themelore, kështu që nëse keni nevojë për diçka dinamike ose të lidhur me tregtinë, atëherë ne do t’ju rekomandojmë ta rritni atë në Squarespace, ose në mënyrë ideale, Weebly. Nëse keni nevojë për një sit të thjeshtë tregtie me ndikim të ulët, atëherë duhet të merrni parasysh planin e përparuar të ngarkuar me karakteristika nga HostGator.

Modelet 2 Yje

Ka disa qindra shabllone për të zgjedhur me opsione të reja duke u shtuar me një ritëm të qëndrueshëm. Meqenëse gjithçka është tërheqëse, ka shumë përsëritje dhe tema të zakonshme përgjatë shablloneve në dispozicion.

Përputhshmëria e shfletuesit 3 Yje

Kishte pak reagime në dispozicion nga klientët e mëparshëm, kështu që ne nuk mund të gjenim ndonjë problem nga ajo anë e përputhshmërisë. Vegla e mjeteve e ofruar përmes ekipit të zhvillimit të ueb Gator është projektuar për të gjithë shfletuesit më të njohur dhe është kompatibil me disa shfletues të gatshëm beta si Chrome ose Firefox.

Ku mund të mësoni më shumë

Mund të mësoni më shumë rreth krijuesit të faqes në internet Gator në lidhjen e mëposhtme: Hostgator.c om

Verdikti i fundit

Nuk ka mungesë të opsioneve të shkëlqyera për ndërtuesit e internetit të lehtë për t’u përdorur, por duhet të zgjedhim një të preferuar për këtë përmbledhje të Weebly. Ndërsa Squarespace ka shumë mundësi të përparuara që i duam, ai ende nuk mund të krahasohet me tërësinë e veçorive të disponueshme nga Weebly. Ndërfaqja është intuitive, e mprehtë dhe e lehtë për t’u kuptuar. Ne rekomandojmë shumë platformën Weebly për krijimin e faqes ose blogut tuaj personal.

Imazhi i veçuar: Imazhi nga StartupStockPhotos nga Pixabay

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map