Site5 2019 Review – Webhosting voor webontwerpers

De webhostingbedrijf Site5 verkoopt zichzelf als webhosting voor serieuze webdesigners. Zoals ze uitleggen, is Site5 gespecialiseerd in service en technologie voor webdesigners en ontwikkelaars.


Wat betekent dat en hoe werkt het? Is het een voordeel??

Webhosting biedt de services, technologieën en tools voor het bekijken van een webpagina of website op internet. Organisaties, bedrijven en zelfs individuen kopen de service van een webhostingbedrijf of webhostingprovider om hun site naar de wereld te brengen. De websites worden opgeslagen of gehost op servers die worden geleverd en onderhouden door de webhostingprovider.

Zodra u een domein heeft, kan een internetgebruiker, wanneer hij uw website wil bekijken, uw websiteadres typen of naar u op internet zoeken. De pagina’s van uw website worden via een browser vanaf de server bezorgd. De potentiële klant of persoon die geïnteresseerd is in uw site heeft dan toegang tot de pagina’s.

CPU-kamer met blauw licht

Klinkt eenvoudig, maar niet alle webhostingbedrijven zijn gelijk gemaakt.

Bij sommige bedrijven moet u uw domein via hen kopen en het tegen een hogere prijs verkopen. Ze kunnen diensten samen verpakken. Anderen helpen u bij het kopen van een domein als u er nog geen heeft. Bij sommige bedrijven kunt u opslagruimte op hun server kopen, terwijl anderen ruimte huren die uw site en gegevens in gevaar brengen, afhankelijk van hoe het contract is geschreven.

Sommige webhostingsites bieden databaseondersteuning en aanvullende services voor klanten die gespecialiseerde inhoud op hun site willen hosten website. Afhankelijk van uw behoefte zijn er webhostingservices die er zijn om u de service te bieden die u nodig heeft.

Deze Site5-beoordeling zal nauwkeurig bekijken wat het bedrijf te bieden heeft.

Wat Site5 uniek maakt?

In het verleden was Site5 gericht op het technische webdesigner en webontwikkelaar markt, maar vandaag zijn ze op weg naar een barebones, precies wat je nodig hebt voor webhosting met een paar extra functies. Over het algemeen voelt deze overgang nog niet af.

Hier volgt een overzicht van wat u met Site5 heeft.

1. Onbeperkte schijfruimte en bandbreedte met Site5

Site5 biedt onbeperkte (ook bekend als onbeperkte) schijven tempo en bandbreedte op hun hostingplannen. Klanten worden niet gefactureerd door de hoeveelheid schijfruimte voor gegevensoverdracht voor normaal gebruik van de site. Site5 bevat wel gedetailleerde voorwaarden die de plannen beperken. Ze zullen klanten die consequent buiten normale bandbreedte en schijfruimte werken, vragen om aanpassingen aan te brengen, of Site5 behoudt zich het recht voor om corrigerende maatregelen te nemen.

Volgens Site5 monitoren ze servers en passen ze de opslag aan om optimale siteprestaties te garanderen.

2. Site5 gratis website migratie

Website migratie

Site5 biedt gratis websitemigratie voor klanten die een ander webhostingbedrijf gebruiken. Met deze service helpt Site5 databases, e-mails en websitebestanden te verplaatsen van het oude account naar Site5 en hun nieuwe webhostingaccount. Het proces wordt beheerd door een on-staff Site5 webhosting migratie-expert.

Zoals altijd zijn er beperkingen aan “gratis” migratie.

De gratis migratie omvat maximaal 25 cPanel-accounts (cPanel is een op Linux gebaseerde webhostingtool met een grafische gebruikersinterface voor het automatiseren van webhosting) en 10 niet-cPanel-accounts. Dit omvat website-bestanden en MySQL-databases. Ze migreren uw oude website naar een nieuw webhostingaccount bij Site5.

3. Website-back-ups

Met de Site5-service heeft u gratis nachtelijke back-ups van uw website en informatie. Back-ups zijn veilig en leggen alle servicecontent vast. Klanten hebben ook de mogelijkheid om handmatig een back-up van hun site te maken met de functionaliteit die bij hun account is inbegrepen.

Met dezelfde service hebt u toegang tot uw gearchiveerde back-upbestanden. Deze service omvat e-mail- en webbestanden.

4. Functionaliteit van domein en subdomein

Met de duurdere hostPro- en hostPro + Turbo-abonnementen met Site5 kunt u meerdere domeinen hosten met één account en domeinen verbinden op één website. Met de service kunt u e-mail gebruiken en websitegegevens verzamelen voor elk domein. Site5 biedt u ook de mogelijkheid om snel en eenvoudig subdomeinen in te stellen (een voorvoegsel vóór de domeinnaam).

domein

4. Website gebruikersgegevens en analyse

Webstatistieken zijn een essentiële functie voor webhosting.

Site5 gebruikt AWStats, een open source webanalysetool met een grafische interface, voor toegang tot webstatistieken aan de serverzijde. Dit omvat websitebezoekers, toegangslogboeken (die de site hebben bezocht en relevante details over de gebruiker), foutenlogboeken en statistieken over subdomeinen. Vanaf nu bieden ze geen andere analytische tools aan.

5. Developer Tools voor Site5

Site5 adverteert als webhosting voor ontwerpers en ontwikkelaars en er zijn een paar kenmerkknikken voor deze markt.

Site5 omvat Softaculous, een automatisch installatieprogramma voor websitescripts. Hierdoor kunnen gebruikers veel populaire websitetoepassingen installeren met een enkele klik, rechtstreeks vanuit het sitebeheerscherm in Site5. Softaculous installeert veel van de meest populaire apps die er zijn, waaronder apps voor bloggen, advertentiebeheer, e-commerce, klantenondersteuning en klantbeheersystemen (CMS).

Over e-commerce gesproken, Site5 bevat tools om u te helpen uw site snel online te krijgen voor online bedrijven. Veel functies kunnen rechtstreeks vanuit het sitebeheerpaneel worden geïnstalleerd.

Voor meer maatwerk voor ontwikkelaars ondersteunt Site5 veel van de meest populaire programmeertalen, waaronder Ruby on Rails, Perl en optionele Python. Met Site5 kunnen gebruikers ook een onbeperkt aantal MySQL-databases maken, die allemaal kunnen worden beheerd via het Site5-configuratiescherm met behulp van een vooraf geïnstalleerde versie van phpMyAdmin.

Site5 biedt ook een Cron-taakeditor voor onderhoudstaken en werkzaamheden. Met de editor kunt u regelmatig site-specifieke opdrachten uitvoeren. De job-editor is te vinden in het configuratiescherm. Resultaten kunnen naar een e-mail worden gestuurd om onderhoud te volgen en te archiveren.

6. Site beveiliging

Site5 biedt malwarebescherming en opschoning. De service controleert uw site 24/7 actief. Site5 gebruikt momenteel Sucuri, experts op het gebied van website-beveiliging, voor het scannen van malware. Sucuri scant de site elke 12 uur en verwijdert alle gevonden malware. Dit omvat het verwijderen van zwarte lijsten als malware op uw site wordt gedetecteerd.

https

U hebt toegang tot een rapport van Sucuri om de scangeschiedenis en alle gedetecteerde malware te bekijken. Houd er rekening mee dat sitebeveiliging extra kosten met zich meebrengt en moet worden geactiveerd om de malwarebescherming te implementeren.

Site5 ondersteunt FTP (protocol voor bestandsoverdracht) en SFTP (beveiligd bestandsoverdrachtprotocol). Om SFTP in te schakelen, moet je shell-toegang of SSH-toegang inschakelen. Secure shell-toegang (SSH-toegang) is een UNIX-opdrachtinterface en protocolsysteem.

SSH-toegang via Site5 kan worden gebruikt als u veilige externe toegang op een andere computer nodig heeft. SSH-toegang is meestal uitgeschakeld voor beveiliging, maar als u bestanden moet kopiëren of mappen moet maken met SSH-toegang, kunt u dit inschakelen via het Site5-configuratiescherm voor webhosting.

7. Andere functies

Een leuke functie met Site5: u kunt de locatie van uw server selecteren. Dit zal uw laadsnelheden en zoekrangschikking helpen, als u uw kernmarkt kent.

Met Site5 kun je een Virtual Private Server (VPS) opzetten. Je kunt ervoor kiezen om de VPS volledig te laten beheren door Site5. Dit omvat hardware, onderhoud, beveiliging, monitoring en bijgewerkte software. U kunt tegen een toeslag ook een cPanel voor de VPS opnemen. Er is een kleine vergoeding voor extra IP-adressen voor de VPS.

Als u op zoek bent naar meer kracht op de VPS, inclusief extra verwerkingskernen, meer geheugen, extra schijfruimte of bandbreedte, kan Site5 tot 8 kernen en 250 GB schijfruimte beheren tegen aanzienlijke extra kosten.

Prijsstructuur voor Site5

Alle aankopen bij Site5 bevatten een geld-terug-garantie van 45 dagen, behalve VPS die slechts een geld-terug-garantie van 15 dagen biedt. Site5 biedt drie prijsniveaus:

hostBasic

hostPro

hostPro + Turbo

$ 8,95 / maand

$ 12,95 / maand

$ 19,95 / maand

voor één website met een aankoop van 12 maanden. U kunt 24 maanden kopen voor $ 6,96 / maand. U moet hostBasic aanschaffen voor een aankoop van minimaal 12 maanden. Biedt een uptime-garantie van 99,9%.

voor onbeperkte websites. U kunt 12 maanden kopen voor $ 11,95 / maand of 24 maanden voor $ 10,95 / maand. Biedt een uptime-garantie van 99,9%.

voor onbeperkte websites en speciale IP (. U kunt 12 maanden kopen voor $ 14,95 / maand of 24 maanden voor $ 13,95 / maand. Biedt een uptime-garantie van 99,9%.

Site5 biedt resellerprijzen. Resellers gebruiken Site5 om via de reseller een site te hosten die aan een andere klant is verkocht. Alle reselleraccounts bevatten een cPanel en gratis migratie, evenals een uptime-garantie van 99,9% en automatische back-ups. Site5 biedt drie niveaus voor resellers:

Beginner

Standaard

Premier

$ 25,95 / maand

$ 36,95 / maand

$ 54,95 / maand

voor 50 GB schijfruimte en 500 GB bandbreedte per maand.

voor 80 GB schijfruimte en 700 GB bandbreedte per maand.

voor 120 GB schijfruimte en 1000 GB bandbreedte per maand.

Site5-malwarebescherming is een extra $ 49,99 per jaar voor elke website, hetzij via Site5 of via het resellerprogramma.

Publieke perceptie van site 5

wit bandpapier met zwarte inktwoorden

Site5 krijgt zeer goede recensies voor de niet-gemeten bronnen. Mensen stellen het op prijs dat ze zich geen zorgen hoeven te maken dat ze hun schijfruimte overschrijden als ze nog een paar bestemmingspagina’s toevoegen of hun bandbreedte overschrijden als ze meer e-boekdownloads of video’s op hun site toevoegen. Ze staan ​​ook hoog aangeschreven vanwege hun gratis website-overdrachtsservices. De gratis website-migratie is een ander voordeel dat velen waarderen met Site5.

Ontwikkelaars waarderen ook veel van de standaardfuncties van Site5, waaronder ondersteuning voor talloze programmeertalen en een eenvoudig te gebruiken cPanel.

Ondanks de positieve recensies op sommige gebieden was de algemene perceptie van Site5 niet goed.

Een veelvuldige kritiek op de Site5-webhostingservice was de klantenondersteuning en de algehele prestaties van de hostingservice sinds deze werd gekocht door Endurance International Group (EIG). De overschakeling op het ESV veroorzaakte een aantal problemen, waaronder Site5-sites die meer dan een week niet beschikbaar waren. Velen geven EIG de schuld van het gebrek aan service en ondersteuning sinds de aankoop, maar het weerspiegelt slecht op Site5.

Andere recensenten klagen over de barebone-services die Site5 biedt. Site5 biedt niet veel cloudservice of dedicated hosting.

Hoe Site5 zich verhoudt tot de markt

blauwe wereldbol

Over het algemeen zijn de kosten voor Site5 iets hoger dan bij andere webhostingbedrijven op de markt. Een gebrek aan duidelijke maandelijkse prijzen van maand tot maand drijft de perceptie van hoge kosten met Site5. Om de geadverteerde prijs te ontvangen, moet u 24 maanden service aanschaffen.

Een beetje dieper graven, Site5 heeft limieten op hun diensten die de kosten kunnen opdrijven. Als u bijvoorbeeld de algemene voorwaarden bekijkt, worden de limieten voor de grootte van zowel de database als het e-mailaccount voor gedeelde hosting onthuld. Onbeperkte services zijn leuk, maar over het algemeen kunnen de prijzen erg misleidend zijn

Laadsnelheden voor Site5 zijn gemiddeld, wat prima is, behalve de premium prijs die Site5 voor hun service vraagt.

Ondersteuning is een ander gebied waar Site5 het mist in vergelijking met concurrenten. De reactietijd is snel, maar het is zeldzaam om een ​​medewerker van de klantenservice te vinden die een expert is in de webhostingservice. Een antwoord krijgen van Site5 is eenvoudig. Het juiste antwoord krijgen is veel moeilijker.

Wat wij van Site5 vinden

Er is ruimte op de markt voor een webhostingservice voor ontwikkelaars en ontwerpers, maar uiteindelijk lijkt Site5 niet de juiste webhostingservice om die niche te vullen.

Vandaag lijkt Site5 te evolueren naar een no-nonsense, barebones-benadering van webhosting. Dat is niet wat ontwikkelaars en ontwerpers willen of nodig hebben.

Site5 biedt een paar leuke functies, waaronder een schone, grafische interface en ondersteuning voor veel van de functies die een ontwikkelaar nodig heeft. Het is fijn om de locatie van je server te kunnen selecteren en de mogelijkheid om snel en gemakkelijk veel van de meest populaire apps te gebruiken is leuk.

Maar voor de prijs die u voor Site5 betaalt, lijkt aardig niet goed genoeg. Die prijsstelling kan erg misleidend zijn, vooral als je voor twee jaar webhosting betaalt, en ik vrees dat velen die voor Site5 kiezen, vastzitten in een contract dat ze snel zullen ontgroeien.

Voor echte ontwikkelaars en ontwerpers raden we HostGator aan die plannen biedt tegen veel lagere kosten met meer aanpassingsmogelijkheden, of A2 Hosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map