Site5 2019 Review – Web hosting za web dizajnere

tvrtka za web hosting Site5 sebe prodaje kao web hosting za ozbiljne web dizajnere. Kako objašnjavaju, Site5 se specijalizirao za uslugu i tehnologiju za web dizajnere i programere.


Što to znači i kako djeluje? Je li to prednost?

Web hosting pruža usluge, tehnologije i alate za gledanje web stranice ili web stranice na Internetu. Organizacije, tvrtke, pa čak i pojedinci kupuju uslugu od tvrtke koja pruža usluge web hostinga ili pružatelja usluga web hostinga kako bi svoju web lokaciju izbacili u svijet. Web stranice se pohranjuju ili hostuju na poslužiteljima koji pružaju i servisiraju od pružatelja usluga web hostinga.

Nakon što imate domenu, kada internetski korisnik želi vidjeti vašu web stranicu, može upisati adresu vaše web stranice ili tražiti vas na webu. Stranice vaše web stranice dostavljat će se s poslužitelja putem preglednika. Tada će potencijalni kupac ili osoba zainteresirana za vašu web lokaciju imati pristup stranicama.

Procesorska soba s plavim svjetlom

Zvuči jednostavno, ali nisu sve web hosting tvrtke stvorene jednakim.

Neke tvrtke zahtijevaju da kupite domenu preko njih – prodajete je po višoj cijeni. Oni mogu zajedno pakirati usluge. Ostali će vam pomoći da kupite domenu ako je već nemate. Neke tvrtke omogućuju vam kupnju prostora za pohranu na njihovom poslužitelju, dok će druge iznajmiti prostor koji ugrožavaju vaše web mjesto i podatke, ovisno o tome kako je ugovor napisan.

Neke web stranice pružaju podršku za baze podataka i dodatne usluge za korisnike koji žele ugostiti specijalizirani sadržaj na svojim web stranicama web stranica. Ovisno o vašim potrebama, postoje usluge web hostinga vani za pružanje usluge koja vam je potrebna.

Ovaj pregled web stranice detaljno će pogledati što tvrtka može ponuditi.

Što čini Site5 jedinstvenim?

U prošlosti se Site5 usredotočio na tehničko web dizajner i web programer tržište, ali danas kreću ka barebones-u, upravo-ono što-trebate pristup web hostingu s nekoliko dodatih značajki. Sveukupno, ovaj prijelaz se osjeća nedovršenim.

Evo pregleda onoga što imate sa Site5.

1. Nemeterirani diskovni prostor i propusnost sa Site5

Site5 nudi nesmerirani (također poznat i kao neograničen) tempo diska i propusnost diskova na svojim hosting planovima. Kupcima se ne naplaćuje količina prostora na disku za prijenos podataka za normalno korištenje web mjesta. Site5 uključuje detaljane odredbe i uvjete koji ograničavaju planove. Od klijenata koji dosljedno rade izvan uobičajene širine propusne širine i prostora na disku tražit će da izvrše podešavanja, ili Site5 zadržava pravo na poduzimanje korektivnih mjera.

Prema Site5, oni prate poslužitelje i prilagodit će prostor za pohranu kako bi osigurali optimalne performanse web mjesta.

2. Site5 Besplatna migracija web stranica

Migracije web mjesta

Site5 nudi besplatnu migraciju web stranica za korisnike koji koriste drugu web hosting tvrtku. Ovom uslugom Site5 će pomoći u premještanju baza podataka, e-pošte i datoteka web stranica sa starog računa na Site5 i njihov novi web hosting račun. Procesom upravlja stručnjak za migraciju web osoblja, osoblje Site5.

Kao i uvijek, postoje ograničenja za “besplatnu” migraciju.

Besplatna migracija uključuje do 25 cPanel računa (cPanel je Linux web-alat za web hosting s grafičkim sučeljem za automatizaciju web hostinga) i 10 računa koji nisu cPanel. To uključuje datoteke web mjesta i MySQL baze podataka. Oni će premjestiti vašu staru web lokaciju na novi web hosting račun sa Site5.

3. Sigurnosne kopije web mjesta

Uz uslugu Site5 imate besplatne noćne sigurnosne kopije web stranice i podataka. Sigurnosne kopije su sigurne i snimit će sav sadržaj usluge. Kupci također imaju mogućnost ručnog izrade sigurnosne kopije web lokacije s funkcionalnostima koje su uključene u njihov račun.

Pomoću iste usluge možete pristupiti arhiviranim datotekama sigurnosnih kopija. Ova usluga uključuje e-poštu i web datoteke.

4. Funkcionalnost domene i poddomena

S skupljim hostingPro i hostPro + Turbo planovima sa Site5 možete ugostiti više domena s jednim računom i povezivati ​​domene na jednoj web stranici. Pomoću usluge možete koristiti e-poštu i prikupljati podatke o web lokacijama za svaku domenu. Site5 vam također omogućuje brzo i jednostavno postavljanje poddomena (prefiks ispred naziva domene).

domena

4. Korisnički podaci i web mjesta korisnika

Web statistika je kritična značajka za web hosting.

Site5 koristi AWStats, alat za web-analitiku otvorenog koda s grafičkim sučeljem za pristup web statistici na strani poslužitelja. To uključuje posjetitelje web stranice, zapisnike pristupa (koji su posjetili web mjesto i relevantne detalje o korisniku), zapise o pogreškama i statistiku poddomena. Od sada, oni ne nude druge analitičke alate.

5. Alat za razvojne programere za Site5

Site5 oglašava kao web hosting za dizajnere i programere, a na tom je tržištu nekoliko značajki kimanje.

Site5 uključuje Softaculous, automatski instalacijski program za skripte na web mjestu. To omogućuje korisnicima da instaliraju mnoge popularne aplikacije za web mjesto jednim klikom, izravno s zaslona administratora web mjesta u Site5. Softaculous instalira mnoge najpopularnije aplikacije, uključujući aplikacije za bloganje, upravljanje oglasima, e-trgovinu, korisničku podršku i sustave upravljanja kupcima (CMS).

Kada je riječ o e-trgovini, Site5 uključuje alate koji vam pomažu da brzo pokrenete i pokrenete svoje web mjesto za mrežne tvrtke. Mnoge značajke mogu se instalirati izravno s administracijske ploče web mjesta.

Za više prilagođenog programera, Site5 podržava mnoge najpopularnije programske jezike, uključujući Ruby on Rails, Perl i neobavezni Python. Site5 također omogućuje korisnicima stvaranje neograničenog broja MySQL baza podataka, koje se sve može kontrolirati putem upravljačke ploče Site5 pomoću unaprijed instalirane verzije phpMyAdmin.

Site5 također nudi Cron urednik poslova za zadatke održavanja rasporeda i rad. Pomoću uređivača možete pokretati naredbe specifične za web mjesto u pravilnim intervalima. Uređivač poslova možete pronaći na upravljačkoj ploči. Rezultati se mogu poslati na e-poštu za praćenje i održavanje arhiva.

6. Sigurnost web mjesta

Site5 nudi zaštitu i čišćenje od zlonamjernog softvera. Usluga aktivno prati vašu web stranicu 24/7. Site5 trenutno koristi stručnjake za sigurnost web mjesta Sucuri za skeniranje zlonamjernog softvera. Sucuri će skenirati web lokaciju svakih 12 sati i ukloniti sve pronađene zlonamjerne programe. To uključuje uklanjanje crne liste ako je na vašoj web lokaciji otkriven zlonamjerni softver.

https

Izvješću tvrtke Sucuri možete pristupiti kako biste pregledali povijest skeniranja i svaki otkriveni zlonamjerni softver. Imajte na umu da je sigurnost web mjesta dodatni trošak i mora se aktivirati radi zaštite od zlonamjernog softvera.

Site5 podržava FTP (protokol za prijenos datoteka) i SFTP (protokol sigurnog prijenosa datoteka). Da biste omogućili SFTP, morat ćete omogućiti pristup školjci ili SSH pristup. Sigurni pristup školjci (SSH pristup) je UNIX naredbeno sučelje i sustav protokola.

SSH pristup putem Site5 može se koristiti ako vam treba siguran daljinski pristup drugom računalu. SSH pristup obično je onemogućen zbog sigurnosti, ali ako trebate kopirati datoteke ili stvoriti direktorije koristeći SSH pristup, možete ga omogućiti pomoću upravljačke ploče web hostinga Site5.

7. Ostale značajke

Jedna lijepa značajka sa Site5 – možete odabrati mjesto svog poslužitelja. To će vam pomoći brzini umetanja i rangiranju pretraživanja, ako znate svoje osnovno tržište.

Pomoću Site5 možete postaviti virtualni privatni poslužitelj (VPS). Možete odabrati da VPS u potpunosti upravlja Site5. To uključuje hardver, održavanje, sigurnost, nadzor i ažuriranje softvera. Za dodatni trošak možete uključiti i cPanel za VPS. Za dodatne IP adrese za VPS postoji mala naknada.

Ako tražite više energije na VPS-u, uključujući dodatne jezgre za obradu, više memorije, dodatni prostor na disku ili propusnost, Site5 može upravljati do 8 jezgara i 250 GB prostora na disku za značajne dodatne troškove.

Struktura cijena za web lokaciju5

Sve kupnje na Site5 uključuju 45-dnevno jamstvo povrata novca, osim VPS-a koji nudi samo 15-dnevno jamstvo povrata novca. Site5 nudi tri razine cijena:

hostBasic

hostPro

hostPro + Turbo

8,95 $ / mjesečno

12,95 $ / mjesečno

$ 19.95 / mjesečno

za jednu web stranicu s 12-mjesečnom kupnjom. Možete kupiti 24 mjeseca za 6,96 dolara mjesečno. Morate kupiti hostBasic za najmanje 12-mjesečnu kupnju. Nudi 99,9% jamstva za produženo vrijeme.

za neograničene web stranice. Možete kupiti 12 mjeseci za 11,95 USD mjesečno ili 24 mjeseca za 10,95 USD mjesečno. Nudi 99,9% jamstva za produženo vrijeme.

za neograničene web stranice i namjenski IP (. Možete kupiti 12 mjeseci za 14,95 USD mjesečno ili 24 mjeseca za 13,95 USD mjesečno. nudi 99,9% jamstva za produženo vrijeme.

Site5 nudi cijene prodavača. Prodavači će pomoću Site5 ugostiti web-lokaciju koja je prodana drugom kupcu putem preprodavača. Svi računi preprodavača uključuju cPanel i besplatnu migraciju, kao i 99,9% produženog jamstva i automatske sigurnosne kopije. Site5 nudi tri razine za preprodavače:

Starter

Standard

Premijer

25,95 $ / mjesečno

36.95 $ / mjesečno

54,95 $ / mjesečno

za 50 GB prostora na disku i 500 GB propusne širine mjesečno.

za 80 GB prostora na disku i 700 GB propusne širine mjesečno.

za 120 GB prostora na disku i 1000 GB propusne širine mjesečno.

Zaštita od zlonamjernog softvera Site5 dodatna je 49,99 USD godišnje za svaku web stranicu, bilo kroz Site5 ili putem preprodavačkog programa.

Javna percepcija stranice5

bijeli papirni papir s crnom tintom riječi

Site5 dobiva vrlo dobre kritike za nerazmjerene resurse. Ljudi cijene da se ne trebaju brinuti o prelasku svog diskovnog prostora ako dodaju još nekoliko odredišnih stranica ili prelaze svoju širinu pojasa ako dodaju više preuzimanja knjiga ili videozapisa na svojoj web lokaciji. Oni su također visoko rangirani za svoje besplatne usluge prijenosa web stranica. Besplatna migracija web stranica je još jedna prednost koju mnogi cijene sa Site5.

Programeri također cijene mnoge značajke koje su standardno sa Site5, uključujući podršku za brojne programske jezike i cPanel koji je jednostavan za korištenje.

Unatoč pozitivnim pregledima u nekim područjima, opća percepcija javnosti o web mjestu Site5 nije dobra.

Česta kritika web hosting usluge Site5 bila je korisnička podrška i sveukupna učinkovitost hosting usluge otkad ga je kupila Endurance International Group (EIG). Prelazak EIG-a uzrokovao je niz problema, uključujući i web mjesta Site5 koja su propadala više od tjedan dana. Mnogi krive EIG za nedostatak usluge i podrške od kupnje, ali on se loše odražava na Site5.

Ostali recenzenti se žale na usluge bez kostiju koje nudi Site5. Site5 ne nudi mnogo usluge oblaka niti namjenskog hostinga.

Kako se Site5 uspoređuje s tržištem

plavi globus

Općenito, trošak za Site5 je malo viši od ostalih web hosting tvrtki na tržištu. Nepostojanje izravnih mjesečnih cijena unaprijed pokreće percepciju visokih troškova pomoću Site5. Da biste primili oglašenu cijenu, morate kupiti 24 mjeseca usluge.

Kopajući malo dublje, Site5 ima ograničenja u svojim uslugama što može povećati troškove. Na primjer, pregled uvjeta i odredbi otkrit će ograničenja veličine i baze podataka i računa e-pošte za zajedničko hosting. Neumjerene usluge su lijepe, ali općenito cijene mogu biti vrlo zavaravajuće

Brzine učitavanja za Site5 su prosječne, što je u redu, osim premium cijene koju Site5 zahtijeva za njihovu uslugu.

Podrška je još jedno područje u kojem nedostaje Site5 u odnosu na konkurente. Vrijeme odgovora je brzo, ali rijetko je naći predstavnika korisničke podrške koji je stručnjak za uslugu web hostinga. Dobivanje odgovora sa stranice 5 lako je. Dobivanje pravog odgovora mnogo je teže.

Što mislimo o Site5

Na tržištu postoji mjesta za uslugu web hostinga posvećenu programerima i dizajnerima, ali na kraju se Site5 ne čini kao pravi web hosting servis koji će ispuniti tu nišu.

Danas se čini da se Site5 kreće u pravcu gluposti, barebones pristup web hostingu. To nisu ono što programeri i dizajneri žele ili trebaju.

Site5 nudi nekoliko lijepih značajki, uključujući čisto grafičko sučelje i podršku za mnoge značajke koje programeru mogu trebati. Lijepo je što možete odabrati lokaciju svog poslužitelja, a mogućnost brzog i jednostavnog korištenja mnogih najpopularnijih aplikacija je simpatična.

No, po cijeni koju plaćate za Site5, lijepo se ne čini dovoljno dobro. Ta cijena može biti vrlo obmanjujuća, pogotovo ako platite za dvije godine web hostinga, a bojim se da će mnogi koji odaberu Site5 biti zaključeni ugovorom i brzo će prerasti.

Za istinske programere i dizajnere predlažemo HostGator koji nudi planove po mnogo nižim cijenama s više mogućnosti prilagodbe ili A2 hosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map