Wat is de betere optie voor webhostingservices?

Als het aankomt op weboplossingen, het zijn verschillende hosts voor verschillende mensen. De behoeften van uw organisatie of privégebruik zullen uw optimale bepalen hosting methode.


Gedeelde servers werken in de meeste gevallen goed en zijn redelijk betaalbaar. Dedicated servers zijn de duurste en moeilijkste om mee te werken, maar zijn ook de snelste en veiligste. Cloudservers zijn een uniek ras, met veelzijdige mogelijkheden en efficiënte kosten, maar tegen de prijs van potentiële beveiligingsproblemen.

Wat is de betere optie? Gedeeld, toegewijd of cloudhosting? Shared Hosting uitgelegd

Gedeeld hostinglogo

Shared hosting is de meest gebruikte methode web hosting. Dit is niet alleen omdat het de meest betaalbare methode is, maar ook omdat het voldoet aan de basisbehoeften van de meeste mensen op het gebied van webhosting.

Alle ingewikkelde instellingen worden verwijderd. Het hostingbedrijf regelt alles voor je. Aangezien de meeste mensen geen ervaring hebben op dit gebied en nog minder bekend zijn met webcoderingstalen zoals HTML en CSS, het is niet moeilijk te begrijpen waarom velen deze optie de voorkeur geven. Maar het is niet voor iedereen.

Als u bijvoorbeeld een grote onderneming bent, is shared hosting waarschijnlijk niet de beste optie. Uw site bevindt zich op dezelfde server als veel andere sites, wat kan leiden tot vertragingen (die op hun beurt uw relaties met klanten kunnen schaden of zelfs de verkoop kunnen verminderen). U heeft geen controle over de server of de prestaties ervan.

Het antwoord van de gemiddelde persoon op de vraag ‘wat is de betere optie? Gedeelde, toegewijde of cloudhosting? ‘ Is vaak shared hosting.

Degenen die hun servers willen bezitten, kiezen echter voor dedicated hosting.

Wat is de betere optie? Gedeeld, toegewijd of cloudhosting? Dedicated Hosting Explained

Dedicated Hosting-logo

Met toegewijde hosting, uw webhostingservers en al hun inhoud zijn nu van u. De bronnen die ze bevatten, worden met niemand anders gedeeld – dit is een privé virtueel feest en niemand anders heeft een uitnodiging tenzij je besluit ze er een te geven.

De twee belangrijkste voordelen van dit soort hosting zijn:

 • Verbeterde prestaties door een lichtere belasting van CPU en geheugen, en
 • Volledige controle over uw server.

Natuurlijk komt grote verantwoordelijkheid met grote kracht.

Als toegewijde host hoeft u geen klantenservice te bellen. Dat betekent dat je een vertrouwde techneut nodig hebt die alles weet over webservers. Anders moet u misschien overwegen om een ​​externe IT-professional in te huren, wat uw kosten uiteraard zal verhogen.

Dedicated hosting is ook vaak de duurste optie. Hoewel het minder dan $ 100 per maand kan bedragen, kan het ook $ 1.000 per maand benaderen.

Wat is de betere optie? Gedeeld, toegewijd of cloudhosting? Cloud Hosting uitgelegd

Logo van Cloud Hosting

Dit is waar dingen interessant worden. Cloud hosting bestaat in een andere dimensie – het is een klasse apart.

In tegenstelling tot andere hostingopties zijn cloudgebaseerde servers niet echt servers in de traditionele zin. Er is geen hardware. De cloud is 100% virtueel.

Cloud hosting is een nieuwe en innovatieve hostingoplossing. Het biedt veel flexibiliteit en kan worden gebruikt om te schalen, wat betekent dat het op de lange termijn geld kan besparen. Als uw hostingbehoeften regelmatig veranderen, kunt u profiteren van het betalen op basis van de hoeveelheid bandbreedte die u op een bepaald moment gebruikt.

Als beveiliging echter een topprioriteit is, wilt u deze optie misschien vermijden. Terwijl cloud hosting er is veel over gediscussieerd, het heeft meestal meer kwetsbaarheden dan traditionele methoden.

Antwoord op de vraag: wat is de betere optie? Gedeelde, specifieke of cloudhosting?

Gedeelde, specifieke of cloudhosting

Zoals je misschien hebt gemerkt, is er geen eenduidig ​​antwoord op de vraag: ‘Wat is de betere optie? Gedeelde, specifieke of cloudhosting? ‘

Het hangt af van uw behoeften en voorkeuren. Om je eigen antwoord op deze vraag te vinden, kun je het beste eerst een paar andere vragen stellen, zoals:

 • Wat zijn uw hostingbehoeften?
 • Hoeveel controle wilt u over uw servers?
 • Welk niveau van verantwoordelijkheid bent u bereid aan te pakken en heeft u de technische expertise om uw eigen server te onderhouden?
 • Hoe gevoelig zijn de gegevens die u gaat hosten? Is cyberbeveiliging van het allergrootste belang, of is het slechts een bijzaak?

Gedeelde hosting lost de problemen van gewone mensen op bij het omgaan met de hoofdpijn die gepaard gaat met het onderhouden en zelfstandig opzetten van een server. Het is ook betaalbaar, waardoor het in veel situaties een goede keuze is.

Als u zeer gevoelige informatie heeft waar u te allen tijde absolute controle over moet hebben, is dedicated hosting echt de enige optie. Onder de meeste andere omstandigheden is een van de andere twee opties echter handiger. Dedicated hosting is het duurst.

Een toenemend aantal bedrijven is begonnen met cloudhosting vanwege het gemak en de lage kosten. Natuurlijk heeft de wereld de afgelopen jaren grotere datalekken gezien dan ooit tevoren. Sommige van die inbreuken zijn het gevolg van aanvallen op in de cloud gehoste services.

Alles bij elkaar genomen, is het aan jou om te beslissen welke de betere optie is? Gedeelde, dedicated of cloud hosting? Je kunt het beste alle relevante factoren afwegen en een beslissing nemen web overeenkomstig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map